Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-27, 06:18
Mio C250 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kmk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-12, 19:47   

Racja, wszystko działa. Denerwuje jedynie to, ze po kazdym wylaczeniu Miopocket instaluje sie na nowo.

Dziekuje bardzo za pomoc.
_________________
...
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-01-12, 22:40   

kmk napisał/a:
Denerwuje jedynie to, ze po kazdym wylaczeniu Miopocket instaluje sie na nowo.

Wystarczy pousuwać mapy z nawi i będzie miejsce do instalacji mio pocketa w nawi i tylko po HR będziesz musiał przejść uruchomienie nakładki.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
studi78 
azymut


Wiek: 39
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-18, 17:20   

Witam serdecznie, czy mógłby mi ktoś udzielić pomocy w odblokowaniu oraz wgraniu Automapy (jakąś najnowszą) na Mio C250.

Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym o podanie instrukcji krok po kroku (jak dla laika) jak odblokować i zainstalować najnowszą mapę.

Serdecznie dziękuję za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2013-01-18, 18:50   

Instalacja AM na karcie SD jest w poradniku w dziale o Automapie
Uruchomienie - opisano w wątku "Mio c250 i automapa"
_________________

 
 
cichy81 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-17, 11:12   

Witam . Potrzebuję pomocy.
Zaktualizowałem sobie Mio. Wszystko fajnie się uruchamia. Na kartę pamięci wgrałem AM oraz dorzuciłem folder, który umożliwia start AM od razu podczas uruchomiania navi.
AM śmiga aż miło. Wszystko byłoby cudownie gdyby nie fakt, że jak podłączam zasilanie w aucie to navi próbuje łączyć się z kompem i wsztystko jest ciemne i nic nie działa :(
Chciałbym się dowiedzieć czy da się to jakoś ominąć lub jak można cofnąć aktualizację, żeby było tak jak wcześniej.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2013-07-17, 11:29   

Rozumiem, że bez karty włącza się oryginalne MioMap?
A jak wówczas wygląda sprawa ładowania?

Często jest to sprawa nieoryginalnej ładowarki http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16849 - nie zmieniałeś na inną?
_________________

 
 
cichy81 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-17, 14:53   

Bez karty włącza się MIOMAP ale już trochę przerobione tzn. mam do wyboru więcej funkcji niż poprzednio (wcześniej miałem do wyboru tylko 3 opcje).
Ładowarka jest nieoryginalna lecz wcześniej nie było z tym problemu. Po podłączeniu pożyczonej ładowarki MIO problemu nie ma.
Ja potrzebuję mieć tylko AM a wiem że ona działa już z karty nawet w nieprzerabianej navi.
Jedynym rozwiązaniem jakie tu widzę (oprócz zakupu oryginalnej ładowarki - tego nie będę robić) jest powrót do ustawień przed aktualizacją.
Niestety nie wiem jak to zrobić, nie zrobiłem sobie także beckupu mojego oprogramowania :(
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-07-17, 21:28   

Musiałby zmienić od nowa rom na R03 ale wtedy AM nie będzie działać.
cichy81 napisał/a:
Ładowarka jest nieoryginalna

I to jest kłopot bo po aktualizacji są problemy na nie których c250. Niestety nie pamietam od jakiego sprzętu pasuje , możesz spróbować uśpić nawi i wtedy podłączyć pod ładowarkę.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
cichy81 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-18, 08:47   

Wszystko już działa :mrgreen:
Poczytałem wątek
jacekp1313 napisał/a:
Często jest to sprawa nieoryginalnej ładowarki http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16849 - nie zmieniałeś na inną?

i tam dowiedziałem się co zrobić

Bismar napisał/a:
możesz spróbować uśpić nawi i wtedy podłączyć pod ładowarkę.

Właśnie tym sposobem uruchomiłem navi :)
Teraz mam dodatkową nawigację idealnie nadającą się na motocykl :)
 
 
Wr0clawianin
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2015-03-31, 13:27   

jaką nawigacje polecacie do mio c250 v.2 która będzie w miarę płynie chodziła i będzie miała świeże mapy?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-03-31, 16:47 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z wątku Mio C250 i problemy aktualizacji rom'u i softu MioMap 2008
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
_________________
Mio c250
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-03-31, 13:59   

Na starszy sprzęt to chyba tylko iGO 8.3.4
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-03-31, 13:59   

Nie wiem jak najnowsza ale poprzednia AM działała w miarę dobrze
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 270
  Wysłany: 2016-11-27, 16:33   PILNE C250 PILNE odblokowanie

Jak w temacie proszę o procedurę i pliki odblokowujące C250 na kartę SD. Zaznaczam że AS i MT nie widzi navi, po podłączeniu do PC (XP) komputer nie widzi nawigacji :evil: :evil: :evil:

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-11-27, 16:38 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.


[ Dodano: 2016-11-27, 16:52 ]
Olivia dlatego wrzuciłem to na ogólny, ze względu że będzie bardziej widoczny większe możliwości na odpowiedz i rozwiązanie problemu. w tym wątku istnieje możliwość niezauważenia i brak możliwości rozwiązanie problemu :evil: :evil:
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-27, 17:03   

kodi28 napisał/a:
w tym wątku istnieje możliwość niezauważenia i brak możliwości rozwiązanie problemu
Jak przeczytasz ten wątek, to zauważysz rozwiązanie problemu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 270
Wysłany: 2016-11-28, 07:33   Re Olivia

THX dzisiaj zacznę ;-) ;-)

ps. jak się wyśpię :lol: :lol:

[ Dodano: 2016-11-29, 08:24 ]
:lol: Przerzuciłem tony postów i skłonny jestem twierdzić że problem jest z hardware. Bo nie ma też komunikacji po USB w różnych programach jak tez nie krzyczy mi XP-ek o podłączeniu nieznanego urządzenia USB :mrgreen: . Czyli czeka mnie kręcenie śrubek czy nie ma uszkodzonego gniazda USB wówczas Lutola i naprzód :mrgreen:
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 11