Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-27, 06:18
Mio C250 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
marekhc
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 18
Wysłany: 2009-07-18, 14:22   

Zainstaluj AM i ustaw port COM2 i predkość 4800 i sprawdz czy działa poprawnie.
_________________
MIO C250+AutoMapa 5.3
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-18, 17:37   

Ja bym Ci radził odblokować i zmienić program nawigacyjny tym bardziej że masz zaktualizowane c250
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
adekdjelo
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-18, 18:51   

ok to napisz mi co ściągnąć i jak po kolei wrzucać i gdzie;] zastanawiam się nad Automapa5.5.2 z Twojego chomika
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-18, 20:30   

Ściągasz np Panel.rar ma 5mb i postepuj według instrukcji. Automapę jeżeli ściągnąłeś gotowca rozpakowujesz na kartę na kartę. Żeby odpalić naciskasz ikonę destinatora bo pod niego podciągnąłem automapę
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
adekdjelo
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-18, 21:03   

oki to tak zrobię... a jakieś mapy do automapy, najlepiej od polski w strone francji??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-18, 21:47   

niestety ale u mnie jest tylko Polska a na zachód proponuję tomtoma lub iGO8
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
adekdjelo
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-18, 22:27   

aha więc tom tom i iGO8 po wrzuceniu na karte bedzie dzialać pod tym panelem??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-18, 22:44   

Dzialanie jest nie zależne od panelu którym odblokowujesz. Masz sprzęt po aktualizacji dlatego tomtom i automapa chodzi. Nawet garmin bedzie chodzi tylko w tym przypadku musiałbyś odblokować sposobem maxpl. Tomtoma ustawiłem pod ikoną garmina. Taka musi być ściezka do niego : Storage Card\TomTom\TT-Run.exe . TT-Run jest skryptem do odmrażania tomtoma, też musisz go wrzucić najlepiej do folderu tomtoma i w TT-Run.mscr na dole zmienić ścieżkę na Storage Card\TomTom\TomTom Navigator.exe. iGO8 powinno chodzic bez zmian.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
adekdjelo
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-18, 23:00   

hmm a Ty masz taki model jak mój... i jaką masz kartę?? bo może jakbyś miał troszkę czasu i chęci to można by było prościej zrobić... jakbyś zrobił backup wszystkiego co masz na flashu i na karcie i ka bym to skopiował do siebie to by było??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-19, 12:28   

Ja mam kartę 2 gb a na niej 9 programów. Tomtoma wrzuciłem na chomika razem z plikami do odmrażania, pozostaje tylko rozpakować na kartę do tego obok folderu z tomtomem skopiować którąś mapę z 830,2306 i aktywować. Postępuj według instrukcji i będzie dobrze. iGO8 wersja 8.3.2.64xxx z radarami też jest tylko mapy musisz dodać.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
adekdjelo
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-19, 23:02   

na AM dalej nie łapie zbyt dobrze zasiegu... hmm a co do odtwarzania muzyki to da się coś zrobić żeby grało głośniej i ladniej na słuchawkach?? i czy c250 ma wifi??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-20, 08:01   

Wifi nie ma , nigdy nie słuchałem muzyki przez nawigacje to nie wiem, ale wymiana odtwarzacza może pomóc i zmiana ścieżki od ikony. W AM ustawiłeś com2 i prędkość 4800?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
adekdjelo
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-20, 10:20   

to jaki odtwarzacz?? z kąd go dorwać i jak wgrać??

tak w AM ustawiałem jak mowiliscie i inaczej tez ustawiałem i nic...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18621
Wysłany: 2009-07-20, 10:31   

Ładniej i głośniej będzie grał odtwarzacz mp3 z komórki lub radia samochodowego.
Szeroki wybór odtwarzaczy w dziale MULTIMEDIA
_________________

 
 
adekdjelo
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-07-21, 13:12   

no nie zbyt gra lepiej i głośniej...;] a co zrobić żeby mieć pulpit ja w windowsie?? czyli pasek start itd??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10