Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-30, 05:33
MioMore Desktop - problemy
Autor Wiadomość
Andy1111
azymut


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-16, 07:35   MioMore Desktop - problemy

Witam kupiłem niedawno mio200, zainstalowałem miomore desktop na kompie ale niestety podczas uruchamiania wyskakuje komunikat, że próbowano odczytać z pamięci chrionionej i i coś w tym stylu, że zazwyczaj chodzi o uszkodzenie jakiejś innej pamięci, potem ciąg różnych dziwnych komunikatów. Czy ktoś miał taki problem i go w jakiś sposób rozwiązał? Instalowałem ten program pod Vistą, więc może tu jest pies pogrzebany, bo w instrukcji napisane jest, że oprogramowanie miodesktop nie jest zgodne z VISTA. Dzięki za wszelką pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-30, 05:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1271
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2008-12-16, 08:40   

zamieść screena z komunikatem będzie prościej
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
morfe 
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-22, 19:37   miomore desktop-szukam

witam.

posiadam mio330 ale brakuje mi do niego programiku miomore desktop..szukam na necie ale jakoś nie mogę znaleźć :cry: zwracm się z prośbą jeśli ktoś ma ten programik o podzielenie się nim(mogę nawet zapłacić parę złotych za fatygę wysłania mi go) lub podanie namiarów gdzie mogę go dostać...
jestem nowy więc na początku chciałbym pobawić się moją nawigacją i może zaktualizować mapy a jak wyczuje mój sprzęt to spróbuje innych metod :lol:

pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
_________________
mio 330
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2009-03-22, 19:51   

http://estore.mio.com/search.asp?ProductID=31
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
morfe 
azymut


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-22, 21:01   

hm...mimo wszystko chciałbym szybciej dostać taki programik i nie bawić się w płacenie dolarami :lol: może ktoś inny zna lepszy sposób???

[ Dodano: 2009-03-22, 23:51 ]
no i juz mam programik..nie trzeba placic 5 dolarów ale zalogować się chomik.pl i poszukac programiku. w sumie wyniosło mnie to 2,44 zł bo musiałem wykupić sobie transfer na ściaganie :mrgreen: i po problemie.

pozdrawiam
_________________
mio 330
 
 
 
majkel333 
Waypoint
Garmin 76S


Wiek: 46
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 31
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-19, 20:06   MioMore Desktop

Cześć,

dziś dostałem mojego MIO S555 na razie udało mi się zainstalować MioMore, pierwsze wrażenie niestety nie najlepsze, strasznie muląca aplikacja, obsługa mało intuicyjna. Pierwsza prośba - ma ktoś do tego instrukcję obsługi. Uprzedzę pytanie na stronie MIO wyskakuje błąd.
_________________
Garmin 76S, MIO moov S555
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-19, 20:15   

http://service.mio.com/M0...x?fileid=106375

Pobiera się bez problemu.
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-08-19, 20:15   

Na pewno masz na płycie dołączonej z nawigacją, jeżeli nie to na chomiku jest w dziale aktualizacja......... . Tylko nie wiem czy to o to chodzi( pdf 1.3 mb)
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
majkel333 
Waypoint
Garmin 76S


Wiek: 46
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 31
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-19, 20:47   

Dzięki za pomoc:

Elektro - teraz się pobiera, przeniosłem MMD na inna partycje jak było na C to mi wszystko padło łącznie z fire foxem.

Mam jeszcze jedno pytanie. W MIO mam mapę całej europy jak mi się wydaje tymczasem w MMD jest tylko europa wschodnia.

Sprawdziłem moją wersję MMD 2 v 095
_________________
Garmin 76S, MIO moov S555
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-19, 20:54   

majkel333 napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanie. W MIO mam mapę całej europy jak mi się wydaje tymczasem w MMD jest tylko europa wschodnia.


Nie wiem jak jest z tą wersją u mnie jest tylko mapa Polski (tak żeby była bo była), i tak używam innych programów do nawigacji.
Może ktoś ma takie Mio jak ty to pewnie da ci znać jak to jest z tą Europą.
_________________

 
 
majkel333 
Waypoint
Garmin 76S


Wiek: 46
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 31
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-19, 20:59   

Generalnie mam odczucie, że soft jest do d.....
_________________
Garmin 76S, MIO moov S555
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-19, 21:02   

majkel333 napisał/a:
Generalnie mam odczucie, że soft jest do d.....


Powiem CI tak , nigdy się nie zagłębiałem w Aplikację czy mapy Mio . Parę razy mnie próbowała zrobić na kilometry i zakazy i dałem sobie spokój.
_________________

 
 
majkel333 
Waypoint
Garmin 76S


Wiek: 46
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 31
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-20, 07:54   

Cześć,

udało mi się wreszczie po długiej walce wyświetlić w MMD wszystkie kraje europy, jak również zsynchronizować z MIO, wymagało to trochę determinacji. Jak by ktoś miał problemy to służe doświadczeniem.

M.

[ Dodano: 2009-08-20, 11:59 ]
Następne pytanie,

w MMD mam mapy radarów, jednak brakuje mi najważniejszej dla mnie dla Niemiec - skąd ją wziaść?
_________________
Garmin 76S, MIO moov S555
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2009-08-20, 20:04   Mio More Desktop

Jak w temacie !
---> może się komuś przyda. :-/

Program w całości zgrany z systemu ( XP ). Kopia z folderu /Program Files -->
Tam, gdzie się zainstalował na komputerze.
Nie jest to "instalka", czy jakieś ISO, z uwagi na fakt, że płyty CD już nie mam.
Sprawdzałem odpalenie na innym komputerze : Uruchamia się !

Po rozpakowaniu archiwum, program uruchamiamy za pomocą pliku "StartDrive.exe"

PS.
Opis w pliku "Readme.txt".

Kod:
http://odsiebie.com/pokaz/4928760---7127.html
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
misiek8666
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2009-12-27, 11:35   mio s555 problem z more desktop

Witam
Prosze o pomoc otóz nabyłem mio s555 i ma problem z połaczneim z komputerem a w zasadzie z aplikacja mio more desktop 2 ponieważ program nie widzi urzadzenia chociaż w mój komputer pojawia sie dysk wyminny ? :-(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11