Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TRAK gps-535hd
Autor Wiadomość
kroket1985
azymut


Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-26, 09:52   TRAK gps-535hd

Witam!

Mam do Was pytanie.
Da się w modelu TRAK gps-535hd (Win CE 6.0) zmienić domyślną mapę z "Navigator" na AutuMape?
Chodzi mi o menu wyświetlane po uruchomieniu, w którym ma się dostęp do mapy, a przede wszystkim do innych opcji takich jak rejestrator trasy (Traffic-AV) itp.
Chciałbym by po naciśnięciu w menu pozycji "GPS" uruchamiała się AutoMapa. Znajomy mówił że udało mu się w innym modelu nawigacji tego dokonać po zmianie ścieżki w jakimś pliku. Próbowałem w ten sposób ale niestety nie zlokalizowałem takiego pliku.
A może w inny sposób ogarnąć to menu by były dostępne inne opcje (oprócz nawigacji) czyli wgrać jakieś inne. Co najbardziej było by odpowiednie?

Z góry dziękuję za pomoc!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-03-26, 10:30   

A masz w opcjach wybór programu nawigacyjnego? Jak nie, to kilka możliwości.

Na przykład zainstaluj AM na SD i plik *.exe od fabrycznego programu zastąp plikiem Automapa EU.exe z nazwa zmieniona na tamten, albo spóbuj zmienić nazwe folderu z AM na Mobilenavigator.exe i pliku exe na mobilenavigator.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kroket1985
azymut


Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-26, 11:09   

pomogło! dzięki! takie proste!
... dla potomnych ... (w modelu trak gps-535hd) wgrałem automape na kartę sd.
następnie podłączyłem urządzenie (razem z kartą sd) do komputera i przegrałem z katalogu automapa (na karcie) plik "AutoMapa EU.exe" do katalogu głównego (na urządzeniu)
plik macierzysty "navigator.exe" zostawiłem zmieniając jego nazwę na "navigator.exe_" a nazwę pliku "AutoMapa EU.exe" (wcześniej przegranego) zmieniłem na "navigator.exe"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18868
Wysłany: 2014-03-26, 13:16   

Dzięki za opis.
A tu gotowa wersja do uruchamiania Windowsa lub jakiegokolwiek innego programu (opis wewnątrz) - nie każdy lubi miec plik exe w innym miejscu niż reszta plików... http://chomikuj.pl/jajace...,3730429734.ZIP
_________________

 
 
kroket1985
azymut


Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-27, 08:18   

chyba wyczerpiemy ten temat - ale to dobrze ;)
ja wczoraj zrobiłem jeszcze jeden eksperyment. zresetowałem nawigację do ustawień fabrycznych i ku mojemu zdziwieniu odblokawała się w menu opcja "Ścieżka", która umożliwia przypisanie do skrótu "GPS" (w menu nawigacji) programu nawigacyjnego (w moim przypadku automapy). wcześniej wchodząc w tą opcję (ścieżka) nie miałem takiej możliwości

[ Dodano: 2014-03-27, 08:23 ]
dzięki "jestem_ktoś".
świetna robota "jacekp1313".
jeszcze raz dziękuję za pomoc i wyrozumiałość - bo pewnie te rzeczy o których mówimy można gdzieś było odkopać, a tu (na forum) od razu pełna pomoc i zrozumienie!
pozdrawiam!
 
 
Patrikos35
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-13, 19:53   

Witajcie
poszukuje oprogramowania do gps-535hd bo ktos mi skasowal cale oprogramowanie i navi sie nie uruchamia
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-04-13, 20:02   

Jak chcesz wgrac soft do urządzenia, którego nie da się włączyć?
Napisz coś więcej, bo jak sie nie włącza, to może uszkodzony wyłacznik...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Patrikos35
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-13, 21:28   

Jak podpinam kabel do kompa to sie uruchamia, zostaje wykryty i instaluja sie sterowniki.Komp 2idzi samo urzadzenie jak i slot sd . Jak podpinam kabel przy wcisnientym przycisku power to uruchamia sie jakies menu serwisowe ale tylko dwie funkcje Start adjust i normal launch i nic wiecej
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-04-13, 21:31   

Patrikos35 napisał/a:
Komp 2idzi samo urzadzenie jak i slot sd
A co konkretnie widzi? Włącz foldery i pliki systemowe i ukryte

Cytat:
funkcje Start adjust i normal launch
Co maszpo wybraniu normalnego włączenia?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Patrikos35
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-13, 22:42   

Po wybraniu normal launch ekran jasnieje i tyle natomiast co do golderow to systemowy jest sle tylko kilka plikow w nim w wiekszosci bmp
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-04-14, 06:57   

Dokładnie - jakie masz foldery w urządzeniu (nie na SD).
Ale po włączeniu tego, co juz pisałem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Patrikos35
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-14, 16:50   

wiec foldery sa dwa system i turnonsound, ten drugi jest pusty i nic w nim nie ma natomiast w systemowym sa dwa foldery : dumpfiles i extra dumpfiles dodatkowo kilka plikow luzem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11