Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-10-13, 13:23
ROUTE 66 Mobile 8.0.6126 *PNA*PND* *PL*
Autor Wiadomość
tomwie6 
Waypoint
Lark 35.3



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 75
Skąd: 3miasto
Wysłany: 2009-01-15, 13:05   ROUTE 66 Mobile 8.0.6126 *PNA*PND* *PL*

Najnowsza ROUTE 66 Mobile 8 WM 8.0.6126 PL

Rozpakować bezpośrednio na kartę pamięci.
Ustawienia w pliku Device.ini są dla Lark 35.3
Dla innych nawigacji należy zmienić wpisy w sekcji

[GenericPPC]
Com Port Value=1
Baud rate Value=4800

Jest to wersja uleczona, znakomicie współpracuje z mapą, którą można pobrać bezpośrednio z Route66 Store Pan Europe 2008 Q3 Navteq (2.19G)
Mapę wgrywany do \Data\Maps

Dodatkowe głosy (inne niż angielski i polski) TU

Radary Europe i United Kingdom (14.12.2008) TU. Wrzucić do \Data\res\Extras



Inne mapy z https://secure.66.com/store/ , które również działają z tą wersją (jako odblokowane):

USA & Canada 2008 Q3 Navteq (1.83G)

Athens (Greece) 2008 Q3 Navteq (7.12M)

Persian Gulf 2008 Q3 Navteq (48.88M) Saudi Arabia, United Arab Emirates, Kuwait, Bahrain, Oman, Qatar

Taiwan 2008 Q3 Navteq (17.49M)

Screen01.jpg
Na biało obszar pokryty przez mapę Pan Europe
Plik ściągnięto 21192 raz(y) 37,08 KB

Screen02.jpg
Plik ściągnięto 21192 raz(y) 26,07 KB

Screen03.jpg
Plik ściągnięto 21192 raz(y) 26,46 KB

Screen04.jpg
Plik ściągnięto 21192 raz(y) 38,47 KB

Screen05.jpg
Plik ściągnięto 21192 raz(y) 34,11 KB

Ostatnio zmieniony przez tomwie6 2009-01-15, 19:58, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
daniel xx 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 117
Wysłany: 2009-01-15, 13:15   

Dziwna sprawa bo u mnie mapy są zablokowane.
I co tu począć :?:
Ostatnio zmieniony przez daniel xx 2009-01-15, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tomwie6 
Waypoint
Lark 35.3



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 75
Skąd: 3miasto
Wysłany: 2009-01-15, 13:31   

daniel xx napisał/a:
Dziwna sprawa bo u mnie mapy są zablokowane.

A jak to się objawia?
Otwarta kłódka - odblokowana, zamknięta kłódka - zablokowana.

Przykładowo wrzuciłem "Pan Europe" i "Baltics & Central EU"

U mnie (Menu główne->Usługi dodat.->Mapy) wyświetla się coś takiego:

Screen06.jpg
Plik ściągnięto 21178 raz(y) 27,39 KB

navkeys.zip
Klucze licencji znajdują się w pliku \Data\res\navkeys.dat
Załączam jeszcze raz osobny plik do podmiany tamże.
Pobierz Plik ściągnięto 535 raz(y) 34,03 KB

Ostatnio zmieniony przez tomwie6 2009-01-15, 14:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
daniel xx 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 117
Wysłany: 2009-01-15, 13:35   

Oczywiście że zablokowana. Czerwona kłódka, a gdy dam zsynchronizuj to pokazuje błąd połączenia. Ja za to mapę świata mam na niebiesko.
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 46
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-01-16, 08:31   

Bardzo dziękuje tomwie6 za wstawkę. Chodzi bardzo dobrze na iCN Navman 550,Akirze Guepard i HTC TYTNII.Mapki Europy odblokowane tak samo jak Aten i Tajwanu.Wystarczy dograć fotoradary,poi i w drogę.Co do samego programu to przeciętny i spisuje się słabo,jednak to tylko moje objektywne odczucie.Jednak warto potestować,szczególnie że za free.
 
 
soltysiaczek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-16, 14:27   

Potwierdzam chodzi na Navia II tyle że w ustawieniach Device zmienić na port com 7 [GenericPPC]
Com Port Value=7
Baud rate Value=4800 tak ma to być otwżyć plik notatnikiem zmienić z Com Port Value z 1 na 7 i znajdzie GPS fajna wstawka dzięki polecam.
 
 
 
debe 
Waypoint
Mio Moov 360


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 43
Wysłany: 2009-01-17, 01:16   

Witam, a cóż począć z tym?:
Dodam, że sprzęt to Mio Moov 360

Poradziłem już sobie. Problem tkwił w strukturze folderów. U mnie R66 było w katalogu 6126 bo tak mi się wypakowało, a powinno być wszystko bezpośrednio na karcie, tzn foldery ROUTE66 i Data oraz pliki Device.ini oraz 3DNavigator.ini muszą być od razu na karcie a nie w folderze. Dodam tylko, że dla Mio Moov 360 w pliku Device .ini. zmieniamy port na 2 i prędkość na 57600 . Potwierdzam więc tym samym działanie tej wersji R66 na Mio Moov 360.

display_1.jpg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 78,08 KB

display_1.JPG
Plik ściągnięto 26 raz(y) 19,81 KB

Ostatnio zmieniony przez debe 2009-01-17, 15:34, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
ravel 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 24
Wysłany: 2009-01-17, 06:38   

problemem jest mapa , jak ja usuniesz to odpalisz aplikacje.
 
 
 
29992
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-17, 10:44   

daniel xx napisał/a:
Czerwona kłódka, a gdy dam zsynchronizuj to pokazuje błąd połączenia.


u mnie to samo, ktoś może wie jak to naprawić lub odblokować tą mapę "Baltics & Central EU".
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 66
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 690
Wysłany: 2009-01-17, 11:27   Re: ROUTE 66 Mobile 8.0.6126 *PNA*PND* *PL*

tomwie6 napisał/a:

Jest to wersja uleczona, znakomicie współpracuje z mapą, którą można pobrać bezpośrednio z Route66 Store Pan Europe 2008 Q3 Navteq (2.19G)
Mapę wgrywany do \Data\Maps

Cztery razy siągałem tą mapę... dopiero za czwartym razem było poprawnie i nareszcie działa... można teraz testować ;-) dzięki za wstawkę...
A ma ktoś działająca mapkę Polski ?
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
tomwie6 
Waypoint
Lark 35.3



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 75
Skąd: 3miasto
Wysłany: 2009-01-19, 13:44   

29992 napisał/a:
naprawić lub odblokować tą mapę "Baltics & Central EU".


Niestety, licencje w pliku \Data\res\navkeys.dat pasują tylko do map, ktore podałem w pierwszym poście.
Baltics & CEU w poście 3 podałem tylko jako przykład zablokowanej mapy.

A że cała Europa troche ciężkawa (2,19 GB) ? Cóż... Mam kartę 16 GB więc mi to nie przeszkadza.
 
 
jakris250
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-31, 10:04   poi radary

...
Ostatnio zmieniony przez jakris250 2009-04-10, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-31, 19:49   

Eastern Europe Q3 nie dziala z tymi kluczami. Niestety
 
 
wampppir 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 51
Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 66
Wysłany: 2009-02-15, 16:25   

potwierdzam na mio moov 200 tez smiga w koncu mam routa ruszam do testowania!acha tylko ta wersja chodzi na mio200.
_________________

 
 
badi306 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 145
Skąd: Tczew
Wysłany: 2009-03-15, 13:04   

Witam
Czy posiada ktoś z kolegow link do mapy Pan Europe Q3 z pierwszego postu na Rapidzie. Z gory dziękuję za info.Pozdrawiam :-)
_________________
Morze żywi i bogaci.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 19