My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira Stadion
Autor Wiadomość
macgar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-22, 20:28   uśpiona Akira Stadion

Witam. Przeszukałem forum, ale dalej nie ma odpowiedzi jak obudzić Akirę. Problem taki, że bawiłem się programem Flash Player 6 puszczając jakąś animację i w tym momencie system zaczął jakoś dziwnie wolniej pracować, przestał reagować klikanie itp,( zaznaczam, że robiłem to wielokrotnie i wszystko chodziło ok) zresetowałem Akirę i w momencie ładowania ekranu startowego pasek stanął jak wryty. Nie mam pojęcia jak tu zrobić hard reset, a może jest jakaś paczka serwisowa, którą w serwisie mają na karcie SD i z niej potrafią obudzić trybuny na stadionie ;)
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-23, 06:41   

macgar napisał/a:
jak tu zrobić hard reset
http://ourniti.googlepages.com/akira
_________________

 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-10-23, 22:12   

Cześć,
właśnie kupiłem Akirę Stadion, odblokowałem przez modyfikację pliku \flash_storage\autorun.ini, WinCE pojawił się bez problemu, ale ... nie widzę mojej karty SD, nawet dwóch, których używam, nie ma ikony na pulpice. Kart są zwykłe 1GB.

szukam na forum, ale nie mogę niczego znaleźć

czy możecie Koledzy poradzić?
 
 
macgar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-23, 22:15   

Czytałem na ten temat, ale sprzęt kupiłem kilka dni temu, więc teoretycznie jest jeszcze na niego gwarancja, myślę, że w takim serwisie wgrywają na nowo cały soft do pamięci i nie sprawdzają wcześniej czy ktoś coś majstrował. Szkoda, że nie można przy pomocy jakiejś kombinacji przycisków zrobić sobie hard reset.

A jakiej firmy masz kartę SD? ja kupując Akirę kupiłem sobie kartę kingstona 2GB i smiga. Ikony karty SD nie znajdziesz na pulpicie. Jest to katalog o nazwie SDMMC
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-10-23, 22:39   

@macgar, nie dałem za wygraną, szukałem, grzebałem i ... zobaczyłem, że w panelu sterowania w "storage manager" jedną z nich widać, sformatowałem, wgrałem mapę i poszło, zaczęła się pojawiać w "my devices"

teraz kolejne rzeczy przede mną, ale muszę być bardziej cierpliwy

gdyby ktoś pytał Akira Stadion w Auchan za 299,-
 
 
macgar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-24, 10:30   

Napisałem dziś emaila do Athletic IT serwis serwis_it@athletic.com.pl w sprawie mojej zawieszonej Akiry, odpisał mi Pan, że jedynie mogę ją oddać na naprawę gwarancyjną.

Na początku wszystko ładnie śmiga aż miło, do momentu jak zobaczysz pasek postępu w bez ruchu, nic nie możesz już zrobić :( dziś jadę do Auchana zareklamować Akirę zobaczymy co z tego będzie.
 
 
daro712
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-25, 10:45   

witam czy też macie w auto mapie delikatnie ucięty pasek na dole ten co pokazuje ulicę w akirze stadion :?: :?: :?:
_________________
Akira Stadion + SD TRANSCEND 4 GB
 
 
miki1998
Waypoint


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-10-25, 15:35   

Mam Akira 4301 i też mi w AM delikatnie ucina na dole - tak się dzieje gdy mam aktywny (wgrany) pasek w windows'ie.

Ponieważ Akira STADION to prawie Akira MM4301-A3 więc proponuje przeniesienie wątku do Akira 4301
 
 
adam977 
azymut


Dołączył: 09 Lis 2008
Posty: 2
Skąd: WRC
Wysłany: 2008-11-10, 21:28   Odblokowanie i kilka porad

Witam wszystkich forumowiczów,
Wczoraj nabyłem Akire Stadion i moja zabawa sie własnie zaczęła.
Sprzęt naprawdę fajny i łatwy w odblokowaniu, po kilku kliknięciach udało mi się ją doprowadzić do stanu zadowolenia, (po resecie mam wszystko co instalowałem)
a oto kilka moich wskazówek które na szybko zebrałem:)

Panel sterowania
pliki z tego tematu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=850 (wszystkie z rozszerzeniem cpl) kopiujemy do folderu Windows i przy odpaleniu Start>Setting>Control Panel mamy rozszerzony panel sterowania.

Programy i skróty
po restarcie urządzenia mamy czysty pulpit i czyste menu programs, osobićsie zrobiłem tak>
Odpaliłem CEregeditor i w kluczu HKLM>Software>System>Shell Folders pozmieniałem lokalizacje folderów Desktop, My documents, Program Files, Programs wrzucając je do lokalizacji flash_storage\Windows, dzieki temu po resecie programy mam dalej zainstalowane i w pełni działające:)
Może komuś sie to przyda ;-)
Pozdrawiam gorąco miłośników Akiry
 
 
krystianus 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-11-14, 05:29   

witaj adam977
Zgadza się kolego panel sterowania rozszerzony działa ale do pierwszego restartu potem wszystko wraca do normy.
 
 
tuszok
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 22
Wysłany: 2008-11-15, 12:35   

Witam!
Potrzebuję pilnie backup do akiry stadion! Padło coś w systemie i nie łączy się z PCtem :-( Chciałem wrzuci na kartę backup i z tego poziomu przywróci dziewictwo akirce. Z góry dzięki za pomoc!
 
 
 
krystianus 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-11-16, 20:53   

http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=34

prosze kolego Akira Stadion backup
 
 
krzemyk80
azymut


Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 1
  Wysłany: 2008-11-29, 12:33   Akira Stadion

pomocy jak odblokować AKIRE STADION próbowałem juz wszystkiego i nic:( albo wracam do oryginalnej mapy, albo sie zawiesza przy ładowaniu,co robić
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-11-29, 19:50   

kolega tan dla żartów napisał? rozmiem, że kilka godzin szukałeś i tego nie znalazłeś?
http://www.my-navia.pl/vi...kowanie+stadion
 
 
ralf66 
Waypoint
I Łasica



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 109
Wysłany: 2008-12-17, 19:43   

galica01 napisał/a:
Zmiany w rejestrze przechodzą bez bólu ikonki na pulpicie działają ok. Natomiast control panel ma trochę inną zawartość jak poprzednicy przez co nie mogę poradzić sobie z tapetą ponieważ nie wiem jak dotrzeć do Display z poziomu nawigacji.
Jakieś sugestie.



Ciekawe jak wygląda control panel w 4301


Takie delikatnie ciekawskie pytanie czy ta AKIRKA posiada bluetooth bo z tego co widać to jest ikonka ????
_________________
真相大白

芳草鮮美,落英繽紛 (芳草鲜美,落英缤纷)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 9