Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:07
Asus A639
Autor Wiadomość
Cerber44
azymut


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 2
  Wysłany: 2009-06-24, 20:52   Destinator7-brak sygnału GPS

Zainstalowałem D 7 na Asusie A 639 a na ekranie pojawia się napis "Brak sygnału GPS". Na tym samym polmtopie mam zaistalowaną Automapę 5.0 Polska XL i działa poprawnie. W czym leży problem? Czy może ktoś mi pomóc?
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-25, 20:31   

Ustawiłeś odpowiednio port i szybkość pod swój sprzęt :?:
Zobacz jakie są ustawienia w AM > Menu > Ustawienia > GPS i takie same wpisz w Destinatorze
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Cerber44
azymut


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-25, 23:43   Problem z sygnałem GPS

Dzięki serdeczne. Mapa działa. Mała rzecz a cieszy.
Pozdrawiam
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-28, 00:13   

To cieszę się, że pomogło :-D :lol:
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
marys.d
azymut


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-13, 17:15   

Mam taki sam problem. Destinator 7 nie łapie sygnału. Przestawienie portu jak w AM nic nie pomaga. Ponadto może ktoś wie co zrobić aby program się nie wieszał przy wyznaczaniu trasy.
 
 
markowy 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-07, 21:21   Asus A639

Witam, mam pytanie bo być może ktoś spotkał sie z takim przypadkiem jak mój.

Do tej pory posiadałem legalnie zakupioną AM 6.12, za namową syna zaktualizowałem ją do 6.16, i od tej chwili Automapa nie wydaje żadnych dźwięków, czytałem trochę w Google że może być to wywołane plikiem btcoreif.dll, problem w tym jednak że w folderze Windows takiego pliku nie ma?

Ma ktos pomysł jak przywrócić dźwięki, AM w starszej wersji także nie wydaje już dzwięków.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-05-17, 11:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-08-07, 21:31   

A poza AM są dźwięki?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
markowy 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-07, 22:07   

Tak, poza AM są dzwięki, gry, filmy, muzyka nie ma problemu z odtwarzaniem, zmianą głośności.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-08-07, 22:34   

BtCoreIf.dll to raczej TomTom niz AM: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1309057.html
Sprawdź opcje dźwięku w AutoMapie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
markowy 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-08, 08:31   

AM wszystkie dzwięki właczone, dzwięki systemowe (System/dzwieki i powiadomienia/ wszystko zaznaczone), niestety bez zmian.
 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2014-08-09, 13:49   

A masz możliwość przełączenia na innego lektora(język) w AM, czy zainstalowałeś jakiegoś lektora Hołka, Marzenę czy innego.
Może brak lektora powoduje głuchość AM.
Zobacz w Am - Menu- Ustawienia-Dźwięki - może tu co nasz namieszane.
Może na suwaku głośności masz całkowicie wyłączone.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom

"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13