Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Machines At War
Autor Wiadomość
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
  Wysłany: 2008-11-24, 23:01   Machines At War

Poniżej jak dla mnie prawdziwa perełka ...
Gra Machines At War w wydaniu i z przygotowanymi konfiguracjami dla Lark 35.0. Na innych naviach także powinna ruszyć z odpowiednim plikiem GX.dll

.

.

.

.

.

.

No i zawartość prezentu:

Ściągnij - Machines At War - Lark 35.0

Sposób instalacji i konfiguracji:

1.) rozpakować paczkę Machines at War - Lark 35.0.zip
2.) wypakować z MachinesAtWar12.rar plik machines.cab
3.) przegrać na np. \StorageCard
4.) zainstalować np. w ścieżce \StorageCard\Games\Machines At War klikając na nim dwa razy i postępować wg instrukcji
5.) przegrać dołączone z paczki w katalogu Portrait tryb 240x320 (nadpisując oryginalny gx.dll) pliczki z naszym GAPI dla Lark - GX.dll i GX_HPC.ini do ścieżki \StorageCard\Games\Machines At War
6.) zapisać rejestr poprzez SaveREG (dostępne w skryptach od Windows6.0) - gra dokonuje wpisów w rejestr dla poprawnego działania - jest w pełnej wersji
7.) ustawienia są już pod naszego Larka 35.0 także odpalić ze skrótu w Menu poprzez Machines At War.lnk (nie musimy nic leczyć i patchować)
8.) jeżeli chcemy tryb Landscape 320x240 po uprzednim uruchomieniu wg powyższego zmianiamy ustawienia w grze Settings -> Graphics - > Screen -> Landscape1 i zamykamy grę po czym nadpisać GX_HPC.ini z katalogu Landscape1
9.) gramy i cieszymy się grafiką 3D w dobrej wydajności około 20 FPS (w czasie walki) do 66 FPS na naszych Larkach

To byłoby na tyle ;)

Miłej zabawy!
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
relim 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 189
Wysłany: 2008-11-25, 10:00   

Navia nv35 wszystko OK, chodzi i w pionie i w poziomie.
Instalacja z CAB, bez żadnych kombinacji, podmieniamy tylko GX.DLL na standardowy.
_________________
Navia nv35
 
 
krzysboron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-11-28, 09:24   problem z instalacją

Podczas instalacji machines at war mam informację że w wybranym katalogu nie ma wystarczającej ilości miejsca. Wolne jest jeszcze 2,7GB. Potem w trakcje instalacji nie kopiuje się część plików. Z tego co zauważyłem to zwłaszcza te większe.
Jest na to jakaś rada ?
Jeżeli można to proszę udostępnić pliki z zainstalowanej gry na lark 35.0. Spróbuję dograć brakujące pliki w Total commanderze, może zadziała.
Pozdrawiam
Krzysiek
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-11-28, 18:30   

Bez instalacji nie zadziała bo nie będzie wpisów do rejestru. Generalnie spróbuj zwiąkszyć pamięć Storage w Control Panel -> System -> Memory i suwak np. na środek. Może pomoże na problemy z instalacją ...

pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
p3dr0s 
Waypoint
nie Gajos


Wiek: 40
Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn City
Wysłany: 2008-12-01, 09:51   

krzysboron, widzę, że nie jestem sam z tym problemem. Instalacja niby normalnie rozpoczęta, miejsce jest, a błędy wyskakują... i instalacja nie udaje się :-(

/dodane by P3dr0s: dopiero przesunięcie suwaka z pamięcią na 2/3 w prawo dało oczekiwany efekt. Zainstalowało się ;)

/dodane by P3dr0s: nieopatrznie zainstalowałem w "Program files" a nie np na karcie, przy próbie uruchomienia zawiecha, wył/wł i po ponownym uruchomieniu nie ma śladu po instalce. Teraz dalej walczę z suwakiem, żeby ponownie zainstalować :-(
_________________
Blog o tych, co parkować nie "umią"
***
Lark 35.0 + Pretec 4GB SD

 
 
 
krzysboron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-12-05, 15:07   

Próbowałem na różne wartości z suwakiem i nie pomogło. Program jednak się instaluje do końca - tyle że bez plików z którymi ma problem. Problem dotyczy tylko dużych plików, małe pliki kopiują się bez problemu. Pliki konfiguracyjne zwykle są małe.
Gdybym mógł dograć brakujące pliki zainstalowane na takim samym urządzeniu: wykastrowany LARK 35.0 z GW, to wg mnie powinno ruszyć.
Zwracam się z prośbą o udostępnienie plików z zainstalowanej gry, z karty SD. Przetestuję i napiszę.
Pozdrawiam
Krzysiek
 
 
p3dr0s 
Waypoint
nie Gajos


Wiek: 40
Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn City
Wysłany: 2008-12-05, 15:22   

To i ja się dopisuję do nieudanych instalacji. Raz się udało, ale się gra nie odpaliła - zawiecha. Po ponownym uruchomieniu nic już nie było i znowu nie można zainstalować. Jak wyżej - różnie próby z suwakiem i nic :(
_________________
Blog o tych, co parkować nie "umią"
***
Lark 35.0 + Pretec 4GB SD

 
 
 
koandr
azymut


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-06, 09:59   

Co trzeba zrobić, żeby skorygować przesunięcie wskaźnika (aby "kliknąć" w Quit muszę wskazać miejsce o wiele niżej) ?
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-12-06, 10:02   

koandr, wygląda, że masz źle ustawione GAPI ... dla swioej navi ...
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
koandr
azymut


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-06, 13:03   

Payti napisał/a:
koandr, wygląda, że masz źle ustawione GAPI ... dla swioej navi ...


Inne gry (przez GAPI) chodzą OK.....

[ Dodano: 2008-12-06, 13:14 ]
Już udało mi się, po prostu wykasowałem gx.dll z katalogy gry, i teraz używa tego z GAPI.
 
 
rafreality 
Waypoint


Wiek: 91
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-12-06, 16:03   

A ja zainstalowałem, ale później coś porobiłem i przy uruchomieniu wyskakuje że mam wpisać klucz produktu, wcześniej chodziło, a teraz dodał gdzieś wpis w rejestrze i nie da się już odpalić bez klucza gry.
Wie ktoś który jest wpis z tej gry? Wykasowałbym w rejestrze.

Mam kopię rejestru w CeRegistryEd ale porównuje rejestr i nic, widocznie nie usuwa tych dodatkowych, tylko pokazuje zmienione. Jak ununąć wszystkie wpisy na raz i przywrócić nowe z kopii zapasowej?
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-12-06, 22:44   

rafreality, poczytaj dokładnie opis instalacji ... nie zapisałeś rejestru
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
krzysboron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-12-10, 15:33   

Udało mi się zainstalować !!
Problemem jest prawdopodobnie karta PRETEC 4GB.
Ustawienia w Storage Memory na 2/3 w prawo.
Instalowanie na karcie zawsze kończyło się porażką. Aż raz zainstalowałem w standardowym Program Files- czyli w RAM. Skopiowałem stamtąd pliki na karte pamięci, zainstalowałem jeszcze raz próbując na kartę pamięci - były błędy przy kopiowaniu plików ale instalka doszła do końca - czyli dokonała zapisów w rejestrze. Podmieniłem pliki na te które miałem z instalki w RAM. Przegrałem z katalogu Portrait dwa pliki i HURA !! Działa... Cudeńko....
Zrobiłem SaveReg co mam na pulpicie.
Działało cudownie...
... aż do wyłączenia larka.
Potem trzeba instalować jeszcze raz.
Zrobiłem SaveReg, nie pomaga. Próbowałem robić kopię zapasową przez ActiveSync, nie pomaga.
Może dlatego że mam Windows 5.0 - przynajmniej tak mi się wyświetla w controlPanel/system/
Po wielu próbach wiem że bez problemu instaluje się w NANDFLASH'u.
Wciąż nie wiem jak zapisać rejestr tak aby po wyłączeniu zasilania mieć machines gotowy do działania.
Pozdrawiam
Krzysiek
Ostatnio zmieniony przez krzysboron 2008-12-11, 10:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
p3dr0s 
Waypoint
nie Gajos


Wiek: 40
Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn City
Wysłany: 2008-12-11, 07:50   

krzysboron napisał/a:
Udało mi się zainstalować !!
Problemem jest prawdopodobnie karta PRETEC 4GB.
Ustawienia w Storage Memory na 2/ w prawo.

Kiedy mi się udało - też było instalowane w pamięci Larka. Jeśli potwierdza się Twoja teoria - też będę miał problem z kartą, bo mam Pretec 4GB. Mam tez w aparacie 2GB Kingstona, sprawdzę czy teoria spiskowa faktycznie się potwierdza.
Co masz na myśli 2/ w prawo :?: Kiedy wchodzę w ustawienia wielkości pamięci, suwak jest przesunięty max w lewo. Może lepiej podaj wielkości przypisanych pamięci :?:
_________________
Blog o tych, co parkować nie "umią"
***
Lark 35.0 + Pretec 4GB SD

 
 
 
krzysboron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-12-11, 10:31   

chodziło mi o 2/3 w prawo, zgubiłem cyfre, już poprawiłem... Nie mam larka przy sobie wiec nie podam liczb o wielkości pamięci. W każdym razie do kopiowania pliku potrzeba sporo pamięci w "storage memory"(pamięć podręczna). Do działania programów potrzeba za to wolnej pamięci nie zarezerwowanej operacji takich jak kopiowanie plików. W larku 35.0 po zainstalowaniu machines at war suwak z pamięcią trzeba przesunąć nieco w lewo ponieważ gra wymaga 13 MB wolnej pamięci.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10