My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira 512 MapaMap
Autor Wiadomość
pmsf
azymut


Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-12-17, 13:47   Akira 512 MapaMap

Przymierzam się do kupna Akiry i w związku z tym mam pytanie. :?:
Czy Akira sprzedawana jest z programem MapaMap na karcie pamięci, czy też program MapaMap jest wgrany do urządzenia?
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-12-17, 14:15   

Mapamap jest wewnątrz Akiry (pojemność flasha to 256 MB). Nie dostajesz karty w zestawie
 
 
piotras88 
azymut


Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 1
Skąd: gdynia
Wysłany: 2007-12-28, 23:44   aktualizacje

witam mam pytanie jak zrobic aktualizacie akira m 512 kluc
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1035
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-12-28, 23:49   

nie bardzo łapie o jakie aktualizacje ci chodzi ale mysle że o standard czyli MapaMap

jezeli tak to tutaj masz opis + co i gdzie
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=432
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
maniak1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-09-03, 12:06   Akira mm 512 - nie daje rady :(

witam....
czy ktos jest w stanie mi pomóc z tą Akirą ? (windows 5 ce)
mam akire mm512 , do tego karta SD 8 gb
zassałem tutaj najnowsze mapki
MapaMap 8.7.2 SD EUROPE Mapa 2015 Q1
Wersja modyfikowana na SD [patchowana] dodatkowo użyj keygena.

No i niestety nie umie se z tym poradzic , pomoze ktos?
czy wogóle to stare urzadzenie idzie jakos wskrzesic?

http://i70.fastpic.ru/big...022d.jpg?noht=1
http://i70.fastpic.ru/big...db00.jpg?noht=1
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17914
Wysłany: 2015-09-03, 12:12   

Rozumiem, że Twój problem polega na "Cannot find mapamap3..."
Opisz:
1. Gdzie instalowałeś MM - na SD, czy w urządzeniu
2. Co zmieniałeś w Akirze/MapieMap po instalacji
3. Jak uruchamiasz MapęMap?
4. MM512 czyta karty SDHC?
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-09-03, 12:15   

maniak1977 napisał/a:
Wersja modyfikowana na SD
Zmień nazwę katalogu Mobilenavigator na MapaMap30 i pliku Mobilenavigator.exe na mapamap3.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
maniak1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-09-03, 12:26   

MM wrzuciłem na karte SD (jest to adapter z karta microsd 8gb) , bo sciagłem wersje niby gotową.

mape uruchamiam z tego przycisku na tapecie NAWIGACJA

nic nie grzebałem (ponoc ktos wczeniej próbowal)

te zmiany nazw nic nie dało
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17914
Wysłany: 2015-09-03, 12:29   

Skoryguj wpisy w menu.ini (wg opisu w "MM512 - Automatyczne uruchamianie programu nawigacyjnego")
Obecny zapis wskazuje plik *.exe w pamięci urządzenia

[ Dodano: 2015-09-03, 13:30 ]
A najpierw sprawdź, czy Akira czyta tak duże karty - stare nawigacje widziały tylko SD, SDHC nie.
_________________

 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-09-03, 12:36   

maniak1977, mam Akirę 3512, bliźniaka, ale nie przypominam sobie, żeby obsługiwała kart powyżej 4GB, oczywiście ta 4GB musi być zwykła nie sdhc.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
maniak1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-09-03, 12:43   

macie racje niewidzi sdhc,
mam zwykła sd ale 2gb musze zassac inne mapki.

ok zassam tylko Polske..
a macie moze jakis poradnik jak krok po kroku zainstalowac mapamap ? czy prosciej bedzie automape ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17914
Wysłany: 2015-09-03, 12:48   

maniak1977 napisał/a:
macie moze jakis poradnik
Widzę, że nawet nie zajrzałeś do działu o MapieMap...
_________________

 
 
maniak1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-09-03, 12:49   

czytam juz od rana ...
ale niema nic konkretnego czyli od A do Z ... :(
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-09-03, 12:50   

maniak1977, tak samo łatwo jest, na Akirze działa, AM, MM iGO, TT w wersji na WinCe, więc wybór masz, karty 4GB nie SDHC są dostępne w sprzedaży, sprawdzałem masz przykładowy link.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
maniak1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-09-03, 12:54   

znalazłem zwykła sd 2gb
zassałem MapaMapTopLark 8 7 2 PL2015Q2

co dalej...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,43 sekundy. Zapytań do SQL: 9