Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Wióry z "Lista oryginalnych instalek MM"
Autor Wiadomość
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2008-09-24, 23:34   

sonycuba napisał/a:


Może się mylę może mi ktoś pomoże to zrozumieć - bo jesli dobrzr rozumuje to tu są tylko softy nic nie wnoszące do lepszej jazdy - a mapy i tak trzeba rejstrować.


Dobrze kombinujesz Sonycuba, ale nie do końca :-D Nowszy soft z reguły powinien mieć poprawione najwększe wady swojego poprzednika, oraz czasem (nie jest to warunek konieczny) może wprowadzac do programu dodatykowe funkcje (tak jest w przypadku MapyMap z powiadamianiem dźwiękowym o POI, które pojawiło się dopiero niedawno). Więc używając prostej analizy intelektualnej szybko dojdziesz do wniosku, że lepiej jest mieć nowszy soft.

Co do map, to mapki i owszem należy rejestrować i tu są dwie metody:
1. metoda którą polecam, to zakup orginału i rejestracja przez stronę MapyMap
2. mozna też skorzystać z "alternatywnej metody MałegoMisiaczka", ale w tym przypadku musisz być pewna, że odpalasz soft przeznaczony do swojej nawigacji (bądź oszukujesz MapęMap przez Rubinx-owy OEMInfoLauncher żeby myślała, że jest odpalona na sprzęcie do którego jest przeznaczona - przykład kila postów wyżej: MM dla Manty odpalana na larku).

Ale to wszystko jest mocno OT, bo temat jest o lokalizacji w sieci instalek do różnych wersji MapyMap.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-24, 09:02   

Instalacja samego programu jest darmowa i nie trzeba nic wpisywać czy rejestrować. Rejestruje się tylko mapę po pierwszym jej uruchomieniu. A tu ju potrzebne są 3 dane min. jedną jest kod generowany do urządzenia.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-03, 15:16   

Jeszcze nie ma wersji PPC.
 
 
andy-5 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-12-10, 08:46   

Witam
Jesli jest soft MM6 pod Beckerka to poprosilbym mape mam odblokowana ale pod wczesniejszym softem nie dziala
Pozdrawiam
 
 
rafQ 
Waypoint
użytkownik


Wiek: 31
Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 51
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2008-12-20, 23:47   

Cytat:
Biorąc sprawę na logikę proszę instalkę dla navi:
www.mapamap.pl/files/MMNavia604_2520.exe


Ja nie moge rozpakować, tylko nie wiem czy dlatego że mi sie nie dociągneło
plik ma 126.418KB Prawidłowo ? powinien tyle mieć ???
_________________
Goclewer + AutoMapa
 
 
kmy 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 401
Wysłany: 2008-12-20, 23:55   

rafQ napisał/a:
plik ma 126.418KB


i tyle powinien mieć, ale to nie znaczy, że plik nie jest uszkodzony, ściągnij jeszcze raz
 
 
rafQ 
Waypoint
użytkownik


Wiek: 31
Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 51
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2008-12-21, 00:05   

nie innaczej zrobiłem wziełem z pliku tmp mape bo nie mogłem jej rozpakować programem "UniExtract.exe" i już mam mape :)) dzieki i pozdro jutro instalacja :D

[ Dodano: 2008-12-21, 14:46 ]
czy to ruszy na "Easy"

Cytat:
www.mapamap.pl/files/MMNavia604_2520.exe (najnowsza v6 Top+mapa) [thx Dj_Kris007]


bo mi zacina sie i nic nie moge zrobic po wprowadzeniu kodu, usuwam ją i ponownie ładuje i już nie pyta o kod tylko włacza sie i zacina :( i tak cały czas jak prubuje ją usunąc zmienic nazwe nic nie pomaga :(((
_________________
Goclewer + AutoMapa
 
 
Pecomex 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-12-25, 17:54   

krisp, Mam pytanie o Manta 060 nie wiele miałem kontaktu z Win.ce5. Kupiłem mantę jeden koleś mi odblokował (po włączeniu wyświetla mi się okno win), mam automapę zainstalowaną i na SD. Jak zrobić by po włączeniu odpalała mi się bezpośrednio z automapy a nie z win. Grzebałem przez activesynch i bezpośrednio z urządzenia w plikach ale nic nie wykumałem. tam są dwie instalki win, jedna w resident flash i drugi system w katalogu manta (moim zdaniem ten jest priorytetowy) na tym sprzęcie będzie używana wyłącznie navia (bez gierek czy mp3) i to by było dobrym rozwiązaniem tylko już nie bardzo wiem jak to odpalić. Jeśli możesz mi coś podpowiedzieć to będę wdzięczny. Pozdro.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-25, 19:24   

Pecomex napisał/a:
krisp, ......mam automapę zainstalowaną i na SD. Jak zrobić by po włączeniu odpalała mi się bezpośrednio z automapy a nie z win.


Nie znam Manty, od razu mówię. Ale jest wyjście takie. Jak masz odblokowany sprzęt to możesz lekko przerobić w rejestrze autostart (StartUP) w edytorku rejestru zmienić wpis z \windows\StartUP na np. stwórz w katalogu ResidentFlash katalog StartUp i zmień wpis w rejestrze na \residentflash\StartUp do tego katalogu zrób skrót do uruchamiania automapy czyli do pliku wceAm.exe.

Po każdym resecie zawsze odpali się Windows a następnie AutoMapa.
 
 
Pecomex 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-12-25, 19:48   

Dzięki za szybką odpowiedź, na razie nie pomogło tu są zainstalowane 2 systemy win ce 5. jeden w pamięci urządzenia a drugi w prog. mapamap. ten w mapamap moim zdaniem odpowiada za większość funkcji a drugi zainstalowany w katalogu głównym za resztę - porypane to jakoś, ale jeszcze pokombinuję po świętach na razie dziękuję, a jak dojdę to opiszę, może komuś się przyda. Pozdro. :roll: :?:
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-25, 19:55   

Zawsze możesz stworzyć własne menu startowe z wyborem mapy.
 
 
Pecomex 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-12-25, 20:05   

DZIĘKI, może masz rację ale win ce 5 i ten sprzęcik jest dla mnie czymś nowym, jeszcze się pobawię,na razie jest skrót (ikonka) na pulpit
 
 
AS997 
Waypoint
_marek_


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 69
Wysłany: 2009-01-10, 18:00   

qwerter napisał/a:
Najnowsza instalka na kartę SD do Goclevera i chyba (napewno) też innych... się nada...


Zainstalowałem na LOOX N110 (Fujitsu Siemens). Obie działają, ale tylko w poziomie.
Inne wersje z tego wątku nie chciały ruszyć.
AutoMapa działa zarówno w pionie jak i w poziomie. Pod tym względem plus dla AM.
 
 
basfek
azymut


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-22, 01:25   

A ma ktos moze linka do mapymap sygnowanej dla Blaupunkta?? :) nigdzie nie umie jej znalezc.
Pozdrawiam
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-24, 19:17   

Koledzy jakie zmiany w nowej wersji? Coś doszło? czy tylko kosmetyczne zmiany w nazwach głównych dróg? Jak stan fotoradarów?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10