Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-19, 07:44
VDO Dayton MS2000 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
tasaq87
Waypoint
VDO Dayton MS2000


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-08, 13:10   VDO Dayton MS2000 programy nawigacyjne

Witam. Otóż mam problem z zapamiętywaniem ustawień Automapy w mojej nawigacji VDO Dayton MS 2000. Dodam tylko ze nawigacja jest odblokowana. Próbowałem sposobów podanych w innych działach tzn.
1) sposobu polegającego na ustawieniu wszystkiego, wyjęciu karty i jej zablokowaniu
2) ustawieniu wszystkiego w automapie i reset

Kontaktowałem się już wcześniej z innym forumowiczem, który wcześniej posiadał również VDO MS2000, ale niestety nie był w stanie mi pomóc.
Czy może to być kwestia ustawień rejestru?
Chciałbym Was prosić o pomoc i z góry dziękuję za jej udzielenie.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-03, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-02-08, 17:41   

Karta musi byc zawsze odblokowana.
I nie resetuj,poprostu wylacz ale najpierw wyjdz z aplikacji.
To powinno pomoc ;-)

[ Dodano: 2009-02-08, 17:43 ]
Tak,najpierw trzeba wyjsc z aplikacji a dopiero potem wylaczyc Daytonka.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tasaq87
Waypoint
VDO Dayton MS2000


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-09, 17:41   

Podany przez Ciebie sposób niestety również nie działa. Dodam ze jest to wersja instalacyjna AM.


Z tego co zauważyłem to są również problemy z zapamiętywaniem ustawień na win CE.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-02-09, 17:45   

Wiec sprobuj z inna wersja.Gotowiec?Moze to cos da?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tasaq87
Waypoint
VDO Dayton MS2000


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-13, 20:45   

Próbowałem z gotowcem, ale niestety również nie da rady.
Tym razem wyskakują krzaczki i błąd 'hardware error while accessing to an unnamed file'
Póki co nie mam pomysłu jak doprowadzić tą navi do stanu normalnej używalności;/
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-02-13, 21:02   

Wiec teraz z innej beczki.
Masz VDO Dayton 2010 czy 2000?
I podaj numer seryjny dla pewnosci.
Po odblokowaniu,napis Windows CE miescil sie na ekranie?
Czy byl zbyt duzy?

[ Dodano: 2009-02-13, 21:17 ]
Na naklejce pod spodem zawsze pisze 2000,no ale to nie prawda.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tasaq87
Waypoint
VDO Dayton MS2000


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-14, 13:49   

napis mieścił się na środku ekranu, a co do numeru seryjnego to nie mam pod spodem żadnej naklejki a w odblokowanym nie wiem niestety w jaki sposób to sprawdzić.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-02-14, 15:35   

No,jak napis miescil sie na ekranie,to masz 2000.
Moze biblioteka dll nieodpowiednia?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tasaq87
Waypoint
VDO Dayton MS2000


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-14, 23:46   

proszę o usunięcie tematu, gdyż problem został już rozwiązany :)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-02-14, 23:50   

Nie!
Tak latwo tu nie jest!
Napisz jak doszedles do tego,tak dla potomnych ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tasaq87
Waypoint
VDO Dayton MS2000


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-02-15, 12:19   

Więc wyglądało to tak. Dotychczas wrzuciłem dll'ki na karte sdmmc w sposób wskazany przez Luccas'a w tym linku
http://www.my-navia.pl/vi...=biblioteka+dll
okazało się to błędem, gdyż VDO nie chciał zapamiętywać ustawień, więc postanowiłem wrzucic te dll'ki do pamięci ResidentFlash. i okazało się, że ten pomysł jest prawidłowy.
oczywiście trzeba pamiętać o zmiana w rejestrze w skazanych w linku powyżej, w kluczu Loader.
podam na przykładzie AM jak mi udało się tego dokonać:
- uruchamiamy AM i dokonujemy jakichkolwiek zmian np. zmiana głosu prowadzącego etc. wystarczy jedna drobna zmiana. teraz Po wprowadzeniu zmian, np. zmiana głosu etc. wychodzimy z AM przyciskiem koniec. Następuje zwalnianie zasobów. Ukazuje się pulpit w VDO, wciskamy suspend,nawigacja przechodzi w stan uśpienia, wybudzamy ją przyciskiem po lewej stronie ekranu, pokazuje nam się ponownie pulpit i teraz znowu wciskamy ten sam guzik po lewej stronie monitora, ale przytrzymujemy go ok 10s tak zeby nawigacja nam się wyłączyła. nawigacja nam się w tej chwili zwiesza (objawia się to ciągłym świeceniem się tego guzika po lewej stronie ekranu na ZIELONO. czekamy jednak ok 30 sec. z nawigacja w stanie zawieszenia i wciskamy reset pod spodem nawigacji i wszystko powinno śmigać, jak nie to tę metodę powtarzać do skutku :) u mnie za 2-gim razem wszystko zaczęło śmigać.

W tym miejscu chcę podziękować użytkownikowi mirko1 za konsultacje i niezbędną pomoc w tym zakresie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11