Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
akira 517 nie działają inne programy typu iGO8 MioMap
Autor Wiadomość
dmalcharek
azymut


Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-01, 20:02   akira 517 nie działają inne programy typu iGO8 MioMap

Witam
Na wstępie powiem że nigdzie nie znalazłem takiego tematu
Nawigacje mam odblokowaną biblioteki wgrane itd tak jak było opisane.
Gdy chce uruchomić np. iGO8 to pojawi sie ekran z iGO8 ale po dosłownie sekundzie wywala do windowsa. Tak samo dzieje sie z MioMap. innych programów nie testowałem. Nie wiem już co może być nie tak. Prosze o pomoc
Dodam jeszcze, że po odblokowaniu nawigacji MapaMap działa bez zarzutu :)


Edit 2.04.09 19:12
Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ?? :P
Hmm to może ja sam sobie odpowiem zadawając kolejne pytanie <lol>
Czy do tego wszystkiego jest potrzebna karta SD?? bo niestety to nie jest moja nawigacja a ten kto mi ją dał nie dał karty SD (albo nie miał albo zapomniał o niej) i wszystkie programy daje na flash_storage. Teoretycznie moim zdaniem powinno to działać również z poziomu flash_storage ale moze te programy potrzebują wiecej pamięci do odpalenia niż tylko tą co zajmują. Prosze o odpowiedź czy mam racje czy nie :D:D

Edit 2 2.04.09 20:23
No więc tak... byłem u sąsiada co ma karte SD i niestety dalej programy robią to samo, czyli chce sie włączyć ale w czasie ekranu ładowania programu dosłownie po sekundzie wywala do windowsa bez żadnych errorów czy błedów.
Kolejny raz już w tym poście prosze was o pomoc co może być nie tak :/

Edit 3 5.04.09 22:16
Dzisiaj tak dla testów zainstalowałem Destinatora i poszło bez żadnych problemów.
Innych programów narazie nie testowałem tymbardziej że mogą sie nie zmieścić na flash_storage :P. nadal niestety nie wiem czemu nie działa iGO8 i MioMap :/
 
 
marit
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 108
Skąd: EU
Wysłany: 2009-04-21, 20:41   

Biblioteki DLL najlepiej dodawać do folderu z programem i powinno działać ,druga sprawa to być może uszkodzone proogramy lub błędy w czasie przesyłu przez ActiveSynca.
 
 
dmalcharek
azymut


Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-21, 23:39   

marit napisał/a:
Biblioteki DLL najlepiej dodawać do folderu z programem i powinno działać ,druga sprawa to być może uszkodzone proogramy lub błędy w czasie przesyłu przez ActiveSynca.


Niestety dodałem DLLe do folderu z programem i nadal jest to samo.
Jeśli chodzi o iGO8 to ściągłem ich kilka z różnych stron i wszystkie zachowują się tak samo a wątpie żeby wszystkie były uszkodzone. To samo jeśli chodzi o błędy w czasie przesyłu, kilka razy wgrywałem ten sam program do navi i nigdy żaden błąd nie wyskoczył więc to też raczej nie to.

No nic oddam nawigacje wujkowi w takim stanie w jakim mi ją porzyczył.
 
 
marit
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 108
Skąd: EU
Wysłany: 2009-04-23, 20:17   

To coś dziwnego bo raczej się z tym nie spotkałem aby te programy nie działały a sprawdzałeś na innym sprzęcie czy działa.Może mapa nie do tego typu programu.
 
 
dmalcharek
azymut


Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-23, 23:35   

marit napisał/a:
To coś dziwnego bo raczej się z tym nie spotkałem aby te programy nie działały a sprawdzałeś na innym sprzęcie czy działa.Może mapa nie do tego typu programu.


No niestety nie sprawdzałem na innym sprzęcie bo nie posiadam takowego :P ale jak już mówiłem miałem kilka wersji iGO8 i żadna nie działała, a mapy były zawsze w zestawie z programem, innych nie wgrywałem bo po co jeżeli program sie nie chciał włączyć. A teraz już za puźno bo oddałem nawigacje wujkowi więc już nic nie posprawdzam :P
 
 
idzikus 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 2
Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2009-05-13, 23:24   

Ja mam AKIRE STADION ... i umnie pojawia się podobny problem. iGO 8 (próbowalem kilka wersji 8.3.x ) no i efekt ten sam:

"Init API" (albo jakoś tam) i nagle powrót do WINDOWS-a. jak chcę znowu wlączyć to pojawia sie napis żeby poczekać kilka sekund albo mu restarta zrobić ( A I TO NIE POMAGALO).

Coś musi być z tą wersją albo generalnie AKIRA + iGO 8 ...jest problem!

iGO Amigo śmiga super. (ale to bida)
 
 
marit
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 108
Skąd: EU
Wysłany: 2009-05-14, 19:16   

U mnie na AKIRCE śmiga IGO 6, IGO 8 bez problemu wersja no install skopiowana na karte.
 
 
edward25 
Waypoint
Edward



Wiek: 61
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-05-30, 20:30   

marit napisał/a:
na AKIRCE śmiga IGO 6, IGO 8

potwierdzam.
Chodzą bez żadnych problemów :-D
_________________
Pozdrawiam
Edward

===================
Super prowadzi AKIRA MM517
 
 
 
idzikus 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 2
Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2009-06-02, 00:15   

Rzeczywiście na AKIRZE to dziala ...z pomocą innego tematu wgralem wersje bez instalacyjną no i:

1) wersja byla LITE
2) dopiero zaczalem wgrywać dodatki mapy, POI,dem
3) mój bląd polegal na tym że wgralem zbyt duża licze poi, speedcams oraz zbyt obszerne skiny itp (DANE SIE LADOWALY ZBYT DŁUGO -albo byly takie informacji o malej pamięci)
4) bawiąc się ze skinami tez występuje podobny problem ( przy ladowaniu się zawiesza).
 
 
walenty 
Waypoint


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 21
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2009-06-02, 04:34   

Hejka,u mnie na AKIRZE 512 I go AMIGO 8.4.2.81333 śmiga aż miło,mam też AutoMapę 5.5.1.Obie mapy na karcie SD i wszystko gada. :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10