My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-20, 21:41
Goclever-jak uruchomic menu?
Autor Wiadomość
imij
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-03-11, 09:16   Goclever-jak uruchomic menu?

Witam
mam Goclevera bodajze 3550-ojciec teraz w trasie,4,3 cala-problem mamy taki że jest tam kilka programow,AM,IGO,zdjecia itp,chciałem zrobic menu bo cieżko ojczulkowi tlumaczyc jak ma te programy uruchamiac przy odblokowanej windzie.menu sciagniete i juz mam wrzucone na sd ale za cholere nie mogę zrobic tak zeby menu uruchamialo się samo po restarcie np-grzebalem troche w rejestrze i w pliku gpsshel ale nic to nie dało.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2009-03-11, 10:24   

Rejestr
Cytat:
Aby więc skróty zostały tam gdzie chcemy musimy wprowadzić małą zmianę do rejestru systemu.
Wiem, że większość z was (w tym także ja) reaguje wysypką gdy w wątku występuje słowo rejestr.
Zawsze się obawiałem że po zabawie z powyższym sprzęt może zabrać pogotowie, a i jego własciciela również...ale aż tak źle nie będzie, sprawdzałem :-)


1. Ściągamy programik do edycji rejestru CeRegEditor:
http://ceregeditor.mdsoft.pl/index.php

2. Instalujemy CeRegEditor na komputerze.
Możemy zmienić sobie w Menu język na ojczysty: Language>Polski
Łączymy się z Navią: Połączenie>Połącz

3. Działamy:
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop
klikamy dwa razy w Wallpaper
w polu Dane zmieniamy wartosć na: \flash_storage\Windows\

4. Przechodzimy teraz do:
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders
klikamy dwa razy na Startup
w polu Dane zmieniamy wartosc na : \flash_storage\Windows\Startup

Jeżeli zmiany przeszły bez bólu to zakańczamy edytor: Połączenie>Wyjście.

Po użyciu tylnego przełącznika RESET ujrzymy na razie znany nam już pulpit z trzema systemowymi ikonkami, ale katalogi dla naszych skrótów i tapetek czekają juz grzecznie na nas w Akirce.

Wrzucasz do /flash_storage/windows/startup skrót do menu
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Deamon1984
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Kwi 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-03-14, 20:23   

czy ten sposob ruszy tez na Larku 35.1??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2009-03-14, 20:33   

Nie. Lark przywraca rejestr po resecie
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Deamon1984
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Kwi 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-03-14, 21:56   

Dzakus napisał/a:
Nie. Lark przywraca rejestr po resecie

A wiesz moze krok po kroku jak zrobic to w larku??Bardzo prosze o pomoc bo sie z tym mecze niemisiernie dlugo juz:)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2009-03-14, 21:59   

Nie. :-(
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 11