My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira Stadion
Autor Wiadomość
poqrcz
azymut


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-05-22, 20:33   Akira Stadion - rozmowy na temat: odblokowanie

EDIT
ODBLOKOWANIE AKIRY STADION > TUTAJ <




---------------------------


Zakupiłem coś takiego wczoraj w media markt za 550 zł, nie mogę znaleźć info na jej temat. Jest z ekranem 4,3 cala, nie ma restartu tylko tylny wyłącznik on off, podane na forum metody nie pomagają jej odblokować. Czy ktoś sobie z nią poradził?
Ostatnio zmieniony przez chris_m 2008-05-24, 14:32, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-23, 03:44   

A może powiesz szerzej - jaki to model - z tyłu powinny być naklejki czy coś...

_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-23, 08:03   

poqrcz napisał/a:
nie ma restartu
Windows i brak restartu - niemożliwe... :shock:
_________________

 
 
Yzedef 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 7
Skąd: Warszawa(okolice)
Wysłany: 2008-05-23, 09:36   

harry napisał/a:
poqrcz napisał/a:
nie ma restartu
Windows i brak restartu - niemożliwe... :shock:


No wlasnie, nie ma restartu bo jest on/off czyli dokladnie to samo, tak ma akira 4301, moze niech kolega sproboje odblokowac windowsa metoda podana tutaj dla niej, ja to robilem na swojej 4301 i poszlo bardzo szybciutko i sprawnie, mnie tez czeka zabawa ze stadionem wiec jak cos sie uda zrobic to poprosze o info.

Pzdr
Michal
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-23, 14:46   

a to ja wyskoczę jak Filip bo dlaczego tylko inni mogą :-D

bardzo ciekawe info mozna ujrzeć gdy wpiszemy do goglów ten akirowaty stadion:
Cytat:
Wreszcie okazuje się, że Akira to drzemiące w fundamentach stadionu olimpijskiego resztki futurystycznego demona zagłady.



---
czyli przy odblokowaniu uważajcie koledzy, ubezpieczamy was zza winkla 8-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-23, 18:43   

witam
Jako że że jestem fanem nawigacji firmy akira i testuje co niektóre modele postanowiłem przetestować i ten :mrgreen:

Mapa map zawiera budynki w widoku 3D oczywiście wielkie miasta i jest nowy interfejs.
Procesor SiRF Atlas3 372MHz
Wyświetlacz 4,3"
Pamięć Flash 1GB
Pamięć zewnętrzna Gniazdo karty pamięci SD

Co do odblokowania to będę to robił jutro bo dziś już nie mam czasu a chce pierwsze dobrze naładować baterie i dam znać jak poszło chyba że ktoś mnie wyprzedzi.
Myślę że z odblokowaniem nie powinno być problemu bo bo katalogi są chyba identyczne co w 3512
Nawigacja posiada też oryginalny schowek na rysik.
Obudowa identyczna co w 512 czy 3512

Mapa zawiera dokładne mapy Szwajcarii, Austrii, Polski i główne drogi przejazdowe europy.

Ogólnie nawigacja zrobione jest pod mistrzostwa europy mapa jest skierowana głównie na kraje organizujące euro. ekran powitalny też jest z jakimś stadionem i oczywiście pudełko tak samo.
Ostatnio zmieniony przez galica01 2008-05-24, 02:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-23, 20:31   

galica01, Inaczej mówiąc jak to na innym wątku się pojawiło - To nie jest 4301.

Ale taka drobna uwaga w "Stadionie" nie może być taka sama obudowa co np w 512 - bo 512 to 3,5" i nie ma dziurki na rysik, ale może być za to utrzymana w podobnym designie :-)
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-24, 03:14   

@diego6 przecież to jest oczywiste że nie może być tej samej wielkości chodziło mi że jest wykonana z tego samego plastiku co te poprzednie modele identyczna stylistyka.
Niema to jak robić z nawigacją po imprezie :mrgreen: jak w głowie szumi po kubusiach :roll:
Ale do rzeczy jeśli chodzi o odblokowanie to wykonujemy go identycznie jak z 3512 sprawdzone osobiście.
Winda też wygląda na pierwszy rzut oka tak jak w 3512 ale jest pewne ale pasek zadań zasłania mapy nie tylko mapemap ale i inne.
Resztę testów będę robił jak wstanę 8-)
Ostatnio zmieniony przez galica01 2008-05-24, 09:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 08:02   

galica01 napisał/a:
...wykonujemy go identycznie jak z 3512 sprawdzone osobiście...

pytanie:
czy przełącznik RESETU działał u ciebie bez problemów za każdym razem

potwierdzam, w tym sprzęcie jest również w katalogu flash_storage pliczek autorun i najzwyklej zmieniamy w nim zawartość ścieżki z
\flash_storage\Akira\menu.exe
na
\Windows\explorer.exe
czyli tak jak mówi galica01 sprawa byłaby identyczna jak np. tutaj ...chyba ;-)


----
pytanie do uzytkowników akira stadion:
czy wybrańcy nie mieli kłopotów z przełacznikiem RESET

niestety jest już potwierdzony jeden przypadek w Stadionie, że ten przełącznik milczy jak zaklęty, czyli nie reaguje na żadne lewa-prawa czy prawa-lewa......

miejmy nadzieję że chłop nie miał poprostu farta i z większością pozostałych sprzetów OK
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-24, 09:58   

U mnie przełącznik działa jak powinien czyli po przełączeniu system ładuje się od nowa (działa jak w poprzednich modelach reset)
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 10:04   

galica01 napisał/a:
...wykonujemy go identycznie jak z 3512 sprawdzone osobiście...

więc ponowna prośba,
dokończ odblokowywanie tego stadionu do końca (bo nie miałem okazji przez ten dziewiczo uwalony reset dobić z gościem do mety) konkretnie wg tego tj. włącznie ze zmianami w rejestrze

i daj znać wówczas zmienimy odrobinę temaciki ;-)
pozdrawiam

---
ewentualnie jak jakiś Stadionowiec już tą drogę ciernistą ładnie przeszedł to niech się pochwali...milczeć nie wypada 8-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-24, 10:57   

Zmiany w rejestrze przechodzą bez bólu ikonki na pulpicie działają ok. Natomiast control panel ma trochę inną zawartość jak poprzednicy przez co nie mogę poradzić sobie z tapetą ponieważ nie wiem jak dotrzeć do Display z poziomu nawigacji.
Jakieś sugestie.



Ciekawe jak wygląda control panel w 4301

DSC02836.JPG
control panel
Plik ściągnięto 65 raz(y) 25,68 KB

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 11:14   

galica01 napisał/a:
...Natomiast control panel ma trochę inną zawartość jak poprzednicy przez co nie mogę poradzić sobie z tapetą ponieważ nie wiem jak dotrzeć do Display z poziomu nawigacji.
Jakieś sugestie.


skorzystaj z tego,
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=850
wczytaj sie dokładnie i walnij katalog na SD

pliczek control_mine powinien pomóc


EDIT
jezeli jednak powyższe nie zadziała (chociaż powinno) to:
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop\Wallpaper
w polu Dane zmieniamy wartosć na:
\flash_storage\Windows\tapeta.bmp
Do folderu \flash_storage\Windows można wrzucać obrazki-bitmapki i zmieniać im nazwę na tapeta
po resecie mamy zmieniony widoczek


---
darzbór :-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-24, 12:55   

dzięki @chris_m
Sposób opisany http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=850 działa jak należy moja nawigacja ma już tapetke.
Tapetka powinna mieć rozdzielczość 480x272 :roll:
Po resecie wszystko zostaje tak jak było przed nic nie znika :mrgreen:

Teraz zaczne walczyć z mapami poszukuje skóry do AM4 bo mi wywala błąd że niema skóry w takiej zozdziałce.Program tcpmp81pl też jakoś dziwnie szaleje. Tom Tom niby działa ok sygnał łapie jak prubuje wejść do menu to wywala błąd i trzeba go zamknąć dziwne nie.
Jedynie AM5 jest ok mio działa ale ma wielkość 320X240 8-)
I ten pasek tak jak pisałem wyżej zasłania tapete na pulpicie ale za to działa TTbar.

Oczywiście nic nie instalowałem tylko zmieniłem karte z 3512 bo tam było wszystko bezinstalacjne.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania to pisać.


edit.
Z AutoMapą4 poradziłem sobie wystarczyło przy instalacj podać odpowiednią rozdzielczość i działa jak należy.
Ostatnio zmieniony przez galica01 2008-05-24, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-24, 14:28   

galica01 napisał/a:

Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania to pisać.

pytań brak, przynajmniej u mnie :-)
masz swoje zasłużone miejsce oczywiście tutaj ;-)

więc również THX
pozdrawiam
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12