Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:14
Asus r300 odblokowanie
Autor Wiadomość
jarekb_2006 
azymut


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-29, 22:36   Asus r300 odblokowanie

Witam czy ktoś ma sposób na odblokowanie asusa r300?Najprościej jest przez asuspocket ale mi chodzi o odblokowanie trwałe.
 
 
predki 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-09-07, 21:39   

Wiesz też szukam ale nikt się nie zna na tyle zeby nam pomóc .Wiec trzeba samemu coś pomyśleć ..
 
 
jarson 
Waypoint


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 28
Skąd: Gdzieś w UE
Wysłany: 2008-09-07, 22:17   

A zmiany w rejestrze nic nie pomagają?
 
 
 
predki 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-09-08, 16:50   

Witam dzwoniłem do gościa co odblokowuje nawigacje ta akurat chciałem się zapytać czy zdradzi tajemnice ale nie chce powiedzieć.Zmieniłem firmware w tej nawigacji i już Windows ją widzi ale nie widzi głównego folderu z systemem będę coś dalej kombinował
 
 
balleno
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-19, 16:44   pulpit do asus r 300

witam, proszę o pomoc w uzyskaniu prostego pulpitu w nawigacji ASUS R 300
jeśli takowego nie ma to chociaż uzyskani pulpitu windows

chodzi o to że nawigacja bedzie użytkowana przez starszą osobę i klikanie w małe kwadraciki odpada na wstępie, niestety


proszę o możliwie dokładny opis krok po kroku
screeny i linki mile widziane

serdeczne dzięki
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-19, 18:36   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 2,3?,4 :!: ,5?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
balleno
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-19, 19:27   

Dzakus napisał/a:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 2,3?,4 :!: ,5?


1. Nazwa nawigacji i dokladny model (nawet cyferki czasem mówią wiele).

ASUS R 300

2. Czy nawigacja może łączyć się za pośrednictwem kabelka i USB z PC-tem
(czyli czy można nawigacje podłączyć do komputera i na jego ekranie przegladać zawarte w sprzecie katalogi i pliki) ?

TAK, WYŚWIETLA SIĘ KATALOG "ASUS GO"OTAZ PLIK "Ephemeris.ee"

3. Jakiego programu nawigacyjnego używa Twoja nawigacja ?

I GO( asus go)

4. Jeżeli komunikacja na linii komputer->nawigacja działa OK to wymień do jakich katalogów masz dostęp i podaj ich zawartość.

WEWNĄTRZ "ASUS GO"JEST FOLDER "content"
I PLIK TEXTOWY "R300_E3_00_R20071127_Map"

A W "content" TO
http://imagebox.pl/out.ph...Mar.1919.19.jpg

NIE ŁĄCZY SIĘ SIĘ PRZEZ ActiveSync


przepraszam że używam dużej trzcionki alechciałem żeby było czytelnie
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-19, 19:42   

Masz jakieś pliki exe?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
balleno
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-19, 21:16   

Dzakus napisał/a:
Masz jakieś pliki exe?


i w tym cały cyk że nie widać plików exe w żadnym z folderów
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-19, 21:42   

Tłumaczenie by Dzakus 8-)
Cytat:
ODBLOKOWANIE ASUS R700/ASUS R300:
1. Skopiuj do głównego katalogu karty ten plik: ASUS_UserFlashCopy.dll
2. Wyłącz urządzenie (przełącznik OFF), włóż kartę do urządzenia, a następnie włącz urządzenie(przełącznik ON). Urządzenie wystartuje z systemem Windows
3. Kliknij dwukrotnie na skrócie “USB loader” z pulpitu
4. Wybierz “Serial class” , a następnie “Activate”
5.Podłączyć urządzenie do komputera. Masz dostęp do ukrytej partycji z urządzenia z systemem Windows (musisz mieć activsync zainstalowany).
Baw się dobrze.
UWAGA: Nie zapomnij skasować plik ASUS_UserFlashCopy.dll po skończonej zabawie
http://zoz0.wordpress.com...-r700asus-r300/
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
balleno
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-19, 22:05   

Dzakus napisał/a:
Tłumaczenie by Dzakus 8-)
Cytat:
ODBLOKOWANIE ASUS R700/ASUS R300:
1. Skopiuj do głównego katalogu karty ten plik: ASUS_UserFlashCopy.dll
2. Wyłącz urządzenie (przełącznik OFF), włóż kartę do urządzenia, a następnie włącz urządzenie(przełącznik ON). Urządzenie wystartuje z systemem Windows
3. Kliknij dwukrotnie na skrócie “USB loader” z pulpitu
4. Wybierz “Serial class” , a następnie “Activate”
5.Podłączyć urządzenie do komputera. Masz dostęp do ukrytej partycji z urządzenia z systemem Windows (musisz mieć activsync zainstalowany).
Baw się dobrze.
UWAGA: Nie zapomnij skasować plik ASUS_UserFlashCopy.dll po skończonej zabawie
http://zoz0.wordpress.com...-r700asus-r300/


dzięki serdeczne, bede działał

[ Dodano: 2009-03-20, 08:47 ]
ok, pulpit odblokowany

mam jeszcze problem
pojawia się komunikat, "nie można uzyskać dostępu do GPS (COM7)"

i ok, przestawiłem parametr pod com7 na 9600 bodajże i znajduje szybko sygnał



z góry dzięki
 
 
siekier 
młodszy inspektor GPS
inżynier


Wiek: 37
Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-04-05, 21:46   

Tu pojawia się problem. Z poziomu windowsa trudno jest skoordynować pracę blutooth. Lepiej wrzucić inną mapę pod oryginalne menu. Jest z tym trochę zabawy, ale jak ktoś jest ciekawy to zapraszam.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-06, 07:11   

Powinien być w Windows plik exe z programem do Bleutooth
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-10, 14:14   

Odświeżę kotleta bo akurat mam taką obecnie w domu navi.

Czy dało by się jakoś zrobić aby spod przycisku ,,Nawigacja,, startowała jakaś aplikacja nawigacyjna?

Jak to ugryźć bez MioPocket ?
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-01-10, 14:40   

Spróbuj za exeka od fabrycznego programu podstawić skrypt uruchamiający program z SD
Albo wykorzystaj nazwe pliku exe od asuspocket z SD (lub z firmware http://support.asus.com/D...r300&p=23&os=18 )

P.S. połączyłem dwa wątki
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11