My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-04, 22:03
MM4301-A3 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
qnick 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-10-08, 19:16   

Mercel napisał/a:
a jeżeli chodzi o mapę to pasuj mi ona i nie chciałbym jej zmieniać. Macie jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?


Mi nie pasowała i dlatego jej nie mam w ogóle. A radze zainstalować jakąś inną spróbujesz to się przekonasz :-) Ale jeśli nie chcesz no cóż o gustach się nie dyskutuje :mrgreen: a pomóc może pewnie tylko reinstalacja jeśli ją zrejestrowałeś na stronie imagisu. Tam możesz pobrać za free twoją instalkę i przeinstalować cały program. Pozdrawiam
_________________
Akira 4301-A3 + SD Kingston 2GB

U520XL + President Oregon :)
 
 
RomanW 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-10-13, 20:55   

Mercel Mam taki sam objaw. U mnie pomaga wyłączenie i ponowne włączenie Akiry. Tym przełącznikiem suwakowym z tyłu nawigacji.

pzdr
_________________
ojojoj...
 
 
 
SZYMON.CHMIEL
Waypoint


Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-15, 18:22   MM4301-A3 reanimacja, backup

witam dzisiaj po wgraniu automapa 5,2 nie wystartował mi windows ce 5,0 co mam zrobic zeby odpalił i byló oki pomocy prosze
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-09-17, 09:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
slawko18
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-11-15, 18:33   Re: padł windows

SZYMON.CHMIEL napisał/a:
witam dzisiaj po wgraniu automapa 5,2 nie wystartował mi windows ce 5,0 co mam zrobic zeby odpalił i byló oki pomocy prosze


1.) reset zwykły
albo
2.) naprawa przez PC
albo
3.) reset głęboki - czyli powrót prawie do dnia zakupu.

Pozdro
Sławko
 
 
SZYMON.CHMIEL
Waypoint


Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-15, 18:36   Re: padł windows

spoko Sławek tylko jak byś napisał jak mam to zrobic mam ta nawigacje od 1 tyg czasu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-09-07, 06:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
slawko18
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-11-15, 19:37   Re: padł windows

1.) zwykły reset - z tyłu jest wyłącznik. Przy pomocy szpikulca zrób OFF/ON
zostaw na ON i poczekaj. Jak windows nie powstał to:

2.) Połącz się przez USB z PC. Jak masz vistę to zobaczysz pliki
Jak masz inny system to zainstaluj na PC program do komunikacji np. AS.
No i popróbuj coś odkręcić ręcznie. Albo Backup.

3.) Ponieważ masz navi od tygodnia więc chyba dużo nie stracisz z nowych zasobów jak zrobisz głeboki reset:

trzymaj "power" wduszony + "volume" trzymaj do góry + zrób reset zwykły

odczekaj chwil kilka i już
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-09-07, 06:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
SZYMON.CHMIEL
Waypoint


Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-15, 19:53   

dzieki pomogło

[ Dodano: 2008-11-15, 22:18 ]
ALE JEST NASTĘPNY PROBLEM WYSKOCZYŁ EKRAN STARTOWY AKIRA JAK WYŁACZYŁEM I WŁĄCZYŁEM I TERAZ NIC SIE NIE DA ZROBIC NIE PRZECHODZI DO WINDOWSA
 
 
slawko18
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-11-15, 22:48   

SZYMON.CHMIEL napisał/a:
dzieki pomogło

[ Dodano: 2008-11-15, 22:18 ]
ALE JEST NASTĘPNY PROBLEM WYSKOCZYŁ EKRAN STARTOWY AKIRA JAK WYŁACZYŁEM I WŁĄCZYŁEM I TERAZ NIC SIE NIE DA ZROBIC NIE PRZECHODZI DO WINDOWSA


No to jest dobrze!!!
Wróciłeś do stany jak po zakupie.

Teraz przerób temat "Odblokowywanie Windows CE" - na początku każdego wątku w dyskusjach.
A jak coś schrzanisz to masz zawsze : power + volum up + ON/OFF/ON
i od początku
Pozdro
Sławko
 
 
SZYMON.CHMIEL
Waypoint


Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-16, 10:23   

ale jak podłaczam sie do kompa to wyskakuje mi descop @ 19200 status connected hide this message i do wyboru mam klawisze HIDE lub DISCONNECT i ci dalej ??
 
 
slawko18
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-11-16, 16:17   

SZYMON.CHMIEL napisał/a:
ale jak podłaczam sie do kompa to wyskakuje mi descop @ 19200 status connected hide this message i do wyboru mam klawisze HIDE lub DISCONNECT i ci dalej ??


A masz zainstalowanego ActiveSync'a ?
Pozdro
Sławko
 
 
wojo2000
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-11-20, 16:55   

a wiecie jak zrobić factory reset w przypadku akira stadion? mam włącznik ON/OFF plus u góry STANDBY ale nie mam VOLUME :(
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-20, 16:58   

wojo2000 napisał/a:
a wiecie jak zrobić factory reset w przypadku akira stadion? mam włącznik ON/OFF plus u góry STANDBY ale nie mam VOLUME :(


poszukaj,bo na forum o tym jest

podpowiem ze mowa o Hard Resecie
 
 
cymesek
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-12-07, 04:06   Oryginalny rejestr AKIRA MM4301-A3

Mam ogromną prośbę do kogoś, kto był tak przytomny i zrobił programem CeRegEditor kopię oryginalnego rejestru AKIRA MM4301-A3, bezpośrednio po zakupie, przed wgraniem czegokolwiek, o podzielenie się swoim backupem. Sam niestety nie zrobiłem tego od razu i teraz żałuję. Potrzebuję kopii bo chcę w CeRegEditor porównać "czysty" oryginalny rejestr z aktualnym. Proszę też zaznaczyć czy AKIRA miała pasek po odblokowaniu czy też nie (moja nie miała). Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
Taki_Gość
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-12-08, 00:48   

Z nieco innej beczki - dlaczego nikt tego nie podklei? W przyszłości może się to komuś przydać a jak dojdzie trochę tematów to ten może w końcu utonąć
 
 
c_zar 
azymut


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-12-18, 15:10   

Jeśli Ci to pomoże, tu jest backup zrobiony przeze mnie w ActiveSync zaraz po zakupie.

Backup.rar
Pobierz Plik ściągnięto 152 raz(y) 7,98 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,39 sekundy. Zapytań do SQL: 15