Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie Blaupunkt TravelPilot 500
Autor Wiadomość
kawis 
azymut
starszy kombinator;]


Dołączył: 22 Cze 2010
Posty: 1
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-06-22, 21:17   

Witam!

Mam mały problemik z odpaleniem Igo8 na tej nawigacji. Znajomy poprosił mnie o możliwość uruchomienia Igo oraz orginalnej mapy blaupunkta. Uruchomienie obu programów miało się odbywać poprzez kliknięcie w przycisk uruchamiający program nawigacyjny, jeśli karta zostałaby włożona powinien z niej startować Igo, jeśli karty by nie było powinien uruchomić się orginalny program nawigacyjny. W związku z czym napisałem mortscripta, który wygląda następująco:

x = FileExists ( "\SDMMC\igo8\igo8.exe")

If ( x = 0 )
Run ( "\ResidentFlash\MARINA\BIN\main_sys_exe_org.exe ")
endif


Jednak gdy klikam na przycisk nawigujacy nie mam zadnej reakcji, niezaleznie od tego czy karta jest wsadzona czy nie. Czy ktos bylby mi w stanie pomóc?
Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-06-25, 08:48 ]
Problem rozwiazany, zle napisalem Mortscripta:). Tak to jest jak sie czlowiekowi spieszy.

x = FileExists ( "\Sdmmc disk\igo8\igo8.exe")

If ( x = 0 )
Run ( "\ResidentFlash\MARINA\BIN\main_sys_exe_org.exe")
else
Run ( "\Sdmmc disk\igo8\igo8.exe")
endif
 
 
misiekk44
azymut


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-05, 15:52   

Czy ten sposób zadziała na blaupunkt TP EX C307 ??
 
 
matti_osa 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 46
Wysłany: 2012-04-05, 12:14   zmiana menu w Blaupunkt TP 500

witam,

mam przygotowany program wraz z plikami konfiguracyjnymi pod nowe menu do nawigacji. Nie wiem tylko gdzie to mam wgrac, ewentualnie podmienic ze starymi plikami w navi aby było po włączeniu było widoczne moje nowe menu a nie to fabryczne.

navi mam połącze z kompem za pomocą USB.

proszę o poradę
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2012-04-05, 12:44   

1. Dołączyłem do istniejącego wątku (pouczam o karach za łamanie regulaminu (p.4)) - przeczytaj go uważnie - zwłaszcza post nad Twoim.

2. Można tez zastosować metodę bezinwazyjną jak w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=244064#244064 (zmień ścieżkę w start.mscr na plik exe od Twojego panelu)
_________________

 
 
matti_osa 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 46
Wysłany: 2012-04-05, 20:09   

zauwazyłem tez dziwne zjawisko, nie grzebiac nic w ustawieniach dźwięku, załączając menu navigacji, raz mam dzwiek przy klikaniu przycisków a raz nie.. to samo w MAnufacturing Programs.. jeszcze raz powtorze ze w ustawieniach dzwieku nic nie grzebałem.


sytuacja się powtarza tez dla sytuacji:
klikam w menu z dzwiekiem klawiszy, wchodzę np. w menu multimedia, wracam do menu głównego i dzwieku klawiszy juz nie ma.

od czego to moze zalezec?

mowa o Blaupunkt TP 500
 
 
matti_osa 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 46
Wysłany: 2015-02-09, 19:34   fabryczne pliki TravelPilot 500

witam,

posiadam przerobioną navi Blaupunkt TP 500. Posiadam nadpisane menu etc. Przywrócenie ustawien domyslnych nie przywraca poprzedniego menu i poprzednich funkcjonalnosci.

Chciałbym przywrocic stan fabryczny, a do tego chyba potrzebuję fabrycznych plików z katalogów: Marina i System.

Na stronie producenta niestety ich nie ma jak pobrac. Do tego modelu są dostępne tylko instrukcje.

Posiada może ktorys z szanownych forumowiczow pliki fabryczne do w/w modelu? Badz informację skad mozna takowe pobrac.

Bardzo proszę o pomoc.

[ Dodano: 2015-02-10, 18:29 ]
naprawdę nikt nie jest w stanie pomóc? :(
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2015-02-16, 19:56   

matti_osa
Odpowiednie pliki czyli Backup wraz z rejestrem lecz bez map (ze względu na wielkość) znajdziesz TUTAJ lub TUTAJ.
Zalecam ostrożne kopiowanie plików czyli tylko niezbędne (te które podmieniłeś wcześniej) aby nawigacja nie zażądała kodu pin bo mogą być problemy.
ps. hasło oczywiście mynavi-expert
Powodzenia
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-03-22, 16:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10