My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira Stadion
Autor Wiadomość
grzesiekm80 
azymut


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 4
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-05-24, 16:40   

Witam panowie
Jestem posiadaczem tej oto Akiry Stadion i mam pytanie które mapy będą odpowiednie do niej że by wykorzystać jej wielkość wyświetlacza czyli 4'3. Które mamy doradzacie głownie chodzi mi o Polskę i Europe (Niemcy Czechy Słowacja) które z dostępnych map sa najdokładniejsze?

P.S wielkie podziękowania za POMOC i cierpliwość dla kolegi chris_m
Jak tylko dostane kompa to biorę się za AKIRE .
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-24, 16:58   

AutoMapa 4 jak i 5 działają elegancko na pełnym ekranie.
MioMap też podobno biega poczytaj tu http://www.my-navia.pl/vi...da205da71#19866

Reszta w fazie testów
 
 
grzesiekm80 
azymut


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 4
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-05-24, 20:51   

Restart robimy przełącznikiem nr 1 zaznaczonym na zdjeciu.

[ Dodano: 2008-05-24, 21:46 ]
Witam w opisie jak odblokować Akie Stadion autorstwa chris_m jest mały błąd .Po przeprowadzeniu zabiegu opisanego w punkcie II JAK ODBLOKOWAC AKIRE .W ostatnim zdaniu cytuje "Po wykonaniu resetu (przełącznik schowany w zagłębieniu z tyłu urządzenia )mamy dostęp do pulpitu i systemowych ikon" otóż nie RESTART ROBIMY PRZEŁACZNIKIEM ON-OFF SPRAWDZONE . Pozdrawiam

DSC04312.JPG
Plik ściągnięto 50 raz(y) 199,05 KB

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 22:09   

grzesiekm80 napisał/a:
(przełącznik schowany w zagłębieniu z tyłu urządzenia )...
.....otóż nie RESTART ROBIMY PRZEŁACZNIKIEM ON-OFF SPRAWDZONE .

a o czym ja piszę, że robimy to jakims innym wichajstrem? ;-)
ano w nawigacjach z tyłu urzadzenia jest tylko jeden jedyny przełącznik, a nazewnictwo jest rózne więc z tym on\off nie chciałem się wyrywać, jak z tyłu to z tyłu, każdy załapie,
no tak dotychczas myslałem... :-)

a propo's tego 1 i 2 na powyzszej fotce... co to jest i do czego słuzy ta 2-ka, bardzom ciekawy, szczerze 8-)


---
no ale jak tak ładnie prosisz to poprawię, tylko dlaczego nikt z pozostałych 7 tysiączków userów jakoś nie zgłaszał obiekcji...cud...? :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-24, 22:09   

Oj... widzę, że zmienił się sposób mocowania Akiry! Kolego grzesiekm80, mógłbyś podkleić fotkę nowego uchwytu?
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 22:16   

diego6 napisał/a:
Oj... widzę, że zmienił się sposób mocowania Akiry!

moze i zmienił się ale poza tym to wg mnie ten Stadion jest dla leworecznych...

no w kazdym razie schowek rysika ewidentnie musiał zaprojektować gość odrobinę lustrzany :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-24, 22:26   

Faktycznie - przeoczyłem :-)

P.S. Świetne jest określenie "lustrzany" Muszę zapamiętać... :-)
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 22:31   

diego6 napisał/a:
Świetne jest określenie "lustrzany" Muszę zapamiętać... :-)

no to lecę opatentować bo mnie jeszcze wykołują i tantiem nie będzie :-D

a poważnie to fajnie że schowek jest oczywiście ale takie to chyba nie za bardzo praktyczne
...no ale ja mam Navię i robił ją na całe szczęście gość prawomyślny :-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
grzesiekm80 
azymut


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 4
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-05-24, 22:35   

CO do fotki mocowania to przy okazji bo mam w aucie.
P.S
Pisałeś ze ten przycisk z tyłu schowany w zagłębieniu dlatego to mnie zmyliło to był post bez aluzji .Wielkie dzięki raz jeszcze za pomoc bez ciebie bym nic nie zrobił chris_m
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 22:40   

grzesiekm80 napisał/a:
...bez ciebie bym nic nie zrobił chris_m

zalewasz...
1. galica01 był prekursorem bo jak sam wiesz nam się ten uwalony "reset-on/off-tylny-schowany-zagłębiony" zbiesił :-)
2. Luccas napisał posta i dał mozliwośc podmiany tapety, czyli bez niego byłaby kicha

i gdzie ty tu widzisz w tych punkcikach chrisa_m...?
więc nie dobijaj mnie
...i koniec tematu bo jeszcze rzeczywiście wpadnę w dołek ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-25, 06:37   

Lepsze angielskie mocowanie rysika niż żadne - jak dotychczas w Akirach :->
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-25, 13:02   

Tak wygląda mocowanie

DSC02947.JPG
Plik ściągnięto 18 raz(y) 34,64 KB

 
 
Yzedef 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 7
Skąd: Warszawa(okolice)
Wysłany: 2008-05-25, 20:47   

Witam
To teraz troche moich spostrzezen o tej akirce, (moze troche nie w temacie ale wybaczycie;),
obejrzalem dokladnie i porownalem z moja 4301, i tak stadion jest mniejszych rozmiarow, obudowa czarna gumowana sprawia mile wrazenie (mam taka sama w komorce SPVe650 i po pol roku noszenia w kieszeni zero zurzycia) ogolnie stadion robi lepsze wizualnie wrazenie, mocowanie do szyby takie same ale uchwyt na akire jest mniejszy lepiej wyglada niz ta duza obudowa na 4301, roznice zewnetrzne, stadion nie ma zadnej diody sygnalizujacej ladowanie, nie ma wyjscia zwyklego na "czincz" ladowanie przez zapalniczke odbywa sie za pomoca tego samego wejscia co przez USB, tak jak ktos pisal nie ma wygodnego Volume z boku, za to rysik koledzy jest super umieszczony w stosunku do 4301 bo z boku z lewej strony,a 4301 ma go na gorze tez z lewej:) i wyjecie go podczas jazdy jest niemozliwe bez zdecydowanego wygjecia navi w dol :) szyba przeszkadza:), akirka stadion mape map ma wrzucona na pamiec navi 1gb, wiec port kart mamy pusciutki, teraz co do dzialania... niestety okazalo sie ze egzemplarz ktory kupilismy byl uwalony, nie chcial zlapac zadnego satelity nawet po kilkuminutowym staniu na zewnatrz i paru resetach wiec lepiej na miejscu pod sklepem sprawdzic czy jest ok:)), wymienili w media bez problemu na nowy.
TERAZ moje pytanie koledzy stadionowcy.. jak wam dziala modul gps?? musze go skrytykowac.. w budynku ciezko cos zlapac, na trasie logowal sie do 4-6 raz mialem 7, pod media sprawdzajac nowy egzemplarz sporo czasu minelo zanim jako tako sie rozkrecil i zlapal 4 sztuki, gdy stojaca obok 4301 z miejsca miala 4 szt przechodzac potem w trasie do 10, tak samo w domu 4301 bez problemu lapie 4-6szt za to stadion nic, jak sie podejdzie do okna moze 2-3, mozecie to zweryfikowac jak u was wyglada??, kurde moze znowu trafilem na jakas uwalona wersje?:) w serwisie sie zarzekali ze nie mieli reklamacji ale jakos im nie wierze:), tak apropo kolo 18 bylo w media spokojnie kolo 10 szt.

Pozdrawiam
Michal
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-25, 23:13   

Mi gps działa bez problemowo w domu łapie mi ze 6 sztuk ale pewnie to zależy od wielu spraw takich jak mury itd.
 
 
olcha20 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-05-26, 07:40   

U mnie na Stadionie - wg VisualGPS: W budynku (sprawdzane w dwóch)
Satelites in Use - od 0-do 1 (Przy oknie)
Satelites un View - 18-23

Na zewnątrz - Mapa MAPAMAP - łapie od razu, kilka sekund

Na zewnątrz - AutoMapa 5,05 - szuka sygnału około 30 sekund.

Jako ciekowostka - po odpaleniu VisualGPS - na zewnątrz też 0 satelit :shock: ,
Ale jak tylko na chwilkę odpaliłem MapaMap - to od razu (3 sek) było 8 w użyciu.

Po powrocie do budynku - Visual GPS pokazuje:
Satelites in Use - od 5-6
Satelites in View - 10

Morał - MapaMap - najlepiej chyba w niej wyszukuje satelit, i zanim cokolwiek innego odpalimy - najlpiej odpalić na chwilę MapaMap.
_________________
Akira Stadion - Odblokowana
MapaMap -
AutoMapa 5.05.
W fazie wyciskania z urządzenia siódmych potów..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 12