My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira Stadion
Autor Wiadomość
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-26, 07:50   

olcha20 napisał/a:
Na zewnątrz - Mapa MAPAMAP - łapie od razu, kilka sekund
Czy byłbyś tak uprzejmy i dokonał pomiaru szacunkowego czasu "łapania" satelitów przez MM, ale po dokonaniu resetu nawigacji na zewnątrz budynku.
_________________

 
 
Yzedef 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 7
Skąd: Warszawa(okolice)
Wysłany: 2008-05-26, 13:07   

harry napisał/a:
olcha20 napisał/a:
Na zewnątrz - Mapa MAPAMAP - łapie od razu, kilka sekund
Czy byłbyś tak uprzejmy i dokonał pomiaru szacunkowego czasu "łapania" satelitów przez MM, ale po dokonaniu resetu nawigacji na zewnątrz budynku.


No wlasnie bo u mnie w stadionie to troche trwa, z efektem (ilosciowym) mizernym a jak patrze 4301 i stadion maja ten sam modul GPS, wczoraj jak pisalem posta 4301 lezala na biurku pod kompem i na mapiemap zalogowala sie do 12 satelitow, takie moze glupkowate pytanie :), moze to iz nie jest odblokowany stadion jakis wplyw ma na taka duza roznice w tych modelach ??

Pzdr
Michal
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-26, 13:45   

Dzięki galica01 za fotkę - a powiedz jak się ją wyczepia? Jest przycisk jakiś - jeden czy dwa...

Dwa przyciski w MM512 są rozwiązaniem raczej nieprzemyślanym i dość kłopotliwym w użyciu, bo wymagają użycia raczej dwóch dłoni...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-26, 18:51   

Ten plastik na uchwycie od góry i się go odchyla i wyjmuje nawigacje.Jak dla mnie lepsze rozwiązanie niż w poprzednikach.
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-27, 01:21   

Tylko pozazdrościć :-)

Raz jeszcze dzięki za info i foto!
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
olcha20 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-05-27, 11:35   

harry napisał/a:
olcha20 napisał/a:
Na zewnątrz - Mapa MAPAMAP - łapie od razu, kilka sekund
Czy byłbyś tak uprzejmy i dokonał pomiaru szacunkowego czasu "łapania" satelitów przez MM, ale po dokonaniu resetu nawigacji na zewnątrz budynku.


Właśnie zrobiłem test:

Wyszedłem z budynku z wyłączonym urządzeniem.

Włączyłem, uruchomiłem MapaMap, nacisnąłem OK, kliknąłem GPS.

W momencie kliknięcia jeszcze nic nie pokazywał, jak przeszedłem zakładkę dalej, pokazywał już 8 satelit, po powrocie do głównej zakładki już pokazywał moją pozycję - dokładność 2m.

Od włączenia MapaMap minęło może 10 sekund.

A od włączenia całego urządzenia 20 seknd (uruchomienie Windowsa, wejście do expolerea, uruchomienie MapaMap)

Test wykonałem 2x - Za drugim razem złapało 2s później - z dokładnością 5m, po czym po chwili już 2m.

Jak ciekawostkę, - po powrocie do budynku dalej ma 6 satelit, i lokalizuje.

A jak się uruchomi w budynku, nie łapie satelit nawet po paru minutach, a po wyjściu na zewnątrz łapie po 30-50 sekundach.

Morał - najlepiej uruchomić urządzenie dopiero na zewnątrz.
_________________
Akira Stadion - Odblokowana
MapaMap -
AutoMapa 5.05.
W fazie wyciskania z urządzenia siódmych potów..
 
 
exor 
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-06-04, 13:05   

Mieszkam w bloku na niskim poziomie. W mieszkaniu Akira nie złapała satelit ani razu, ani na AM ani na MapaMap
Ogólnie potwierdzam przytoczone w temacie opinie na temat akiry stadion
_________________
HardWare: odblokowana Akira Stadion z MediaMarkt, AM, MM, Ozi
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-06-05, 00:15   

Co do łapania sygnału z satelity w domach czy mieszkaniach to na pewno będą znaczne różnice ponieważ w każdym przypadku jest np inna struktura ścian, położenia budynku i innych czynników.
 
 
olcha20 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-06-05, 13:00   

W czasie użytkowania, stwiedziłem także, że ogólnie AutoMapa czasem nie chce złapać sygnału, nawet na zewnątrz w słoneczny dzień, (pare minut i nic) - ZAWSZE pomaga włączenie MAPAMAP. w którym łapie od razu,

Więc winę za keipskie łapanie satelit, ponosi albo wersja AutoMapy, albo jej ustawienia.
_________________
Akira Stadion - Odblokowana
MapaMap -
AutoMapa 5.05.
W fazie wyciskania z urządzenia siódmych potów..
 
 
anrd
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-06-11, 20:10   

Ja mam pytanie - odblokowuję właśnie Akirę Stadion. Wykonałem przy pomocy ActiveSync kopię zapasową. Ile powinna "ważyć" ta kopia? bo Moja waży jakieś 105 KB.
 
 
exor 
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-06-11, 22:32   

u mnie ma dokładnie 118 272 bajty
czyli te 114 kilo bajatów.
_________________
HardWare: odblokowana Akira Stadion z MediaMarkt, AM, MM, Ozi
 
 
maju454
azymut


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-25, 17:39   

są jakieś gapi pod akire stadion?? bo w tych 4.1 nie ma do wyboru tego sprzętu.
 
 
pitbul455 
Waypoint
DamianeX



Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 102
Skąd: ja to wiem
Wysłany: 2008-06-25, 19:43   

olcha20 napisał/a:
W czasie użytkowania, stwiedziłem także, że ogólnie AutoMapa czasem nie chce złapać sygnału, nawet na zewnątrz w słoneczny dzień, (pare minut i nic) - ZAWSZE pomaga włączenie MAPAMAP. w którym łapie od razu,

Więc winę za keipskie łapanie satelit, ponosi albo wersja AutoMapy, albo jej ustawienia.


No to podejrzewam że nie łapie sygnału dlatego że mam też taki problem, ale szybko go rozwiązałem, problem pojawiał się wtedy jak AM była włączona a na szybko się moją Navie wyłączało, tzn odrazu z przycisku, jak się włączał ponownie to oczywiście mapa była włączona i nie łapało sygnału. Wtedy trzeba wyłączyć i włączyć AutoMapę. (bynajmniej ja tak mam i z 3 osoby moich znajomych)\

najlepiej przed wyłączeniem nawigacji wyłączyć AutoMapę
 
 
 
slavoy23 
Waypoint


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-07-01, 09:49   

galica01 napisał/a:
AutoMapa 4 jak i 5 działają elegancko na pełnym ekranie.
MioMap też podobno biega poczytaj tu http://www.my-navia.pl/vi...da205da71#19866

Reszta w fazie testów


Witam
Jestem troche zielony w temacie wiec prosze o wyrozumialosc,wrzuciłem mapkę MIO3.3 na karte SD,mapa mi sie otwiera ,ale kiedy chce wpisać adres,wybieram kraj ,a tam pusto nie ma nic.Dodam ,ze gdy zrobilem skrót na pulpicie do tej mapki to mi nie dzialal,co moze byc nie tak?

[ Dodano: 2008-08-16, 01:48 ]
Witam
Mam taki problem z moją Akirą Stadion,a mianowicie ,sprzęt dziala ok,jesli nie jest podlączony do gniazda zapalniczki,kiedy bateria siada i podlaczam go do gniazda zapalniczki wyskakuje komunikat error unknown i cos tam ,nie wiem co sie dzieje co może byc przyczyną?Dodam ,ze sprzet jest odblokowany.
Pozdr
 
 
pawel_wolomin
azymut


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-20, 00:07   

Witam mam akire station która nie odpala, reaguje tylko na pliki startowe z karty czy ma ktoś rom do tego.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9