Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Odblokowanie GOCLEVER 3584
Autor Wiadomość
rsat
Waypoint


Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-12-01, 10:37   GOCLEVER 3584

jak się odblokowuje czy jak inne 35xx
czym to się różni od innych 35xx np od 3570
a może patrząc na wygląd to 4384 ale z wyświetlaczem 3,5 bez fm i Bluetooth
 
 
rsat
Waypoint


Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-01-06, 06:42   czy ktoś wie jak zmodyfikować GPSShell

jak napisać skrypt czy dokładnie jak zmodyfikować GPSShell.ini aby odpalić windę ale np z Ebook.exe a nie z navi
mam goclovera 3584

ok można zamknąć
z navi odpalam windę
a am z ebook i jest ok
 
 
atusien
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-13, 14:11   Odblokowanie GOCLEVER 3584

Witam wszystkich.
Powyższa firma w ramach promocji rozdawała przy ubezp. samochodu nawigację
GoClever 3584PL.
Można ją w prościutki sposób odblokować, ale stare menu musi zostać.
Należy na kartę SD przegrać pliku, które są w załączniku do do tej wiadomości.
Wykorzystałem przy tym WolfNCU.
Po naciśnięciu przyciski NAWIGACJA pojawia się menu WolfNCU i można już zrobić wszystko.
Konfiguracje katalogów są już przygotowane, aby nawigacja działała z programem, który jest w zestawie i automapą.
Niestety oryginalny program jest przypisany do karty, która ma pojemnośc 1GB.
Po próbie skopiowania, lub nawet przy klonowaniu karty z użyciem narzędzi do klonowania dysków, program oryginalny nie uruchamia się.
Jak ktoś zna metodę na skopiowanie programu z oryginalnej karty na kartę o większej pojemności to będę bardzo wdzięczny (oczywiście program powinien się tez uruchamiać :) )

Pozdrowienia 4 all.

odb_goclever.part4.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 458 raz(y) 148,97 KB

odb_goclever.part3.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 375 raz(y) 683,59 KB

odb_goclever.part2.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 385 raz(y) 683,59 KB

odb_goclever.part1.rar
odblokowanie GoClever 3584
Pobierz Plik ściągnięto 417 raz(y) 683,59 KB

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-06-22, 07:27, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
rostek73
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-01-19, 19:59   Re: czy ktoś wie jak zmodyfikować GPSShell

rsat napisał/a:
jak napisać skrypt czy dokładnie jak zmodyfikować GPSShell.ini aby odpalić windę ale np z Ebook.exe a nie z navi
mam goclovera 3584

ok można zamknąć
z navi odpalam windę
a am z ebook i jest ok


Witam!
To podrzuć taki GPSShell.ini
Pozdrawiam!
rostek73@wp.pl
_________________
rostek73
 
 
rostek73
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-01-19, 20:03   

atusien napisał/a:
Jak ktoś zna metodę na skopiowanie programu z oryginalnej karty na kartę o większej pojemności to będę bardzo wdzięczny (oczywiście program powinien się tez uruchamiać :) )



... czekamy z niecierpliwością! :-D
Pozdrawiam!
_________________
rostek73
 
 
katannoname
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-20, 14:16   

Atusien Przegrałem pliki na kartę i niestety po kliknięciu na navigacje nic się nie dzieje po wyjęciu karty podczas uruchomienia mam komunikat" Brak oprogramowania nawigacji GPS" Dostałem Tą nawigacje od kolegi który chciał ja wywalić bo karty z niej używał do innych celów zainstalowałem na karcie Auto Mapę jednak nie wiem jak dostać się do plików żeby ja odpalić. Co zrobić??
 
 
katannoname
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-20, 16:39   GOCLEVER 3584

Witam czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak przeinstalować system w nawigacji GOCLEVER 3584 Dostałem ją od znajomego który ma ją od ubezpieczyciela i praktycznie nic nie chce działać a z karty skasowane wszystko zainstalowałem już mapę na karcie jednak nie mogę się dostać do niej przez automatycznie startujące menu. Czy da sie je jakoś wyłączyć ? Najchętniej bym przeinstalował cały system w urządzeniu. Czy jest to możliwe ? Jak to zrobić? Na stronie producenta było żeby przegrać pliki na kartę i przytrzymać wł aż do pojawienia się białego ekranu niestety u mnie nic sie nie dzieje ......
 
 
jorge30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-21, 14:32   

Witam!
jestem nowym uzytkownikiem GC 3584
Dowiedziałem siew serwisie GC że 3584 technicznie odpowiada 4384 tylko ma wyswietlacz 3,5'' zamiast 4,3''.
Ciekawi mnie natomiast która z metod na odblokowanie WIN 5.0CE jest na model 3584 no i z jakim modelem larka jest tożsamy nasz model. Inne modele GC i Larków się pokrywają.

Znalazłem coś takiego:
A czy ktoś próbował odblokować to cacko za pomocą integracji w rejestrze poprzez plik gpsshell.exe na sd a póżniej tak np.
Zapozyczone z postu GoClever 4330A- odblokowanie:http://forum.gps24.pl/viewtopic.php?t=7148&highlight=goclever+4384
Potrzebne będą :
Program Active Sync na PC.
Program CeRegistryEditor

1.Po zainstalowaniu w/w programów podłącz gocleverka do PC.
2. Uruchom CeRegistryEditor
3. Wejdź w klucz HKEY_LOCAL_MACHINE
4. Wejdź w klucz INIT
5. W kluczu INIT wejdź w opcję LAUNCH50
6. Zmień wpisaną wartość \DataStorage\GpsShell\GpsShell.exe na \Windows\explorer.exe
7. Wyjdź z CeRegistryEditor
8. Wyłącz i reset
9. Ciesz się z Windowsa 5 CE
Zapozyczone z postu GoClever 4330A- odblokowanie:http://forum.gps24.pl/viewtopic.php?t=7148&highlight=goclever+4384

Uwaga działa zaryzykowałem i mam win ce 05 !!!!!!!!!!!! wreście odblokowany
No a teraz jak to się robi najpierw kopiuje się plik gpsshell.exe z urządzenia w katalogu data storage /gpsshell przez activesync na karte i zamienia się nazwe na mobilenavigator.exe w katalogu mobilenavigator oczywiście karta musi być inna niż ta z mapą i reset wtedy pokaże pare błędów i trzeba potwierdzić ok i jest win ce 05 a póżniej tak jak powyżej od punktu 1 .
Może na 3584 też zadziała??
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-22, 11:09   

z tą różnicą że w goclever 3584 jest oprogramowanie mireo GPS via 3.0 a w 4384 cardinale a to chyba różnica, w sumie to sam sledzę ten wątek i mam nadzieję że dowiem sie czy jest mozliwość w 3584 wgrać inną mapę np. automapa i żeby to hulało
pozdrawiam
ps
dzielcie sie wszystkimi wiadomościami o 3584 bo generalnie mało tego na necie
 
 
jorge30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-22, 14:52   

hmmm ja posiadam cardinale viaGPS3.0 ...
Niedługo bedę miał możliwośc przetestowania jednego ze sposbów na automapę. Efektami się podzielę.
 
 
atusien
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-22, 17:25   

1.Przegraj pliki na kartę.
2.Włóż kartę no navu
3.Zrób reset małym przyciskiem z tyłu
4.Musi działać !! jeżeli jest to ta z Commerciala Uniona :)
5. Jak nie zadziała to daj znać i poprowadzę Cię po wpisach w rejestrze.

Pozdro

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-26, 14:52 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-26, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-22, 23:27   

jorge30 napisał/a:
hmmm ja posiadam cardinale viaGPS3.0 ...
Niedługo bedę miał możliwośc przetestowania jednego ze sposbów na automapę. Efektami się podzielę.


masz cardinale via gps 3.0 w goclever 3584??? przepraszam za pytanie ale możesz poświadczyć? jeśli tak to jak to możliwe???
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-22, 23:34   

te punkty rozumiem że doprowadzą dopiero do odblokowania goclever 3584, a co dalej? wtedy włożyc kartę sd z nagraną automapą? czy dobrze rozumiem? i czy ma to być mapa bezinstalacyjna?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-01-30, 22:18 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-30, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jorge30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-23, 09:49   

Prawdę powiedziawszy to... nie bardzo juz wiem co mam.
Napewno VIA GPS 3.0. Instrukcja fabryczna - o ile tą ulotkę można tak nazwać zdaje siepisze Cardinale.
Serwis twierdzi: "(...)sprzedawane tylko z viaGPS 3.0 GocleverMap"
Po sprawdzeniu w navi...MIREO wiec niechcący chyba zrobiłem zamieszanie??.
ktoś mi wyjasni o co tu biega?? za nowy chyba jestem :lol:
Swoją drogą....jakie filmiki chodza na 3584 avi, wmv?? jaki kodek??
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-23, 10:09   

wejdz w ustawienia navi i tam wyświetli Ci jaką masz wersje oprogramowania, powinno być chyba coś z black edition.
co do odtwarzania filmów, mi ciągło zwykłą wersję jak do odtwarzacza dvd, miałem jednak kłopot bo sie cięło, sądziłem że to wina tego ze karta jest firmy Kingston ale okazało się że mam kartę walniętą, a wracając do tematu, czy na tej naszej navi odpali Automapę, bo juz tyle sie naczytałem i nadal nie mam pewności.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 15