Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-19, 07:55
DAYTON PN4000 odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
Dromik
azymut


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-12, 03:25   DAYTON PN4000 odblokowanie, inny program nawigacyjny

Przeszukałem dokładnie forum w sprawie tego problemu, jednak nie znalazłem odpowiedzi więc zdecydowałem się napisać. Poddałem się. Posiadam nawigacje VDO Dayton PN4000 i chce do niej wgrać automape.

Z odblokowaniem systemu już sobie poradziłem. Należało tylko na kare pamięci wgrać 2 pliki z załącznika i po starcie pokazało się okno WinCE. W celu pozostawienia odblokowania na stałe, pobrałem forumową APTECZKĘ, a w niej program do edycji rejestru. Regedit. Ostatnim krokiem było odnalezienie klucza int w HKEY_LOCAL_MACHINE, a w nim Launch50 i zmiana wartości z MyShell.exe na Explorer.exe (Explorer z dużym E koniecznie!!!) Urządzenie na stałe odblokowane. :) Można dopisać do listy na forum VDO DAYTON PN4000/PN6000 odblokowany.

Jednak mój problem jest dużo poważniejszy, niż odblokowanie. Wgrałem na kartę automapę, próbowałem już z wersja która instaluje się na karcie 5.3 oraz tą z forum 5.0.5 czyli gotowca. Jednak w jednej i w drugiej pojawia się następujący błąd:

''a hardware I/O error was reported while accessing \SDMMC DISK\AUTOMAPA EU\ Settings Files\am.settings''

Błąd pojawia się podczas uruchamiania. Po czym nie idzie go zamknąć, bo program pozostaje uruchomiony (widać w taskmgr) ,system albo się zawiesi albo nie. (nie ma reguły) Po prostu lipa. PN4000 z komputerem przez activsync się nie łączy. Więc wszystko poprzez kartę. Gdzieś doczytałem ,że brakuje dll wiec dograłem jakieś 20plików wg jakiegoś opisu. Nie mam zielonego pojęcia co zrobić.

POMOCY!!!

VDO PN1000 DAYTON UNLOCK.rar
Pobierz Plik ściągnięto 509 raz(y) 112,37 KB

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-19, 07:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-12, 06:43   

A sprawdzałeś czy karta nie jest zabezpieczona przed zapisem ?Czy plik am.settings nie ma atrybutu "tylko do odczytu"
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Dromik
azymut


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-12, 13:55   

Sprawdziłem, zabezpieczenia nie ma, ani na karcie ani w pliku. Przed chwilką ogarnęło mnie wielkie zdziwienie bo program się uruchomił, ale wyskakiwał co chwilkę ten ww. błąd. Np. gdy chciałem zmienić jakieś ustawienia np. głosu błąd wyskakiwał. Zauważyłem ,że gdy chcę odczytać plik am.setings w PC po uruchomieniu wcześniej w urządzeniu VDO to wyskakuje ,że plik jest uszkodzony i nie da się go otworzyć. Aby znów uruchomić automape w VDO trzeba od nowa wgrać pliki automapy. Oczywiście wszystkie w folderze Setting Files są bez atrybutów dotyczących zapisów. Narazie jest połowa sukcesu bo AM działa ale nic zmieniać nie mogę. Gdy naciskam koniec zwalnianie zasobów trwa w nieskończoność. Pozdrawiam. Pomocy♦

[ Dodano: 2009-04-12, 14:47 ]
Problem rozwiązany. Nie mając już pomysłów wgrałem automapę na inna kartę. Ta na której ćwiczyłem wcześniej była kartą-adapterem w której znajdowała się karta microSD ale nie SdHc. więc myślałem ,że wszystko jest w porządku. Jak tylko wgrałem na zwykłą kartę automapę, wszystko śmiga bez problemu. :))))
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-12, 19:46   

Czyli jednak wina karty :P
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-04-12, 22:03   

Obserwowalem ten temat w "ciszy".
Pisales ze brak jest polaczenia pomiedzy PN4000 i kompem poprzez AS.
Problem pozostaje?
No bo jesli kabelek jest dolaczony,to do czegos musi sluzyc.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
daw115
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-11-24, 21:43   VDO dayton PN 4000 - odblokowanie.

Posiadam w/w sprzęt. Mam problem z odblokowaniem. Ściągałem różne pliczki na karte SD. Niestety nawigacja cały czas uruchamia się tak samo. Jak można ją odblokować? Proszę o rady.

Z góry dzięki

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-11-24, 22:44   

Według wątku " VDO DAYTON PN4000 bład przy odpalaniu automapy" próbowaleś?
_________________

 
 
daw115
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-11-24, 23:02   

Nie ma w nim konkretnych wskazówek. Nie posiadam też do niej kabla... Jeżeli chodzi o karty, to próbowałem z kilku więc też odpada. Po prostu nie wiem, jak się za to zabrać...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-11-24, 23:23   

Pliki VDO service i ten drugi na SD nie działają?
_________________

 
 
daw115
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-11-25, 20:54   

Nie działają. Nawigacja włącza się tak jak zawsze...
 
 
nowonarodzony
azymut


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-12-28, 15:08   Vdo Dayton PN 4000 DVBT problem z odblokowaniem

Witam mam nawigacje dytona PN 4000. Chciałem ją odblokować ale niestety nie idzie. Wgrywam 2 pliki VDOService.exe i WolfToolbar.ini robię reset i nic wchodzi mi w menu i nic się nie dzieje . Ma ktoś może jakiś pomysł ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-12-28, 16:48   

Gdzie wgrywasz? Do urządzenia, czy na SD?
Jaka karta - SD, czy SDHC? Jak sformatowana?
_________________

 
 
nowonarodzony
azymut


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-12-28, 17:07   

mam kilka kart od 256 do do 2gb fat i fat32 ściągnąłem update do PN 4000 i też niechce się instalować, gdy wy ciągam kartę po resecie urządzenia

tworzy się plik log.txt a w tym pliku

28/12/2010 16:37 "Unknown error"
28/12/2010 16:37 Erreur de chargement du code d'activation
28/12/2010 16:39 "Unknown error"
28/12/2010 16:39 Erreur de chargement du code d'activation
28/12/2010 16:40 "Unknown error"
28/12/2010 16:40 Erreur de chargement du code d'activation

coś takiego
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-12-28, 17:13   

Kocham komunikat "nieznany błąd"... Ten drugi też nic nie mówi: Błędny kod aktywacji...

Co masz w opcjach? Masz wybór programu nawigacyjnego? Sprzęt nie jest blokowany (ta ikona z kłódką...)?
_________________

 
 
nowonarodzony
azymut


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-12-28, 17:41   

niema możliwości nie wiem... zrobienia hard resetu np. i wszystko odnowa ?? a nie wiem czy jest zblokowana kopiłem ja za grosze od gościa który niewiele mógł mi powiedzieć bo się nie znał. W ustawieniach niema mozliwości zmiany tylko jakieś pierdoły typu rodzaj dróg itp itd niemożna wybrać navi. Oglądałem ją dookola niema przełącznika aby odblokować zostaje chyba tylko hasło
;/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13