Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TRAK GPS-520 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
leszekbodzio 
Waypoint
Darth Vader


Wiek: 44
Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 15
Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2013-07-18, 12:17   

Witam mam tą nawigację zainstalowałem na niej automape 6.13 i mogę ją tylko odpalić wchodząc w managera plików, a jak chcę odpalić przez podanie ścieżki to staje na startówce automapy i dalej nie idzie czy ktoś miał takie objawy.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2013-07-18, 13:36   

A które pliki uruchamiasz w obu przypadkach ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
leszekbodzio 
Waypoint
Darth Vader


Wiek: 44
Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 15
Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2013-07-18, 14:32   

Wybieram te same, ale nawet przebierając w różnych lub zaznaczając przy wgrywaniu że automapa ma być do tej właśnie nawigacji ciągle jest to samo wciskam ikonę nawigacja startuje automapa i staje muszę resetować sprzęt a jak wchodzę przez eksploratora to śmiga jak złoto.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18868
Wysłany: 2013-07-18, 14:47   

leszekbodzio napisał/a:
nawet przebierając w różnych lub zaznaczając przy wgrywaniu że automapa ma być do tej właśnie nawigacji
Co to znaczy? W jakich różnych i jak przebierasz?

Pytanie było konkretne i daj konkretną odpowiedź.
Jaki plik wybrałeś do startu spod NAWIGACJA?
Z Windowsa uruchamiasz wceAm.exe czy AutoMapa EU.exe?
Jak wchodzisz w eksploratora?
_________________

 
 
leszekbodzio 
Waypoint
Darth Vader


Wiek: 44
Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 15
Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2013-07-19, 09:02   

Przez eksploratora uruchamia się z tych dwóch plików które podałeś i normalnie działa, natomiast wybierając któryś z tych dwóch plików, jako ścieżkę do odpalenia z ikony gps automapa startuje ale staje na logo.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18868
Wysłany: 2013-07-19, 09:20   

Trochę to dziwne, bo są Traki 520 z preinstalowaną AM i powinno działać.
AM masz na karcie pamięci i tylko jedną? (zdarzało sie, że ktoś miał dwa programy i raz uruchamiał jeden, raz drugi)
Eksplorator - jak uruchamiasz?

Może jakieś problemy z zarządzaniem pamięcią? Zaraz po resecie też AM nie rusza sod NAWIGACJA?
_________________

 
 
leszekbodzio 
Waypoint
Darth Vader


Wiek: 44
Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 15
Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2013-07-19, 14:07   

ona jest odblokowana i można normalnie wchodzić w Windowsa więc i można wejść do eksploratora,a mapę instalowałem na karcie i w pamięci wewnętrznej i jest to samo nie może się uruchomić przez podana ścieżkę tak myślę że nie potrzebuję tej ich nakładki wiesz może jak zrobić żeby zamiast nakładki startowała od razu nawigacja jakie pliki trzeba podmienić.
 
 
 
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 66
Wysłany: 2013-07-22, 19:01   

Podobna sytuacja
AM startuje z pulpitu i z eksploratora ale za to AM nie wyłączy się przyciskiem KONIEC jeżeli była uruchomiona z pulpitu (poprzez ścieżkę dostępu)
Przyczyna ???
 
 
leszekbodzio 
Waypoint
Darth Vader


Wiek: 44
Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 15
Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2013-07-22, 19:05   

U mnie było to samo jedyne rozwiązanie które na razie znalazłem to oryginalna automapa z licencją i wtedy wszystko śmiga.
 
 
 
babkakryzysowa
azymut


Dołączył: 24 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-24, 22:12   

Mam ten sam problem :(
Jedna zainstalowana na dysku, druga na karcie (starsza wersja) przy niej pojawił się problem z pamięcią zaraz po przywitaniu "Out Of Memory Error" There is not enough memory. Please exit some running programs and try again.".
Nowsza wersja uruchamiała się poprawnie, była pobrana już przygotowana na kartę SD.
Tak samo jak u poprzedników ze ścieżką nawigacja leży, a normalnie się odpala i można się bawić.
_________________
Polecam: wylewki maszynowe | | ogrzewanie podłogowe :)
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2013-08-21, 19:57   

Mam właśnie taką nawigację. Problem taki sam. Automapa nie da się uruchomić z poziomu menu nawigacji. Prawdopodobnie przyczyną jest za mała ilość pamięci RAM. U mnie tylko 111,6 MB, z czego 97,7 wolnego.
_________________
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2013-08-22, 06:48   

babkakryzysowa napisał/a:
Nowsza wersja uruchamiała się poprawnie, była pobrana już przygotowana na kartę SD.
A skąd pobrana? Podaj link, może ktoś przeanalizuje różnice
No i o jakich wersjach AM piszesz, podaj numerki
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Winacz
azymut


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-19, 09:21   

Rozwiązałem ten problem ale trzeba mieć karte pamięci. (Gdyby ktoś był chętny to da się nawet bez karty pamięci, ale ja nie mam dostępu już do tej nawigacji więc rozwiązanie problemu tylko dla osób mających włożoną kartę pamięci.)

1. Instalujemy automapę na karcię pamięci.
2. Próbujemy uruchomić automapę podając scieżkę do niej w menu TRAK'a. Jeżeli zawiesza się (nie uruchamia) przechodzimy do punktu 3.
3. Ściągamy paczkę którą zrobiłem: http://www.speedyshare.co...rt-Automapy.zip (jeśli link wygaśnie proszę pisać do mnie na maila: winacz@gmail.com).
4. Wrzucamy rozpakowane archiwum "Start Automapy" na kartę pamięci.
5. Włączamy TRAK'a, wchodzimy w opcję: "Ścieżka" klikamy: "Skanowanie" i musimy aktywować scieżkę: /SDMMC/Start Automapy/P1.exe
6. Gotowe, automapa powinna się uruchamiać wciskając przycisk GPS w głównym menu TRAK'a.


Jeżeli ktoś ma problemy można pisać, nie jestem jakimś fachowcem ale może uda się rozwiązać przeciwności :). Mam nadzieje, że komuś się przyda.

@EDIT: LINK BYŁ ZŁY, POPRAWIŁEM.
 
 
MariuszG3
azymut


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-23, 23:21   

Winacz napisał/a:
Rozwiązałem ten problem
pomogło trak 520 śmiga aż miło :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2013-09-24, 07:17 ]
Skróciłem cytat. Proszę używać opcji: "cytowanie selektywne"
Ostatnio zmieniony przez imar42 2013-09-24, 07:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 66
Wysłany: 2013-11-05, 13:55   

Rozwiązanie pomogło
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12