Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:09
Asus R600
Autor Wiadomość
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-04-24, 21:20   

jacekp1313 napisał/a:
Po dzisiejszych ćwiczeniach z tym modelem krótki opis: ... AM 6.10d też działa

Witam, mam Asusa R600 i chciałbym pod przycisk "nawigacja" podpiąć Automapę. Przeczytałem Pana poradnik jak to zrobić jednakże nie wszystko rozumiem.

1. Moja ślepota nie pozwoliła mi znaleźć plików pod linkiem na Pana chomiku... :)
2. Udało mi się odblokować Asusa do Windowsa, udało mi się nawet zainstalować mio pocket ale nie pasuje mi ponieważ po prostu jest tego za dużo w tym panelu. Chciałbym postawić na minimalizm i podpiąć Automapę jak planowałem początkowo.
3. Bardzo ważną sprawą jest fakt że komputer nie rozpoznaje mojego Asusa i w sumie chyba od tego bym musiał zacząć lecz nie udało mi się znaleźć nic na ten temat...

Byłbym wdzięczny za wskazówki.
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-04-30, 21:51   Asus R600 Automapa z przycisku "Nawigacja"

Witam, mam Asusa R600 i chciałbym pod przycisk "nawigacja" podpiąć Automapę.

1. Udało mi się odblokować Asusa do Windowsa, udało mi się nawet zainstalować mio pocket ale nie pasuje mi ponieważ po prostu jest tego za dużo w tym panelu. Chciałbym postawić na minimalizm i podpiąć Automapę jak planowałem początkowo.
2. Bardzo ważną sprawą jest fakt że komputer nie rozpoznaje mojego Asusa i w sumie chyba od tego bym musiał zacząć lecz nie udało mi się znaleźć nic na ten temat...
3. Jeśli fakt podpięcia innego programu nawigacyjnego byłby problemem byłbym skłonny zdecydować się na inny panel jak np Adja, z mojego rozumowania wychodzi że jeśli można uruchomić mio pocket to powinien być też sposób na Adję, pozdrawiam.

PS. Mogę dostarczyć wszelkiej informacji o ile można ją wyciągnąć z Windowsa.
 
 
danwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-08-23, 18:23   zmiana automapy

witam
posiadam navi asus R600 i mam zaintalowana na karcie Am 6.8 i chcialbym zmienic na nowsza , czy da rady podmieniec pliki ? jesli tak to na jakie ? probowalem instalowac od postaw to navi nie odczytuje mapy

dzieki pozdrawiam
 
 
ted11 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 104
  Wysłany: 2013-08-23, 18:26   

Instalujesz na kartę SD patcherem robisz co trzeba i cieszysz się AM w wersji 6.14. :-)
Wcześniej - najlepiej format karty i czysta instalka.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-08-23, 19:08   Re: zmiana automapy

danwis napisał/a:
posiadam navi asus R600 i mam zaintalowana na karcie Am 6.8 i chcialbym zmienic na nowsza
Po pierwsze - scaliłem z istniejącym wątkiem (przypominam o p.4 regulaminu)
Warto też zajrzeć do wątku "aktualizacja AutoMapy" w dziale o tym programie
_________________

 
 
danwis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-08-23, 19:47   

moze podesłac link do aktulizacji am szukam i nie moge znalesc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-08-23, 19:53   

Przeczytaj tytuły wątków na stronie http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=7
Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 24 (szukanie przez Google)


Ale przecież kolega ted11 wszystko Ci opisał...
_________________

 
 
danwis80 
młodszy inspektor GPS
danwis80


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-10-30, 19:02   

ted11 napisał/a:
Instalujesz na kartę SD patcherem robisz co trzeba i cieszysz się AM w wersji 6.14. :-)
Wcześniej - najlepiej format karty i czysta instalka.


zrobilem tak i dalej nie odczytuje Am
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-10-30, 19:13   

Podaj nazwy folderów i plików na karcie.
Sprawdź, czy ASUS obsługuje uzyty typ karty
_________________

 
 
danwis80 
młodszy inspektor GPS
danwis80


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-11-10, 12:51   

asus obsluguje karte nie wiem co mam przesc jaki pliki z z starej mapy do nowej jakie pliki widzace am
takie sa pliki czy chcesz wejcej ale nie moge tutaj przeniesc
asus user flash copy.dll
asus back door york.ddl
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-11-10, 19:39   

danwis80 napisał/a:
przesc jaki pliki z z
danwis80 napisał/a:
pliki widzace am
Przetlumacz na język polski
Cytat:
Podaj nazwy folderów i plików na karcie.
Gdzie te nazwy? Chodzi o wszystkie foldery w folderze głównym oraz pliki również w folderze głownym karty
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
danwis80 
młodszy inspektor GPS
danwis80


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-02, 10:15   

bedzie prosciej chce wgrac nowa mape i co musze dotac do Am zeby była widoczna przez urzadzenie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-02-02, 10:45   

danwis80 napisał/a:
wgrac nowa mape
A do jakiego programu nawigacyjnego chcesz dodać nowa mapę? O różnicy między MAPĄ a PROGRAMEM możesz przeczytać tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094

danwis80 napisał/a:
co musze dotac do Am
Wszystko masz opisane w tym wątku. To raptem 40 postów do przejrzenia.


***********************************


[ Dodano: 2016-06-15, 21:17 ]
Wczoraj zainstalowałem Primo 9.6.2 w R600 i po dodaniu kolejnych map (ponad 500MB) po włączeniu wyskoczył komunikat o braku pamięci (systemowy - zaproponował wyłączenie procesu MainMenu). Wystarczyło skasować część map i jest OK.

Poza tym na na jakimś bułgarskim czy rosyjskim forum znalazłem sposób na problem z koniecznością wyłączania urządzenia po zamknięciu programu nawigacyjnego.

Zaktualizowane linki w moim poście na poprzedniej stronie
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11