Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-12, 13:06
SONY NV-U73TC odblokowanie. programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
yellow89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-03, 17:53   SONY NV-U73TC odblokowanie. programy nawigacyjne

Witam! Posiadam nawigację Sony NV-U73TC czy poda mi ktoś instrukcję jak ją odblokować?
Z góry dzięki!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-01-02, 11:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-03, 18:17   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
  Wysłany: 2009-05-13, 22:20   sony nv-u73tc

Witam,

Dostałam nawigację jak w temacie - mapy zainstalowane są krótko mówiąc do d... - da się to jakoś odblokować i wgrać Auto Mapę?.
Będę wdzięczna za wszelkie rady....

Pozdrawiam.

p.s szukałam w googlach, ale nie znalazłam zbyt wielu informacji co do samego odblokowania - może jestem za tępa na google :P.
 
 
roniuska 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 104
Wysłany: 2009-05-13, 23:31   

szukaj na GPS24.pl
_________________
-----------------Sony u92t+AM 5.5.3-windows ce 4.2
Pozdrawiam
 
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2009-05-13, 23:32   

dziękuję - w dalszym ciągu mam nadzieję, na pomoc dobrych ludzi z forum.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-14, 00:05   

Poszperałem trochę tu http://forum.gps24.pl/vie...83e6ccbd82d369f
Są opisy odblokowania. Nic konkretnego dla 73 nie wpadło mi w oko ale popatrz, może coś znajdziesz.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-14, 00:17   

A tak bardziej dokładnie tu coś jest http://forum.gps24.pl/vie...ghlight=taskbar
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-22, 23:49   

Tu masz info:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4791
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
bialas 
młodszy inspektor GPS
bialas


Wiek: 33
Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-23, 15:17   

Tu jest paczuszka do odblokowania..... KLIKNIJ CHOMIKA Katalog SONY. Działa na 100%
 
 
r_afaello
Waypoint


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-11, 12:37   

Jako że temat dotyczy modelu z którym mam problem pozwolę sobie się podłączyć.

Mam Sony NAV-u73TC.
Mam problem z wgraniem oryginalnej mapy na pomięć wewnętrzną (mounted Volume).
Obojętnie czy kopiuję przez instalator z płyty, czy przez exploretor windows, a nawet Total commander-a niemogę ukończyć kopiowania.
Zawsze po ok 42-44% wystęuje błąd (przy kopiowaniu przez instalator - "błąd kopiowania", przy exploratorze po prostu się zatrzymuje, przy TC zawiesza się TC).

Mam mapkę na karcie zewnętrznej ale strasznie się muli więc muszę znaleźćsposób na wgranie jej na wewnętrzną a pliczek waży ponad 1,7Gb.

Jakieś sugestie?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2009-07-11, 12:43   

Podłączasz urządzenie przez ActiveSync?
_________________

 
 
r_afaello
Waypoint


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-11, 19:21   

jacekp1313 napisał/a:
Podłączasz urządzenie przez ActiveSync?


No tak. Nie znam innego sposobu na podłączenie do kompa nawigacji.

AM potrafię wgrać z tym niema problemu. Problem jest w tym, że chce wrócić do oryginału.
Dodatkowo pojawił się nowy problem. Jak odpalę oryginalną navi (z tym że z karty) to nie łapie sygnału gps.
Pomyślałem, że dla tego że przestawiałem na potrzeby AM na NMEA. Przywracam oryginalny katalog nav-u odpala sie"po staremu" oryginalny program navigacji (zakładam że wcześniejsze ustawienia na NMEA się wykasowały) ale dalej sygnału nie łapie.

No i koniecznie muszę znaleźć, żeby wggrać mapę na pam. wewnętrzną.
 
 
acniak 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-27, 08:39   

igo 8 działa na sony 73tc tylko w czasie navigacji czasami chrypie i zacina sie głos ale można się przyzwyczaić
pozdro
 
 
Jarek-78 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 5
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2010-02-21, 14:29   SONY ekran 5,2 " NV-u73tc i wgranie AM

witam !
Jak w tamacie , mam navi sony 5,2" NV-u73tc i potrzebuje wgrac w nią AM , czytałem na forum o przypadku pod TYLKO 4,2" czy ma ktoś instrukcje i odpowiednią paczke jak sobie poradzić z 5,2 " ??

Z góru dziekuję i pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-02-21, 14:36 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku o tym modelu
_________________
Pozdrawiam >>>
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-02-21, 14:37   

http://www.my-navia.pl/vi...p=107882#107882
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11