My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:18
Mireo Cardinale 3.0 Black Edition - pytania i problemy
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2011-09-18, 14:35   

Próbowałeś licencji dla niesłodzonego (crypted)?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bonawentura 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 70
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-21, 17:01   

Przepraszam, ale musiałem być "bardzo zmęczony" gdy pisałem poprzedniego posta.
Kłopoty z mapą zaczynają się gdy wklejam mapę i licencję z tego wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28156 z wypowiedzi kolegi g3ck0.

PS. "Próbowałeś licencji dla niesłodzonego (crypted)"
Nie wiem gdzie to znaleźć, może jakaś podpowiedź, proszę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2011-09-21, 18:59   

W tamtym wątku, post kolego g3ck0
Komplet stanowi plik *.cpf i plik *.lic
I wpis w pliku miomap.ini
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sulek123
azymut


Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-01-15, 16:50   GoClever GC-5070 PL (jednostki)

Witam serdecznie

Wczoraj w Biedronce kupiłem tą właśnie navi,po przyjechaniu do domu,odpakowaniu jej i po włączeniu okazuje się,że wszystko jest w milach i tych całych jardach,tak samo pan w nawigacji mówi mi np "za dwie mile skręć w lewo"... Co z tym fantem zrobić ? Można to zmienić w ustawieniach ? Czy pomoże aktualizacja mapy ?

Ps. Dodam,że chciałem zarejestrować navi to podczas rejestracji wyskoczył mi błąd "Uwaga – system nie rozpoznał wpisanego numeru urządzenia. Spróbuj ponownie..." próbuje,próbuje i nic.

Proszę Was o pomoc
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1267
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-01-15, 16:55   

sulek123, spróbuj zresetować do ustawień fabrycznych. W sumie to ciekawy przypadek...
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
sulek123
azymut


Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-01-15, 17:11   

Z jednostkami problem rozwiązałem. Po dłuższym szperaniu w menu,a dokładniej w "Preferencje" znalazłem taką opcję jak "Jednostki" i tam przełączyłem na metryczne i już jest cacy :) A właśnie przed tym zrobiłem tak jak napisałeś,przywróciłem do ustawień fabrycznych.

A co do rejestracji urządzenia to będę próbował,mam jeszcze 12 miesięcy do aktualizacji :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2013-01-15, 18:07   

O problemach z rejestracją: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31611
Instrukcja obsługi Mireo: http://chomikuj.pl/jajace...n,377501729.zip
_________________

 
 
blady1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-01-23, 20:02   

jesli nie tu to prosze o przeniesienie
mam jeszce pytanie odnośnie map
sciagnąłem na kertę black etytion 3,1 i tam jest mapa z oznaczeniem ta
pociagnełem też dont panik 4,1 i tam sa mapy em
czym sie ruznią i czy mozna je wymieniać ?
i jeszcze czy doatek asystent pasa jaki miałem w orginale to jest mapa czy program nawigacyjny
jaka mapa jest najdokladniejsza dla polski chodzi o mireo
gdzie jest dział z mapami do pociągnięcia ?
 
 
bobiwr 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 47
Wysłany: 2013-01-23, 21:35   

blady1 napisał/a:
... czy doatek asystent pasa jaki miałem w orginale to jest mapa czy program nawigacyjny...

- Jest to funkcja danego programu nawigacyjnego. Nie myl programu z mapą. To z grubsza jak stawianie równości np między edytorem tekstu (np. Word), a z plikiem tekstowym (np. *.doc).

Odnośnie innych Twoich problemów - używanie funkcji "szukaj" nie boli, także pytanie wujka Google ...
Zwłaszcza, że trudno zrozumieć o co pytasz (bez obrazy). Czytanie ze zrozumieniem Twoich postów przypomina niezapomnianego Inspectora Cluzo.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2013-01-23, 22:44   

blady1 napisał/a:
czym sie ruznią
Mapy do Mireo BE i DontPanic są zupełnie inne - począwszy od rozszerzenia pliku po strukturę zapisu danych.
TA to oznaczenie mapy od firmy TeleAtlas/TomTom, EM od EMapy.

blady1 napisał/a:
najdokladniejsza
Każda ma błędy - w innych miejscach Polski, przykład http://www.my-navia.pl/vi...p=374261#374261

blady1 napisał/a:
do pociągnięcia ?
Szukaj słowa LINKI na stronie głównej


I proszę - zacznij pisać poprawnie, bo naprawdę widok czegos takiego zniechęca do czytania:
Cytat:
black etytion
Cytat:
ruznią
Cytat:
pociagnełem


P.S. Przeniosłem z wątku "GC 5070 - różne problemy"
_________________

 
 
olo12
azymut


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-02-14, 12:47   GC-5070PL Pytanie

Witam
Posiadam ten model od niedawna i nic w nim nie grzebałem podczas użytkowania zauważyłem np. wyświetla mi za 530m skeć w lewo a w tym samym casie co mi to wyświetli mówi za 500m i chce się dowiedzieć czy to jest normalna reakcja w tym modelu czy coś szwankuje
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2013-02-14, 12:56   

Sprawdź, ile trwa wypowiedzenie słów "za pięćset metrów skręć w lewo" i przelicz to na odległość przejechaną (dla uproszczenia) przy 72km/h czyli 20m/s

No i zobacz, ile jest na początku, a ile na końcu wygłaszania komunikatu

Rozumie, że jeśli nie grzebane, to masz Mireo
_________________

 
 
olo12
azymut


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-02-14, 13:05   

Tak Mireo jest
Dzięki za odpowiedz
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 678
Wysłany: 2013-04-04, 12:28   

rafal735r napisał/a:
Dobra jakos doszedlem

To wszystko jest dość proste, tylko troszkę praktyki, ale jak chcesz jechać przez dane miasto to najlepiej wyznaczać punkt "via" metodą tzw. "z mapy". powiększasz mapę tak abyś widział dokładnie którą ulicą chcesz jechać klikasz w to miejsce, wyskakuje "menu podręczne", wybierasz jako "punkt Via" i gotowe. tylko pamiętać należy żeby te punkty ustawć w odpowiedniej kolejności (po kolei od startu do celu) aby program nie prowadził najpierw do punktu najdalej oddalonego od startu, a póżniej z powrotem do punktu bliżej startu.
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 294
Wysłany: 2013-06-07, 10:26   

Od jakiegoś czasu poszukiwałem Mireo na HD2. Wszedłem na chomik jacek1313 http://chomikuj.pl/jajacekpl i znalazłem plik Mireo Black Edition 4625290 2010-09-16.zip Po wrzuceniu na karte i ściągnięciu map Emapa 201303 odpaliło z pierwszego razu, bez żadnych bolączek. Jedynie w pliku Ordinale.ini zmieniłem port na 4 i prędkość 4800. Dzięki jacek1313.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10