Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:40
Auto Mapa Na Samsung Omnia (WM6)
Autor Wiadomość
kuma 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 22
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 2009-04-21, 20:05   Auto Mapa Na Samsung Omnia (WM6)

Witam :)

Używałem funkcji "szukaj" ale niestety nic nie znalazłem na ten temat jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić :) Czy da się zainstalować Auto Mapę na tel. Samsung Omnia który pracuje na Windows Mobile 6.1 ?? Jeżeli tak to czy zadziała wersja ta którą wgrywam na akire ? W czwartek, może piątek kurier przywozi telefon i chciałbym już być przygotowany:)

Pozdrawiam serdecznie:)
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-21, 20:17   

Przygotuj się psychicznie i fizycznie (piwka, kubusie, kawa i te sprawy ;-) ) i czekaj na sprzęt. Potem zainstaluj i będziesz wiedział czy pójdzie. A jak będa kłopoty to zawsze możesz poprosić o pomoc; ktos chętny się na pewno znajdzie :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-21, 20:26   

kuma napisał/a:
Czy da się zainstalować Auto Mapę na tel. Samsung Omnia który pracuje na Windows Mobile 6.1 ??


Ja tylko dodam, jak legala to bez problemu powinien działać, jeżeli sprawną inaczej to do wersji 5.3.0 (są witaminy) i też nie powinno być problemów, wersja 5.5.1 też ruszy, ale po zastosowaniu loadera na WinMobile, ale ponoć sprawia niespodzianki w działaniu.

Cytaty z innego forum:

Odp: Automapa na Samsungu i900 Omnia z WM 6.1
Witam.
Ja mam automape pracuje super, co do garmina nie instalowalem.
Automapę moge polecić, garmina nie bardzo,ale to tylko moje zdanie.

Odp: Automapa na Samsungu i900 Omnia z WM 6.1
Przetestowałem prawie wszystkie - jeżdżę na AutoMapa.

Odp: Automapa na Samsungu i900 Omnia z WM 6.1
Śmiga bez zamulania

Ale są i problemy, do przeskoczenia :lol: najlepiej przeczytaj tą lekturę:

http://peb.pl/automapa/36...900-omnia-z.htm
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
JARGRABOWSKI
azymut


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-21, 20:57   

dzisiaj uruchomilem am 5.5.1 na samsungu i780 wm6.0 bez loadera lipa totalna obraz rozciagniety niechowajacy sie pasek start i klawiatura dotykowa, po zapodaniu loadera am dziala bdb czasami wlacza sie dolny pasek od systemu ale tylko podczas niektórych opcji konfiguracyjnych
 
 
kundel
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 27
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-04-22, 07:43   

Jak zainstalujesz mape na omni to będzie chodzić ( mam 5,3) mapy możesz instalowac na karcie. Jak miałem zainstalowane wszystko na karcie to pasek systemowy przysłaniał mi część ekranu z AM i nie miałem dostępu do wszystkich przycisków ustawień w AM. Teraz jest zainstalowane w /moja pamięć/ i jest ok.
 
 
 
kuma 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 22
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 2009-04-22, 14:49   

dzięki za liczne odpowiedzi:) Jak tylko zajmę się instalacją to odrazu napisze jak mi poszło

Pozdrawiam serdecznie:)

[ Dodano: 2009-04-29, 21:19 ]
Instalacja bezproblemowa :) Podłączyłem telefon do kompa, odpaliłem Active Synca i zainstalowałem Auto Mape 5.3, następnie witaminka i POI. W konfiguracji telefonu nie trzeba nic zmieniać. Odpalamy AM z "start>programy" i jazda :)Telefon jako navi sprawuje się wyśmienicie. Temat zamknięty :)
 
 
 
maniek71
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-11-03, 21:29   5.5.1 na OMNIA problem z ustaleniem pozycji

Witam jest pewien problem znajomy ma omnie i AM i zamiast pokazywać mu pozycje w jakiej on sie znajduje tylkokilka kilometrów dalej co to może być
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-03, 21:34   

Na próbę niech usunie z AM folder Settings Files i ponownie uruchomi program. No i oczywiście mam nadzieję, że pozycję ustala pod gołym niebem? Podaj również jakie ma ustawienia GPS.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 105
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2009-12-05, 09:13   

Sorki, że odgrzeję starego kotleta. Ale ja też tak czasami mam na Omni. Ale o dziwo ze dwa razy wywaliło mnie również na Larku. Przeinstalowałem AM na inną wersję i dalej tak się od czasu do czasu wydarzy. Ale nie zdarza się to na szczęście aż tak często abym myślał o zewnętrznym GPSie do Omni.
Ale fakt, ze Omnia jest cieniutka, Już moja Nokia N82 łapie w aucie dużo szybciej fixa.
_________________
Pozdrawiam
Karex
Huaw P30Lite, Sams N8, S7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki ;)
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
mundito79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-10, 01:13   AutoMapa 6 + Omnia II i 8000

Witam

AM 6 zainstalowana poprawnie. Jednak przy próbie dodania POI program zawiesza się i nie reaguje na jakiekolwiek działania. Może ktoś zna ten problem??

Za pomoc z góry dziękuję.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-12-10, 09:14   

W tej wersji począwszy od beta 1 wgrywanie POI tak wygląda że trochę to trwa zanim coś ruszy, zwłaszcza jak się wgrywa duże paczki POI, spróbuj wgrać jakiś mały plik z POI.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mundito79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-10, 10:21   

Zostawiłem większy plik na dłuższą chwilę ok. 1-2 minuty i wszytko ruszyło.
 
 
wesostan
azymut


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-10, 11:15   Re: AutoMapa 6 + Omnia II i 8000

mundito79 napisał/a:
Witam

AM 6 zainstalowana poprawnie. Jednak przy próbie dodania POI program zawiesza się i nie reaguje na jakiekolwiek działania. Może ktoś zna ten problem??

Za pomoc z góry dziękuję.


Mam pytanie. Czy AM6 będzie działać na Samsungu s8000 jet ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-12-10, 11:23   

wesostan napisał/a:
Mam pytanie. Czy AM6 będzie działać na Samsungu s8000 jet ?

Jaki system operacyjny jest w telefonie ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wesostan
azymut


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-10, 12:21   

renron napisał/a:
wesostan napisał/a:
Mam pytanie. Czy AM6 będzie działać na Samsungu s8000 jet ?

Jaki system operacyjny jest w telefonie ?


W instrukcji i danych technicznych brak jest informacji o systemie
operacyjnym tego telefonu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: canon IPF
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10