Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
goclever 4384fm - odblokowanie / panel
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-31, 17:16   

W załączniku masz plik który działał u mnie na 4330a czyli u Ciebie tez powinien. Jeśli chcesz mieć tylko automape zamiast oryginalnej mapy to olej ten plik i zrób inaczej. Zainstaluj AM na karcie pamięci (nie na oryginalnej najlepiej, jak oryginalna to zmien nazwę foldery mobilenavigator na mobilenavigator3), zmien nazwę folderu Automapa EU na mobilenavigator. W tym folderu jest plik wceAm.exe, zmień jego nazwę na mobilenavigator.exe i po kliknięciu nawigacja będziesz miał AM.
Pozdrawiam

gpsshell.rar
Pobierz Plik ściągnięto 136 raz(y) 294 Bajtów

_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-07-31, 17:52   

Dzięki za pomoc ;-)
Navi pięknie wchodzi do windowsa. Równie sprawnie czyta AM 5.5.2.
Jaki był problem? Otóż nie czyta mojej karty 1GB.
Po majstrowałem w opisany przez Ciebie sposób na oryginalnej karcie i działa OK. Czekam na 4GB to potestuję coś innego.

Dla testów zapiąłem kartę z AM5 od kolegi i bez pliku shell.ini wchodzi od razu do AM.
Po skopiowaniu na moją kartę od razu błędy :-|
Teraz wiem co było przyczyną dzięki za okazaną pomoc.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-31, 18:16   

No problemo, ważne ze działa :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pati4894 
azymut


Dołączyła: 01 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-01, 17:08   

witam mam pewien problem skopiowalam na nie oryginalna karte automape i mio wszystko chodzilo rowniez skopiowalam gpsshell do wejscia w windows.teraz gdy daje oryginalna krte z mapa viagps pojawia sie takie komunikat"fatal application error""application mobilenavigator.exe has performed an illegal operation and will be shut down.if the problem persists,contact the program vendor.
program:mobilenavigator.exe
exception:0xC0000094
address:03FD32A0"
gdy wciskam ok komunikat sie wylacza ale mapa nie dziala. co mam zrobic moje gg 10512628
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-03, 16:33   

Moze zwykły reset pomoże. Jak nie to napisz co robiłaś na oryginalnej karcie pamięci.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pati4894 
azymut


Dołączyła: 01 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-03, 19:37   

dodalam plik gspshell na oryginalna karte poniewaz chcialam tam dograc inna mape ale tego nie zrobilam i po chwili usunelam ten plik, potem inne mapy wgralam na inna karte one chodza.reset nic nie pomogl.mape z oryginalnej karty mam w kompie.nawigacja nie jest odblokowana
 
 
 
SzR
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-08, 20:16   Problem z odblokowaniem 4384FM

Witam.
Mam problem z nawigacją GoClever 4384FM.
Zniszczyła mi się oryginalna karta pamięci (pękła) i czasem ją navi czytała a czasem nie więc postanowiłem sobie ją przegrać na inną kartę SD.. oczywiście okazało się, że MM na nowej karcie SD nie działa więc pobrałem sobie AM i zainstalowałem na karcie.. dodatkowo wkleiłem plik gpsShell.ini z ori karty na nową.
Navi podziałała jeden dzień choć AM działała beznadziejnie wolno i nagle po kolejnym uruchomieniu pojawił się komunikat, że gpsShell wykrył nielegalne oprogramowanie i zostanie wyłączony.. i automatycznie przechodzi do pulpitu Windows CE.

Co zrobić żeby wrócić do seryjnych ustawień? Żeby po włączeniu znowu pojawiały mi się te wszystkie ikonki i żeby wgrać na kartę MM lub AM byle by dobrze działała? :)
Bardzo proszę o pomoc.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-08, 20:20   

To nielegalne programowanie to mnie zaskoczyłeś, jak to dokładnie brzmiało??
Wgraj Firmware, powinno pomoc.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-08, 20:24   

Na pewno nie chodziło o nielegalne oprogramowanie, tylko np. "Illegal function call", czy coś w tym stylu (czysty błąd programowy nakładki). Sposób na podratowanie nawigacji to zawsze wgranie Firmware + orginalna nakładka.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-08, 20:25   

Firmware jest już razem z oryginalną nakładką :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
SzR
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-08, 20:28   

tikotka masz rację, źle pamiętałem.. nie nielegalne oprogramowanie tylko dokładnie to szło tak:
"aplication gpsshell.ini has performed an illegal operation"
coś tam jeszcze dalej pisze tylko dopiero rano się dowiem co bo teraz już nie mam navi przy sobie.
Może chodzić o to, że gpsshell chciał uzyskać dostęp do nielegalnej AM?
Ostatnio zmieniony przez SzR 2010-02-08, 20:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18612
Wysłany: 2010-02-08, 20:30   

Nie, program gpsshell chciał wykonać działanie, którego nie mógł wykonać, na przykład uruchomić nieistniejący plik
_________________

 
 
SzR
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-08, 20:35   

Ok, dzięki wielkie..
Jeszcze takie denerwujące na pewno pytanie - skąd mogę wziąć firmware?
http://www.goclever.net/pl/products
tutaj nie ma tego modelu.
No i jak już wgram firmware to co dalej? Jak wgrać np. AM lub MM tak by to działało a nie stało się to samo co tym razem?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-08, 20:41   

FW jest na forum http://forum.goclever.net...d55d07146ef6867
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
SzR
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-08, 20:54   

dasior591 dzięki.
Pokombinuje i jak uda mi się wejść do oryginalnego fw to pewnie będę znowu pytał jak mu dograć jakieś oprogramowanie nawigacyjne :)
Bo raczej nie ma możliwości skopiowania tego z oryginalnej karty?
Czytnik w kompie czyta tą kartę tylko Goclever nie chce jej czytać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,37 sekundy. Zapytań do SQL: 12