Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:44
TomTom i Samsung Omnia
Autor Wiadomość
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
  Wysłany: 2008-12-06, 12:42   TomTom i Samsung Omnia

Zainstalowałem z cab'a Tom Toma 7.9 dla PDA. Wszystko poszło ok. Nie mozna jednak korzystac z nawigacji, gdyż program nie może złapa fixa. Informuje o braku urządzenia GPS, mimo, że jakoś je rozpoznaje (wybiera prawidłowy port com 7. Czy ktoś uruchamiał Omnię z Tomkiem. Wydaje się, że jest to najlepsze rozwiązanie dla telefonów. Automapa 5.2 daje mnóstwo błędnych komunikatów. TomToma natomiast z mapami 2034 (na PNA)jeszcze nie złapałem na żadnym błędzie.Może ma ktoś doświadczenie w temacie TomTom - Omnia?

[ Dodano: 2008-12-06, 13:56 ]
chyba znam rozwiązanie problemu. Może przyda się też innym. Podobno trzeba zainstalowac program GPS Gate przed uruchomieniem TomToma. Sprawdzę w poniedziałek i napiszę, gdyż dotyczy to wszystkich posiadaczy Omnii.

[ Dodano: 2008-12-08, 15:32 ]
Trzeba zainstalować na Omni GPSGate 2.6. Jest w necie. Potem Tomek łapie Fixa bez problemów. Uwaga, w ustawieniach należy wybrać - inny odbiornik NMEA na porcie wirtualnym com:1. Działa 100%.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-02, 10:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
da_biker_boy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 10
Skąd: Ireland/Poland
Wysłany: 2009-03-15, 23:18   TomTom wersja instalacyjna na pamięć wewnętrzną

Witam,

Poszukuje wersji TomTom na pamiec wewn. Mam Omnia 16GB i nie posiadam karty pamieci, dlatego tez kupilem z 16gb wewn pamiecia. Nie moge jednak znalezc nowego TomTom aby smigal bez karty pamieci.

Macie jakis pomysl?
_________________
Burn rubber... not your soul !!!
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-03-16, 14:41   

Program może być w telefonie, ale mapa to już musi być na karcie. Inaczej nie pójdzie.
Jest tak przynajmniej na urządzeniach z WinCE.
Ostatnio zmieniony przez dagetto 2009-03-16, 22:50, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Plankton
Waypoint



Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 60
Wysłany: 2009-03-16, 20:26   

da_biker_boy napisał/a:
Poszukuje wersji TomTom na pamiec wewn. Mam Omnia 16GB i nie posiadam karty

Zajrzyj tutaj tam jest to co Ciebie interesuje, wgrasz bez problemu na pamięć telefonu.
 
 
mieto100
Waypoint


Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 16
Wysłany: 2009-03-20, 05:22   Re: TomTom wersja instalacyjna na pamięć wewnętrzną

da_biker_boy napisał/a:
Witam,

Poszukuje wersji TomTom na pamiec wewn. Mam Omnia 16GB i nie posiadam karty pamieci, dlatego tez kupilem z 16gb wewn pamiecia. Nie moge jednak znalezc nowego TomTom aby smigal bez karty pamieci.

Macie jakis pomysl?



A jak zainstalujesz z caba to musisz sciągnąc osobno głosy i oszcywiscie mapy ale to nie wszystko aby ci tomek dobrze chodził?
 
 
Fe4r 
azymut


Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-06, 20:38   Jaki TomTom podchodzi na Samsung Omnia z WM6.1?

Wlasnie mam Samsunga Omnie ale jakos nie moge sie doszukac jaki Tomtom dziala na WM 6.1.

Prosze o pomoc ;)

Dzieki z gory!
 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-01-07, 15:51   

Do uruchomienia TT na Omnii potrzebny jest GPS MOD DRIVER
http://forum.xda-develope...ad.php?t=571266
 
 
stunt125
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-25, 23:21   TOMTOM7 i OMNIA I900 problem z GPS MOD DRIVER ver 1.51

witam

tak jak w temacie, mam zainstalowany tom tom ver.7.915 oraz gps mod driver ver.151 niestety tomtom nie widzi zadnej satelity, ustawialem kazda predkosc i kazdy port, do wyboru jest rowniez port od programu gps mod driver
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2010-01-25, 23:27   

1. Znalezione na peb.pl
Cytat:
Odp: TOMTOM 7 PDA na Samsung i900 Omnia prpblem z mapami
Cytat:
Znalazł ktoś lekarstwo na słaby odbiór sygnału GPS???
Jedyne ustawienia to inny odbiornik gps NMEA, prędkośc 4800, oraz port com 3 na tym ustawienu czasem sygnał mam po 20 sekundach a czasem po 30 minutach, nie wiem dlaczego, dodam ze automapa 5.05 łapie fixa po 10 sekundach zawsze.


2. Znalezione na my-navia.pl:
Dołączyłem do znalezionego wątku

P.S.: W związku z p.2 przypominam regulamin forum:
Cytat:
4. Przed założeniem wątku lub wysłaniem postu prosimy sprawdzić czy temat nie był poruszany wcześniej (korzystajcie z opcji szukaj)
_________________

 
 
stunt125
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-26, 13:15   

czytałem to wszystko, mam takie pytanko czy kolko sie kreci wam w tomtomie ? zazwycaj sie kreci a teraz nie ma nic podejrzewam ze w omni padła antena gps ma ktos pomysl jak to sprawdzic na 100% ?
 
 
Plankton
Waypoint



Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 60
Wysłany: 2010-01-26, 15:02   

stunt125 napisał/a:
podejrzewam ze w omni padła antena gps ma ktos pomysl jak to sprawdzic na 100% ?

Spróbuj na dworzu włączyć w Omni aparat foto i w nim GPS i poczekaj chwilkę, czy złapie sygnał.
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-02-05, 21:15   

Na Omni i900 z GPSGate 2.6 prawidłowo działa wersja bezinstalacyjna PNA !!!
 
 
krzyx2006
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 17
Wysłany: 2010-02-16, 18:39   Re: TomTom 7 i Samsung Omnia i900

Drodzy wlasciciele omni, domyslnie tomtom jako tako nie chcial dzialac z nasza poczciwa i900. Poprostu nie łapal fixa. Sposob em bylo korzystanie przez gpsgate, ale nie wszyscy preferuja takie rozwiazanie. Od niedawna jest jednak metoda zeby tomtom dzialal jak nalezy :)

zainstalujcie na omni jakis edytor rejestru i zmiencie nast. wartosci:

- HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\InputBufferSize:z 4096 na 512

- HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\OutputBufferSize: z 4096 na 512

- HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\SleepOnNoData: z 100 na 0 (for TomTom) lub 5 (for Garmin)

- HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Multiplexer\MaxBufferSize: z 16384 na 1024

zapisac i nastepnie softreset :)

tomek bedzie dzialal i kazde inne oprogramowanie bedzie mialo "lepszy start" :)
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-02-16, 21:07   

Dziękuję krzyx2006 .
 
 
krzyx2006
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 17
Wysłany: 2010-02-17, 20:19   

kolabio napisał/a:
Dziękuję krzyx2006 .



Prosze CIe bardzo :) nie ma za co :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11