My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-04, 22:03
MM4301-A3 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
c_zar 
azymut


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-12-18, 15:39   

Potwierdzam to, co napisał przedmówca. U mnie ten błąd pokazał się już po pierwszym uruchomieniu Akiry. Jedynym skutecznym sposobem na uruchomienie MapaMap w takim przypadku jest reset i stosunkowo szybkie uruchomienie programu (jeżeli zwlekasz z tym zbyt długo, komunikat może wyświetlić się ponownie i wtedy konieczny jest ponowny reset). Po zakończeniu korzystania z programu nie należy wychodzić w programie do menu wyboru mapy, gdyż grozi to ponownym pojawieniem się komunikatu. Wystarczy zamiast tego będąc w menu głównym wyłączać urządzenie przy pomocy przycisku POWER.
A tak na marginesie, ja zrezygnowałem z korzystania tego programu na rzecz innych - znacznie dokładniejszych i ciekawszych. ;-)
 
 
Sito
azymut


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-01-29, 15:22   

Drodzy Koledzy!
Szukałem na forum informacji o hard resecie Akiry Stadion i nie znalazłem. Proszę o bezpośredni link do tej strony.Pozdro
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-09-07, 06:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-01-29, 15:58   

Sito napisał/a:
Szukałem na forum informacji o hard resecie Akiry Stadion i nie znalazłem.

9 nózka
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mystermaciek
azymut


Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-31, 08:29   

:lol: :lol:

[ Dodano: 2009-01-31, 08:33 ]
tez ma akire stadion która stanela na ekranie powitalnym i nie da sie połączyć poprzez active sync. Prosiłbym o pomoc co z tym tematem zrobić????
 
 
trax84 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-31, 15:40   Backup akira 4301-a3 pomocy!!

Witam serdecznie
ostatnio miałem troche więcej czasu więc zacząłem się bawić moją akirą no i niestety po zaistalowaniu jakiegoś programu zgubiły się dźwięki. zrobiłem hard reset wówczas się pojawiły
no ale jest jeszcze jeden problem nie mam folderów standardowych typu akira i nie wyswietla mi portu com7 aby tomtom wykrył GPS
i tu moja gorąca prośba do ludzi uprzejmych aby udostepnili mi backup do tego sprzętu bo oczywiście sobie nie zrobilem albo jakies rady jakby to odzyskać do stanu fabrycznego mapemap oryginalna posiadam
prosiłbym jeszcze o cały folder akira oraz jego zawartość bo to też się nie pojawia po resecie

pozdrawiam i z góry dziękuje
 
 
qnick 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-02-01, 12:13   Re: Backup akira 4301-a3 pomocy!!

Cytat:
pozdrawiam i z góry dziękuje


Pliki w załączniku masz (katalog akira + Backup fabrycznej)

W podzięce możesz mi zapodać oryginaly plik "explorer.exe" z widowsa bo ja swój zapodziałem. Dzieki i pozdrawiam :-D

Akira4301.zip
Pobierz Plik ściągnięto 207 raz(y) 144,45 KB

_________________
Akira 4301-A3 + SD Kingston 2GB

U520XL + President Oregon :)
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-02-01, 12:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
trax84 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-01, 18:25   

witam
ostatnio mialem za duzo czasu i wysypalem windowsa w mojej akirce
probuje zrobic hard reset no i nic nie dziala probowalem chyba na wszystkie sposoby
koledzy poradzcie co robie źle? albo na co mam zwrocic uwage?

pozdrawiam
 
 
Sito
azymut


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-02-01, 21:01   

9 nózka[/quote]

Ta 9-ta nóżka to w przypadku Akiry 3,5 cala z Biedronki a nie Stadion:)
 
 
trax84 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 5
  Wysłany: 2009-02-01, 23:14   dziwne zachowanie sprzętu

Witam
mam duży problem ze swoją akira 4301-a3 walcze drugi dzień wertując forum i nic :-(
a mianowicie we flash storage pojawiają sie dziwne ikony seria alfabetu i seria liczb kilka ikon z dyskami nie moge usunąc tych plików z flash storage.
nie moge zrobić jej hard resetu próbowałem chyba wszystkiego.
tomtom ani auto mapa sie włacza ale nie widzą gps tzn tomtom portu 7 już jestem gotowy spakować i wysłać urządzenie na gwarancje ale mam nadzieje że obedzie się bez i ktoś mi coś podpowie

z gory dziękuje
pozdrawiam
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2736
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-02-06, 14:23   

Wysypała Ci się pamięć. Bez formatowania się nie obejdzie. Wraz z tym stracisz wszystkie dane we fleszu. Sposób formatowania działa w LARK-ach. AKIROWCY niech się sami wypowiedzą czy to da się tyeż zrobić z AKIRĄ. Poczekaj na ich odzew. Prędzej nie kombinuj, bo możesz uśmiercić sprzęt.
Jakby co, to opis co i jak jest TUTAJ ---> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
kuchar555 
azymut


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-10, 21:42   

Sito, halo jestes
 
 
anrd
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2009-05-07, 11:04   MM4301-A3 reanimacja, backup

mystermaciek napisał/a:
:lol: :lol:

[ Dodano: 2009-01-31, 08:33 ]
tez ma akire stadion która stanela na ekranie powitalnym i nie da sie połączyć poprzez active sync. Prosiłbym o pomoc co z tym tematem zrobić????


Mam to samo. Widzę obrazek ze stadionem i na tym koniec - zero reakcji ekranu na dotyk. Po kilku minutach ekran rozjaśnia się do niemalże białego aż w końcu urządzeni się wyłącza.
Problem zaczął sie podczas jazdy kiedy to samo z siebie wywaliło się oprogramowanie AM.

Wszelkie pomysły jak sobie z tym poradzić mile widziane.

EDIT:
Po wymianie mail z firmą, która zajmuję się obsługą gwarancyjną Akiry Stadion dowiedziałem się że:
Cytat:

niestety na tą chwilę nie jesteśmy w stanie naprawić tego sprzętu

Pozostaje mi teraz zwrócić urządzenie i wziąć z powrotem kasę.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-09-17, 09:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 44
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2009-05-14, 19:24   Kopia zawartości 4301 - problem

Chciałbym skopiować całą zawartość akiry 4301 , przy próbie skopiowania zawartości folderu windows wyskakuje błąd http://s1.zapodaj.net/92707.jpg.html
_________________
Modecom MX3
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2009-05-14, 19:50   

Kopię zawartości wykonaj nie przez ActiveSync, ale TotalCommanderem z wtyczką wincefs.wfx.
ActiveSync służy do wykonania kopii zapasowej.
_________________

 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 44
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2009-05-14, 19:57   

z poziomu pc ? , jak możesz napisz jak dodać wtyczkę i jak zrobić kopię
_________________
Modecom MX3
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 15