My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Wedrowca
2009-03-09, 20:03
Port GPS
Autor Wiadomość
koko82 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-04-19, 20:03   Na jakim porcie Com i prędkości

Na jakim porcie Com i prędkości będzie działała AutoMapa z Navigonem 2100max lub 4310 max.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-19, 20:47   

W spisie brak jest tego sprzętu. Zainstaluj i uruchom visualgps, pokaże port COM i prędkość na jakich łapie ten sprzęt sygnał gps.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
koko82 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-04-22, 19:36   

Coś nie mogę tym programem sprawdzić czy ktoś wie na jakim porcie działa ta nawigacja.
_________________
http://4you-fm.pl/czat.html
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 589
Wysłany: 2010-04-22, 20:11   

W polu port i predkosc w AutoMapie ustaw na AUTO i program sam sobie znajdzie.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-06-06, 08:27   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20393


VORDON GPS912 ...................... COM 2, 4800
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-12, 13:58   

port=7
rate=38400

Wyciągnięte z GC 4340. Prawdopodobnie na 3540 i 5040 sa takie same.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-07-13, 09:18   

Mio Moov S505
COM: 2
Baudrate: 57600
---------------------------
Mio Moov S505 z programem TomTom Navigator 7.910

1. Inny odbiornik GPS NMEA
2. Szybkość transmisji GPS: 57600
3. GPS jest połączony z: SirFNavDrv
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-07-26, 11:05   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21955
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
samu
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 44
  Wysłany: 2010-08-29, 14:50   Advent 784200 GPS 400 Automapa 6.5 PL

witam, jaki port i predkosc w AM do nawigacji Advent GPS 400 ?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-29, 14:57   

Nie ma w spisie Twojej nawigacji to zastosuj się do tej wskazówki :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1621
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
samu
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-08-29, 15:02   

predziej chyba przestrzele wszystkie porty i predkosci, myslalem ze ktos mial i ustawil
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-29, 15:16   

Jak Ci się uda ustawić to podaj porty GPS dopiszemy tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-29, 15:40   

A nie masz jakiegoś programu w menu co szuka satelit??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
samu
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-08-29, 17:11   

mozna dopisac do listy port 2 predkosc 4800
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-08-29, 19:36   

samu, jaka nawigacja?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 10