Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Odblokowanie GOCLEVER 3584 z CU Direct
Autor Wiadomość
atusien
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-13, 14:11   Odblokowanie GOCLEVER 3584 z CU Direct

Witam wszystkich.
Powyższa firma w ramach promocji rozdawała przy ubezp. samochodu nawigację
GoClever 3584PL.
Można ją w prościutki sposób odblokować, ale stare menu musi zostać.
Należy na kartę SD przegrać pliku, które są w załączniku do do tej wiadomości.
Wykorzystałem przy tym WolfNCU.
Po naciśnięciu przyciski NAWIGACJA pojawia się menu WolfNCU i można już zrobić wszystko.
Konfiguracje katalogów są już przygotowane, aby nawigacja działała z programem, który jest w zestawie i automapą.
Niestety oryginalny program jest przypisany do karty, która ma pojemnośc 1GB.
Po próbie skopiowania, lub nawet przy klonowaniu karty z użyciem narzędzi do klonowania dysków, program oryginalny nie uruchamia się.
Jak ktoś zna metodę na skopiowanie programu z oryginalnej karty na kartę o większej pojemności to będę bardzo wdzięczny (oczywiście program powinien się tez uruchamiać :) )

Pozdrowienia 4 all.

odb_goclever.part4.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 451 raz(y) 148,97 KB

odb_goclever.part3.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 369 raz(y) 683,59 KB

odb_goclever.part2.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 378 raz(y) 683,59 KB

odb_goclever.part1.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 411 raz(y) 683,59 KB

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-26, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rostek73
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-01-19, 20:03   

atusien napisał/a:
Jak ktoś zna metodę na skopiowanie programu z oryginalnej karty na kartę o większej pojemności to będę bardzo wdzięczny (oczywiście program powinien się tez uruchamiać :) )



... czekamy z niecierpliwością! :-D
Pozdrawiam!
_________________
rostek73
 
 
katannoname
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-20, 14:16   

Atusien Przegrałem pliki na kartę i niestety po kliknięciu na navigacje nic się nie dzieje po wyjęciu karty podczas uruchomienia mam komunikat" Brak oprogramowania nawigacji GPS" Dostałem Tą nawigacje od kolegi który chciał ja wywalić bo karty z niej używał do innych celów zainstalowałem na karcie Auto Mapę jednak nie wiem jak dostać się do plików żeby ja odpalić. Co zrobić??
 
 
katannoname
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-20, 16:39   GOCLEVER 3584

Witam czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak przeinstalować system w nawigacji GOCLEVER 3584 Dostałem ją od znajomego który ma ją od ubezpieczyciela i praktycznie nic nie chce działać a z karty skasowane wszystko zainstalowałem już mapę na karcie jednak nie mogę się dostać do niej przez automatycznie startujące menu. Czy da sie je jakoś wyłączyć ? Najchętniej bym przeinstalował cały system w urządzeniu. Czy jest to możliwe ? Jak to zrobić? Na stronie producenta było żeby przegrać pliki na kartę i przytrzymać wł aż do pojawienia się białego ekranu niestety u mnie nic sie nie dzieje ......
 
 
atusien
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-22, 17:25   

1.Przegraj pliki na kartę.
2.Włóż kartę no navu
3.Zrób reset małym przyciskiem z tyłu
4.Musi działać !! jeżeli jest to ta z Commerciala Uniona :)
5. Jak nie zadziała to daj znać i poprowadzę Cię po wpisach w rejestrze.

Pozdro

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-26, 14:52 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-26, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-22, 23:34   

te punkty rozumiem że doprowadzą dopiero do odblokowania goclever 3584, a co dalej? wtedy włożyc kartę sd z nagraną automapą? czy dobrze rozumiem? i czy ma to być mapa bezinstalacyjna?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-01-30, 22:18 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-30, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
atusien
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-23, 10:20   

Automapę zainstaluj, albo przegraj na tą kartę z plikami ode mnie
I powinno hulać

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-26, 14:52 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-26, 14:52, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-23, 12:16   

a możesz mi powiedzieć co zyskam mająć Automapę? pytam bo nie mam doświadczenia z innymi mapami a nasuwa mi sie pytanie czy gra warta świeczki? Czy naprawdę Automapa jest aż tyle lepsza od tej fabrycznej z Goclever?
Piszesz też :Automapę zainstaluj, albo przegraj na tą kartę z plikami ode mnie
I powinno hulać, co znaczy zainstalować? kurde sorry za te laiczne i być może naiwne pytania ale jestem w zasadzie zielony bo to pierwsza moja navi i stąd tyle pytań :oops:
Sciągnąłem Automapa EU 5.3 bezinstalacyjna , czy tam nie trzeba zmieniać żadnych nazw folderów itp?
 
 
katannoname
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-23, 19:37   

Atusien

Wielkie dzięki wszystko działa :)

Pzdr
 
 
lukas2772
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-21, 17:49   

Mam taki sam model z CU i niestety według tej instrukcji nie działa na oryginalnej karcie od niej nic niema ponieważ szwagier ją przez pomyłkę skasował co zrobić aby wgrać inną mapę

Proszę pomóżcie :-(
 
 
DOCE
azymut


Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-26, 14:45   Odblokowanie GOCLEVER 3584 z Commercial Union Direct

Mam nawigację otrzymaną z Commercial przy zakupie polisy w ubiegłym
roku. Proszę o pomoc przy odblokowaniu.Mam jeszcze pytanie ,czy można zastosować inne mapy ,albo gdzie można uzyskać aktualizację przypisanej temu urzadzeniu. Bedę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam DOCE
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-26, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18547
Wysłany: 2009-11-26, 14:58   

Jakbyś poczytał dział o GC, znalazłbyś wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6405
_________________

 
 
rafal453
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-20, 21:50   

atusien napisał/a:
Automapę zainstaluj, albo przegraj na tą kartę z plikami ode mnie
I powinno hulać

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-26, 14:52 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika


jakie to pliki
 
 
FRYCIU 
młodszy inspektor GPS
Jestem Jaki Jestem


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-30, 13:18   Goclever 3584 z CU

Witam dostałem tą nawi od znajomego, próbowałem ją odblokować na wszystkie sposoby z forum i nic nie idzie. Macie jakiś sposób na to lub choćby na AM 6 żeby jakoś zadziałała??

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-01-30, 22:18 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku - regulamin forum punkt 3 i 4
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-30, 13:27   

Zainstaluj AM na SD i zmień nazwę folderu na mobilenavigator i pliku w nim wceAm.exe na mobilenavigator.exe i powinno działać. Skoro chcesz tylko AM to nie odblokowuj tylko zrób jak wyżej napisałem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 17