Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
POMOCY GoClever nie chce się wlaczyc
Autor Wiadomość
heniek122 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-27, 15:27   POMOCY GoClever nie chce się wlaczyc

Czesc...pomocy...chcialem wgrac menu do goclevra 4330A i nie przeczytalem jak sie to robi tylko wiziolem ten plik z menu i podmienilem go z plikiem GpsShell w folerze datastorage....i po resecie pojawia mi sie komunikat: datei kann nicht gefunden werden \DataStorage\GpsShell\50 i nic nie mozna zrobic ...do kompa się umię podpiąć ale active synct nigdy nie chcial mi z gpsem współpracowac...co mam zrobic???
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-04-28, 14:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-27, 18:08   

Update firmware z karty.
Oprogramowanie dostępne na stronie producenta.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18583
Wysłany: 2009-04-27, 18:10   

Ile różnych wersji ActiveSync sprawdzałeś? I ile kabli? Bo nie wszystkie są takie same. Poza tym, AS jest do XP, przy Vista użyj programów wymienionych tu:http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=55890#55890.
Spróbuj też metody z tego postu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=7352#7352

[Znowu przegrałem... - chyba muszę się nauczyć szybciej pisać...]
_________________

 
 
heniek122 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-27, 19:11   

Ehh probowalem aktualizacji ze strony go-clevera ale w mojej navigacji jakos to nie skutkuje... zreszta czytalem wypowiedzi wszystkich osob na tamtym forum i wszyscy maja problem z wgraniem aktualki do GC 4330a ;/ ..active synct juz probowalem na pc zwyklym i na laptopie zainstalowac i dalej nic ... mam XP z SP3....moze to wina portu usb? a moze nie da się go podlaczyc do active, lecz tylko jako pamiec masowa? probowal ktos tego nawigatora podlaczyc w ten sposob???
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-04-27, 23:13   

A ten komunikat to pojawia się kiedy? Po włączeni jest samochodzik z Panią i napisem Goclever, a potem wyskakuje ten komunikat. Czy jest widoczny pulpit windowsa?
Może jakiś firewall blokuje połączenie Active Synca z nawigacją. Wyłącz firewall i program antywirusowy i spróbuj się połączyć.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
heniek122 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-28, 14:27   

pojawia się zaraz na początku jak ten samochód z napisem goclever....niemam firewalla juz wszytskie zapory wylaczylem razem z wyjatkami...antywira i dalej nic ;/ bede jeszcze musial u jakiegos znajomego zobaczyc czy da rade sie polaczyc ;/
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-04-28, 23:08   

No to nie połączysz się przez AS bo system się nie uruchamia. Jedynie pozostaje Ci wgranie nowego systemu.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-29, 00:24   

Sprawdź to:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=84222#84222
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
heniek122 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-29, 16:17   

ehh ...czyli pozostaje tylko serwis ;/ dobra dzięki za pomoc wam wszystkim :) pozdrawiam
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-29, 18:03   

ohhhh...
Czytanie ze zrozumieniem:| Nie potrzebujesz Active sync

Ściągnij firmware zgraj na pustą kartę SD włóż do nawigacji
Trzymając wciśnięty przycisk power zresetuj urządzenie cały czas trzymając power.
po pojawieniu się okienka z postępem aktualizacji puść power (około 10-15 sek
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
daras381
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Sie 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-04-29, 21:33   

Firmware TU http://hostuje.net/file.p...102154b370e4ead zrób tak jak napisał kolega SANCE ale bardzo warzne! sprzęt nie może być w tym momęcie podłączony do komputera . też miałem z tym problem POWODZENIA. :-D
_________________

 
 
heniek122 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-30, 14:35   

Sance napisał/a:
ohhhh...
Czytanie ze zrozumieniem:| Nie potrzebujesz Active sync

Ściągnij firmware zgraj na pustą kartę SD włóż do nawigacji
Trzymając wciśnięty przycisk power zresetuj urządzenie cały czas trzymając power.
po pojawieniu się okienka z postępem aktualizacji puść power (około 10-15 sek


przecierz pisalem wczesniej ze nie daje rady wgrac oprogramowania... robie reset caly czas trzymajac power i zawsze sie zalacza ekran powitalny a nie aktualizacja...probowalem juz na 3 kartach...
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-30, 17:12   

A jak długo trzymasz ten reset. U znajomego trzeba było około 5 sek
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
heniek122 
Waypoint


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-30, 18:22   

probowalem z wlaczonym gpsem z wylaczonym, trzymalem 10 sec, 5 sec, tylko raz klikalem, klikalem po 10 razy reset i nic...nie wiem czemu u mnie nie chce to zaskoczyc... probowalem juz wszystkich sposobow ;/
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-30, 18:30   

Spróbuj jeszcze sformatować kartę w systemie FAT16 czyli zwykłymi wgrać od nowa update.
Jak wgrałeś firmware na kartę? Może masz ją w dodatkowym folderze i dlatego nie widzi update?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11