Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:40
Auto Mapa Na Samsung Omnia (WM6)
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-12-10, 12:31   

wesostan napisał/a:
W instrukcji i danych technicznych brak jest informacji o systemie
operacyjnym tego telefonu.

Więc nikt Ci nie odpowie na to pytanie, o kompatybilności AutoMapy przeczytasz TUTAJ

Może w telefonie można sprawdzić, jakiś panel sterowania, katalog z systemem, np. Windows lub tym podobne.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Adam-T 
Waypoint



Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 90
Wysłany: 2009-12-10, 18:50   Re: AutoMapa 6 + Omnia II i 8000

wesostan napisał/a:


Mam pytanie. Czy AM6 będzie działać na Samsungu s8000 jet ?

Niestety nie, ten telefon ma OS samsunga.
Adam
 
 
yoki
azymut


Dołączył: 03 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-13, 11:41   

Witam wszystkich.
Czy ktoś się spotkał z problemem takim na tym telefonie i automapa 6 po ustanowienia miejsca startu i celu pojawia się komunikat, że nie mógł odnaleźć pliku _moja pamięć....road.data, i nie pokazuje trasy. Plik oczywiście jest, znalazłem też obejście potrzebne ponowne przeliczenie lub ustanowienie alternatywnej trasy. Ale to trochę wkurzające dzięki za pomoc.

pozdrawiam
 
 
mariusz.f
azymut


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-18, 19:41   AutoMapa na Omni Lite (Windows Mobile 6.5)

Witam! Czy może mi ktoś podać link, z którego w jednym pliku mogę pobrać AutoMapę razem z mapami Polski na Omnię Lite (WM 6.5). Bo jak wpisałem w "Szukaj", to sam nie wiedziałem, co mam pobrać. A to "Finalna", a to "Beta", to znowu "Witaminka"... Sam nie wiedziałem co jest co. A tak, jakby był jeden plik, to by było wszystko jasne. Najlepiej, żeby można było ją jak najprościej zainstalować.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-18, 19:51   

Nie ma w jednym pliku, poczytaj troszkę o wybierzesz wersje jaka Ci się spodoba. Ściągnij Instalacyjną.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mariusz.f
azymut


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-18, 20:10   

A te co są w jednych plikach, to co to jest?
Ja ściągnąłem coś takiego:
Automapa Finalna 6 z dodatkami i Mapą Polski
Kod:
http://hotfile.com/dl/200..._Final.exe.html

Mapa Polski w Finalnej jet nowsza niż w RC1 (beta 3) a Mapa Europy jest taka sama co w RC1 (beta 3)

[ Dodano: 2009-12-18, 20:11 ]
Właśnie próbowałem to zainstalować na Omni Lite (WM 6.5) i wyskoczył komunikat, ze aplikacja jest nieprawidłowa na PocketPC :((
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-18, 20:12   

No to jak masz to w czym problem?? w jednym pliku trudno znaleźć (a ja jakos o europie myślałem)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-12-18, 20:16   

mariusz.f napisał/a:
Witam! Czy może mi ktoś podać link, z którego w jednym pliku mogę pobrać AutoMapę razem z mapami Polski na Omnię Lite (WM 6.5)... Najlepiej, żeby można było ją jak najprościej zainstalować.

Tu znajdziesz AM wersja 6.0.0
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15404

Tu znajdziesz instrukcję instalacji.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-18, 20:16   

mariusz.f napisał/a:
Właśnie próbowałem to zainstalować na Omni Lite (WM 6.5) i wyskoczył komunikat, ze aplikacja jest nieprawidłowa na PocketPC :((

A jak instalowałeś?? przez czytnik??
Mi na 6.5 działa
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-12-18, 20:17   

mariusz.f napisał/a:
Właśnie próbowałem to zainstalować na Omni Lite (WM 6.5) i wyskoczył komunikat, ze aplikacja jest nieprawidłowa na PocketPC :((

Pobierz wersję instalacyjną i podczas instalacji musisz wybrać system operacyjny na który instalujesz AM.

[ Dodano: 2009-12-18, 20:19 ]
dasior591 napisał/a:
A jak instalowałeś?? przez czytnik??

Pewnie był to gotowiec.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mariusz.f
azymut


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-18, 20:40   

Wrzuciłem przez kabel na kartę, a potem wszedłem na Omni przez Eksplorer plików na kartę i otworzyłem plik AM_6_854_PL_Final.exe
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-18, 20:47   

mariusz.f, ten plik uruchamiasz na komputerze.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-18, 20:58   

Jeśli chodzi o Windowsy przenośne to instalki exe zawsze instalujesz z kompa a CABy z urządzenia.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-12-19, 08:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
mariusz.f
azymut


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-18, 21:16   

renron napisał/a:
mariusz.f napisał/a:
Witam! Czy może mi ktoś podać link, z którego w jednym pliku mogę pobrać AutoMapę razem z mapami Polski na Omnię Lite (WM 6.5)... Najlepiej, żeby można było ją jak najprościej zainstalować.

Tu znajdziesz AM wersja 6.0.0
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15404

Tu znajdziesz instrukcję instalacji.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

WIELKIE DZIĘKI!! Udało się.

[ Dodano: 2009-12-20, 22:18 ]
Skoro znalazłem Instalkę z mapą PL w 1 pliku, to może ktoś podrzuci samą mapę EU w 1 pliku?
Na razie za dużo nie pojeździłem na AM6. Wczorja po połączeniu z GPS XTRA nie mal od razu złapało sygnał. Dzisiaj nie chciało w ogóle. Potem w trasie d...a, a na krótkich postojach też nie łapało. Jak wróciłem do domu, to połączyłem z GPS przez Bluetooth i w moment miałem sygnał. Potem odłączyłem, zrestartowałem telefon, położyłem na parapecie i po jakiejś chwili (nie wiem ile, wróciłem po 10min) i był sygnał. Czy możliwe, że coś się popierniczyło i potrzebny był reset? No bo w domu złapał, a w aucie nie chciał??
 
 
theone15 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 31
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 11
Skąd: Kwidzyn
  Wysłany: 2010-02-28, 12:57   OMNIA i AutoMapa - problem z sygnałem GPS

Problem jest taki, że automapa na Omni Lite, która posiada WM 6,5 nie chce złapać sygnału GPS.
Ustawienia mam takie:
Port programu: COM7, port sprzętowy: COM9, szybkość transmisji:4800.
AutoMapa: port sprzętowy: COM7, szybkość transmisji:4800

Ktoś miał podobny problem z tym telefonem?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-06-07, 06:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12