Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:40
Auto Mapa Na Samsung Omnia (WM6)
Autor Wiadomość
kajus 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 63
Skąd: z planety ZIEMIA
Wysłany: 2010-08-26, 17:07   

renron i rbl sorki nie doczytałem słowa
rbl napisał/a:
instalatorowi

myślałem że dalej w fonie każą Mu wybierać kartę pamięci :oops:
 
 
pokmju 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 12
Wysłany: 2011-01-20, 10:18   automapa i omnia mały problem

Witam na początek proszę o wyrozumiałość jestem laikiem i jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów mnie oświetli będę bardzo wdzięczny
mam taki problem ściągam na omnię automapę 6.7 eu i za każdym razem jak jąściągnę i zainstaluje to pisze mi że "nieobsługiwana wersja mapy" próbowałem z wersją org i z wersją scrakowaną i posłodzoną i wszędzie jest taki sam komunikat nawet po zainstalowaniu starszej wersji 6.1 jest taki sam efekt czy ja robię coś nie tak czy omnia tego nie obsługuje
Pozdrawiam i czekam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-20, 10:25   

pokmju, robisz coś nie tak. Przeczytaj poradnik z mojego podpisu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-20, 10:36   

pokmju, wyczyść urządzenie z wszystkiego co dotyczy AutoMapy, sprawdź też rejestr czy nie ma tam klucza Aqurat, jak jest to go usuń, jeżeli instalujesz na karcie SD to jej format przed instalacją, użyj wersji AutoMapy oryginalnej instalacyjnej nie słodzonej.

Po instalacji prawidłowe uzdrowienie i powinno być OK.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-20, 10:44   

renron napisał/a:
Po
Ja proponuje przed instalacją.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-20, 10:55   

Ale wtedy musi rozpakować instalatora, ale cóż są dwie szkoły, każda dobra jeżeli doprowadzi do sukcesu. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-20, 10:58   

renron, poradnik jest napisany, jak patchować przed instalacją, więc tak pewnie będzie mu łatwiej.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pokmju 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 12
Wysłany: 2011-01-20, 12:30   

ja mam automape 6.7 którego patha użyć??
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-20, 12:40   

Patcher 2.2.0.0, albo 2.1.0.0
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-20, 14:02   

pokmju, zawsze najnowszego z podpisu pawła. Link do profilu w poradniku.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pokmju 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 12
Wysłany: 2011-01-21, 10:18   

dzięki za informacje ale walczyłem z moimi automapa i efekt taki że
-automapa eu w żaden sposób nie chce współpracować z moją omnią cały czas mam komunikat o złych mapach program działa idealnie tylko nie może załadować map może jakiś użytkownik omni ma jakiąś spradzoną automapę eu
-automapa pl działa i śmiga wzorowo!! zależy mi na eu czy można w jakiś sposób podmienić mapy pl na eu ( coś kopiuj wklej ) a może jakieś inna metoda
-może mojej omni potrzeba tunningu mam win 6.1 i żadnych rewelacyjnych zmian nic co by mogło zakłucić pracę automapy ( pl działa )
-ostatnie pytanie czy ktoś używał automapy w niemczech szwajcarii francji czy działają tam fotoradary poi
POZDRAWIAM i dziękuję za pomoc
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-21, 10:24   

pokmju napisał/a:
-automapa pl działa i śmiga wzorowo!! zależy mi na eu czy można w jakiś sposób podmienić mapy pl na eu ( coś kopiuj wklej ) a może jakieś inna metoda

Można, wypakuj instalatora AutoMapy na PC (wersja AM musi być taka sama jaką masz zainstalowaną) i potrakruj ją patcherem, następnie przekopiuj folder Europe do AutoMapa EU -> Maps na Omni, a będący tam folder Polska przenieś na PC jako kopię w razie gdy EU jednak nie ruszy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
d-.-b 
Waypoint


Wiek: 46
Dołączył: 23 Wrz 2010
Posty: 170
Skąd: nie_powiem
Wysłany: 2011-01-21, 10:56   

nie wiem, czy pomogę, bo używam tylko map polski, lecz korzystam z wm 6.5 - gdy otrzymałem telefon, to był wgrana europa, lecz chyba była to ver. 6.2 lub 6.3 i wszystko śmigało bez zarzutu.
jeśli mogę zaproponować, to zrób hard reset i zobacz czy po nim również masz problemy.

ROM masz brandowany, czy modyfikowany?
 
 
pokmju 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 43
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 12
Wysłany: 2011-01-21, 16:23   

Po ciężkich bojach się UDAŁO
opiszę jeszcze raz od początku jak było w moim przypadku może to komuś coś pomoże (denerwuje mnie jak na jakichś forach ktoś ma problem ludzie pomagają a na koniec ani widu ani słychu)
jestem laikiem jeżeli chodzi o oprogramowanie i takie tam ale odblokowanie nawigacji i wgrywanie oprogramowania to nie był dla mnie problem (przynajmniej do tej pory)
na swoim koncie mam kilkanaście może nawet kilkadziesiąt przerobionych nawigacji (moi znajomi określili mnie navigomanem)wszystkie za pomocą tego forum!!!
od początku
zassałem automapę 6.7 bo mam troszkę "starą" 6.1 i dodatkowo chciałem wgrać do omni
w moich 2 nawigacjach wszystko poszło gładko ale omnia krzyczy że nie może uruchomić mi map program działał mogłem w ustawieniach zrobić wszystko tylko nie mogłem się zlokalizować i nawigować (brak map) myślę oki no problem może inna wersja ściągnołem jeszcze w sumie z 6 różnych źródeł oryginalne wersje skrakowane posłodzone witaminizowane wszędzie to samo później patchowanie zero efetków na koniec zainstalowałem automapę pl i o dziwo ruszyło oki myśle dogram (kopiuj wklej ) eu i będzie ok ale nic to nie dało i później może zamienię nazwy plików (POLSKA <->EUROPE) i program się uruchomił pokazał ładnie całą eurpoę ale mi wyskoczyło że nie może się połączyć z odbiornikiem gps ok restart urządzenia i na razie jest ok po weekendzie napiszę jakie wrażenia z terenu
życzę miłego użytkowania waszych nawigacji i zawsze do celu!!
Dziękuję wszystkim którzy odpisywali tu i POZDRAWIAM gdyż bez waszej pomocy ( nie tylko w tym temacie ale w innych również)
ps
powtórzę moje pytanie czy był ktoś w niemczech szwajcarii francji z automapa chodzi mi o fotopstryki czy tam też pokazuje ???
i jeszcze jedno mam starą navie nv35 ale w niej taki problem że słabiutko łapie sygnał gps jak stoję w miejscu to złapie (ale dłużej niż zwykle) podczas jazdy często gubi sygnał (nie ma zmiany auta) jeżeli możecie to podpowiedzcie coś lub może ktoś chce na części
POZDRAWIAM I PLECAM TO FORUM !!!!
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-01-21, 16:31   

pokmju napisał/a:
powtórzę moje pytanie czy był ktoś w niemczech szwajcarii francji z automapa chodzi mi o fotopstryki czy tam też pokazuje ???

Pokazuje i ostrzega, ale w niemczech jest to zabronione, wbudowana baza fotoradarów na EU jest bardzo skromna, musiał byś dograć swoją jeżeli ma to przynieść jakiś efekt.

pokmju napisał/a:
nv35 ale w niej taki problem że słabiutko łapie sygnał gps jak stoję w miejscu to złapie (ale dłużej niż zwykle) podczas jazdy często gubi sygnał (nie ma zmiany auta)

Wyłącz w AutoMapie synchronizację czasu z GPS powinna przestać gubić sygnał, a to że dłużej łapie pierwszy sygnał to ten typ pewnie tak ma.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10