My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:18
Mireo Cardinale 3.0 Black Edition - pytania i problemy
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2011-04-14, 16:48   

Mireo i MioMap korzystają z tych samych map...

Mówisz, że wpis do ordinale.ini zrobił się sam? A jaką mape miałeś w Mireo/Maps?
Jaki masz teraz plik ordinale.ini?
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 125
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2011-04-14, 16:56   

tak wpis zrobił sie sam w mireo jest tylko poland_em_201006 a w mio była poland_em_200812 wchodze w opcje w preferencje mapa i było tam multimap i poland_em200812 i to wybrałem potem z karty skasowałem miomap2008 i jak chciałem odpalić mireo to jak ładował mape to sie wyłączył i dopiero doszedłem po wpisie

[ Dodano: 2011-04-14, 18:14 ]
[Main]
CacheSizeMB=8
MultimapDir=Maps
SafetyWrn=0
OldStyleSearch=0
SmartSearchKeyboard=1
LaneInfo=1
StreetFontSizeOffset=4
CrashRestartPeriod=5
RecordButton=0
AutoSaveNavigationRoute=1


Map\SDMMC\miomap2008_2.3.9198187
[Navigation]
NMEA=

[Advisor]
language=21
gender=0

voice=
[GPS]
Found=com1:,4800,8N1,none
_________________
Smartgps 660 IGO Primo Auto mapa
____________________________
Orange rono Automapa tomtom
-----------------------------------------
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2011-04-14, 17:26   

Wystarczy tak:
Kod:
[Main]
CacheSizeMB=8
MultimapDir=Maps
SafetyWrn=0
OldStyleSearch=0
SmartSearchKeyboard=1
LaneInfo=1
StreetFontSizeOffset=4
CrashRestartPeriod=5
RecordButton=0
AutoSaveNavigationRoute=1

[Navigation]
NMEA=

[Advisor]
language=21
gender=0

voice=
[GPS]
Found=com1:,4800,8N1,none
A mapę (+lic) dodaj do Maps w folderze z Mireo
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 125
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2011-04-14, 17:31   

tak teraz jest jak skasowałem miomap2008 z karty i nie ma dodatkowego wpisu o mapie z mio
_________________
Smartgps 660 IGO Primo Auto mapa
____________________________
Orange rono Automapa tomtom
-----------------------------------------
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2011-04-14, 17:34   

I działa, czy wciąż strzałka stoi?
Sprawdzasz podczas jazdy, czy na stojąco?
A jak na symulacji trasy?
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 125
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2011-04-14, 18:26   

byłem na sprawdzeniu wszystko działa dobrze do kiedy nie rusze autem trójkącik stoi oczywiście sprawdzam podczas jazdy automatycznie przestają działać przysiski chyba raczej nie pójdzie to na larku ta sama sytuacja dzieje sie na mio wszystko działa kiedy wystartuje autem to kibel :lol: wszystko stoi
_________________
Smartgps 660 IGO Primo Auto mapa
____________________________
Orange rono Automapa tomtom
-----------------------------------------
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2011-04-18, 11:57   

Baaardzo dziwne.
Przyciski staja się nieaktywne, czy tylko przezroczyste? Jeśli nieaktywne, to po prostu program się wiesza

Przy ustawieniach wg http://www.my-navia.pl/vi...p=278062#278062 (Mireo +MioMap na jednej karcie) działał?
_________________

 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2011-04-18, 22:08   

BART.107, wygląda mi to na niepoprawnie słodzony soft. Spróbuj nietknięty oryginalny program + uniwersalne kryptowane licencje, Twój problem powinien zniknąć.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2011-04-26, 19:22   

Morgan123, zresetuj nawigacje i przepisz wszystkie napisy jakie będą. Pózniej naciśnij przycisk nawigacja i znowu wszystkie napisy.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Morgan123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-04-26, 19:25   

Nic nie będę resetować! Coś mi się schrzani jeszcze..

Gdzie jest dział o Mireo? Nie mogę coś znaleźć.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 19:27   

:-D :-D
Restart to ponowne uruchomienie, nie uruchamiasz ponownie nigdy?? :-P
Jest temat o miero jak pisałem, działu nie ma bo większość o tym programie jest w dziale "GC - oprogramowanie".
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Morgan123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-04-26, 19:29   

O nie. Napisał 'reset', a nie restart. To jest różnica. Dobra, poszukam. Dzięki wam wszystkim!
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 19:38   

Reset to restart z zaskoczenia :-)
Chociaż w przypadku tego modelu to to samo, ale nie o tym temat.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-08, 23:30   Via GPS 3.1

Witam Was! Mam następujący problem. W mapie Via GPS 3.1 w lewym górnym rogu jest
ekran wskazujący dokładnie następny manewr używający przybliżenia mapy. Niestety to okienko znika czasami i nie jestem w stanie włączyć go ponownie. Zaznaczam, że nie naciskam na przycisk zwijający to okienko. Tym bardziej nie ma też przycisku aktywującego ponownie to okienko. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? A może trzeba coś pogrzebać w ustawieniach? Za wszelką pomoc będę wdzięczna.
Magda

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-07-09, 23:21 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku (regulamin forum p.4)
 
 
Bonawentura 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 70
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-18, 13:56   

qwerter napisał/a:
Nowa wersja 9856125 (2011-07-05) :-D działa...

Na Goclever 5066FMBT niestety nie mogę załadować mapy Polski teleatlasa.
Dopóki w katalogu Maps są jakiekolwiek mapy z paczki, program się uruchamia. W momencie gdy zostawiam tylko mapę Polski w tym katalogu, program kończy działanie na wczytywaniu map i się zamyka.
Dodam tylko, że na poprzednich wersjach programu ta mapa działa poprawnie.
Wszelkie pomysły na uzdrowienie tej sytuacji mile widziane.

PS. Edytowałem plik Ordinale.ini zmieniając ścieżkę dostępu do katalogu maps. Próbowałem również bez tego fragmentu. Nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 10