My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira Guepard - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
marulw 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-06, 16:43   niewiem jak zainstalowa w tym jakas inna mape

witam mam pytanie jak wyglda ta zabawa z tymi mapami z modelem AKIRA GUEPARD kupiem niedawno i niewiem jak to rozkręcic odblokowałem ale niewiem jak zainstalować w tym jakas inna mape bo ta co jest to lipa szukałem ale nie zabardzo łape oco z tym biega dzieki za ewentualna pomoc pozdrawiam
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-06, 20:09   

marulw napisał/a:
jak wyglda ta zabawa z tymi mapami z modelem AKIRA GUEPARD kupiem niedawno i niewiem jak to rozkręcic
Nie używać wkrętaka :!:
Przestać pytać w kółko, zacząć czytać i w przypadku wystąpienia problemów ze zrozumieniem opisu - dopiero pytać. Zasypywanie forum lawiną pytań nic nie da - to nie szkoła; to Wyższa Szkoła Nawigacji GPS - trzeba studiować zawartość.
PS. dwie godziny na forum to stanowczo za mało... :mrgreen:
_________________

 
 
marulw 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-06, 21:06   

no własnie widze ale jakos powoli dojde do tego może nie skonczy sie tak zle, spróbuje troche jeszcze poczytac i wezme sie za działanie ale dzieki
pozdrawiam
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-06, 21:13   

I tu też się marulw objawił... Gdybym wcześniej wiedział to byłby WARN na 100% - ale jakoś przegapiłem... no trudno - już za późno - a coś czuję, że chłopak się poprawi na przyszłość...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
marulw 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-06, 21:21   

Tak szczerze to nie za bardzo mnie tu przywitałes ale bywa prosiłem o wyrozumiałość a tu tylko same baty na mnie, pierwszy raz spotkałem sie z taką reakcją forumowicza a jestem na paru i w różnych dziedzinach ale czasem tak wlasnie jest, początki nie są łatwe

[ Dodano: 2008-07-06, 21:28 ]
Chciałem sie poradzić odnośnie karty SD do AKIRA GUEPARD bo jak wiadomo w tym co daja jest tylko 512MB jaką polecacie karte do tego modelu
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 43
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-06, 21:31   

Miałeś pecha - trafiłeś w mój czuły punkt i to bardzo boleśnie...

Wiesz jestem żywym przykładem, że można radzić sobie z ortografią.
Jestem dysortografem i bez pomocy nie dałbym sobie rady z poprawną pisownią...
Na szczęście mamy XXI wiek i całe mnóstwo pomocnych narzędzi :-)

Do tego doszło nie czytanie forum, przed zadaniem pytania i na dokładkę, zwielokrotnienie wątku...

Czyli łącznie trzy przewinienia już na samym początku... To niestety może doprowadzić do nazwijmy to "niezadowolenia"

Poza Tym cały dzisiejszy dzień ganiałem nieczytających forum - i nie miałem dobrej bazy do bycia zadowolonym z życia :-)

[ Dodano: 2008-07-06, 21:36 ]
Tutaj znajdziesz karty przetestowane na Akirach http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1618 niestety Guepard to nowe zwierzątko więc trzeba czekać na zgłoszone raporty o kompatybilności.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
marit
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 108
Skąd: EU
Wysłany: 2008-07-06, 22:09   

marulw napisał/a:
Tak szczerze to nie za bardzo mnie tu przywitałes ale bywa prosiłem o wyrozumiałość a tu tylko same baty na mnie, pierwszy raz spotkałem sie z taką reakcją forumowicza a jestem na paru i w różnych dziedzinach ale czasem tak wlasnie jest, początki nie są łatwe

[ Dodano: 2008-07-06, 21:28 ]
Chciałem sie poradzić odnośnie karty SD do AKIRA GUEPARD bo jak wiadomo w tym co daja jest tylko 512MB jaką polecacie karte do tego modelu


marulw temat wałkowany na forum , ale szybko i bezboleśnie odpowiem
Wszystkie karty do 4Gb będą działać nie mogą to być karty HC czyli (SDHC) tylko zwykłe do predkości 150x.
Co do forum to jest OK ,może twoje pierwsze wrażenie jest takie ,ale sie nie zrażaj zawsze tutaj ktoś Ci pomoże .A i porządku ktoś pilnować musi.

Pozdrowionka.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-07, 07:37   

marulw napisał/a:
spróbuje troche jeszcze poczytac i wezme sie za działanie ale dzieki
Gratuluję właściwego wyboru.
Jestem przekonany, że dzięki niemu nie zapytasz w następnym poście: "Jak wykonać twardy reset?"... :mrgreen:
_________________

 
 
DarcoFE
azymut


Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 1
  Wysłany: 2008-11-07, 14:42   Akira Guepard - programy nawigacyjne

Witam jestem nowy na forum,
potrzebuje dobrej mapy polski i europejskiej
chodzi mi o to aby zaplanować trase z polski zagranice
Prosze o pomoc Posiadam nawigacje Guepard odblokowaną
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-08-05, 20:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-07, 17:48   

DarcoFE napisał/a:
potrzebuje dobrej mapy polski i europejskiej
Tyle razy wnioskowałem zmianę nazwy działu z mapami na inną; niestety narazie poprzeglądaj i poczytaj dział o nic nie mówiącej nikomu nazwie "MAPY Instalacja, Modyfikacje, Problemy : - NAVIA - AKIRA - XXX..."
_________________

 
 
artur 325 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-03-05, 18:22   mapa map akira guepard

Witam

Mam pytanie o najnowszą MapęMap do tej Akiry. Jaka jest dostępna i czy dało by rade wrzucić ją na karte sd i odpalić bez odblokowywania? Czy można wgrać jeszcze Automape na tą kartę, żeby działały obie na nieodblokowanej nawigacji?

Dzięki.


-=====================================-
@WĘDROWCA
Uzywaj interpunkcji. POPRAWIŁEM.
-=====================================-
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-03-05, 19:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
emes8 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-04-28, 00:43   

Jeśli chodzi o MM to polecam rejestrację na stronie porducenta i darmowy update do MM 6.1.0 - podajesz cyfry z naklejki licencyjnej [serial] na nawigacji i nr ID z informacji o posiadanej MM.

Co do AM - sprawę powinno załatwić nowe Menu - podmienić w folderze [akira] menu na takie, które będzie miało min. 2 przyciski (MM i AM). Automape z "witaminą" wrzucasz na kartę i śmigasz ;-) - chyba ;-)
Ktoś bardziej kompetentny powinien się wypowiedzieć.
 
 
woszczyn 
Navi Expert
Guepard +i900 Omnia


Pomógł: 17 razy
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 269
Skąd: Lodz
Wysłany: 2009-04-28, 19:48   

orginalnie w Guepardzie nie ma MM a jest ndrive do ktorego wlasnie ukazal sie calkiem dobry upgrade do sciagniecia legalnie z netu
mapa ma kilka krajow w tym PL i calkiem ciekawa obsluge
 
 
York 
azymut


Dołączył: 03 Sie 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-08-03, 19:27   Guepard - jakie mapy ?

Cześć
Mam Akire Guepard, którą już odblokowałem i chciałbym teraz jakieś aktualne mapy do niej wgrać. Wrzuciłem na kartę pamięci MapaMapTopLark 8.1.2 2014.Q2 ale podczas otwierania wyskakuje error "Invalid OEM Name (GUEPARD)" Znalazłem kilka rozwiązań tu na forum, ale żadne nie pomogło, np w rejestrze u mnie w HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control nie ma nic. Drugi sposób to było ściągnięcie jakiegoś pliku i wgranie, ale linki wygasły.
Może jakieś inne aktualne mapy możecie polecić ?
Ktoś może pomóc w tym temacie ?
Pozdrawiam
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4464
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-08-03, 19:36   

York napisał/a:
Może jakieś inne aktualne mapy możecie polecić ?
Spróbuj z AutoMapą :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=29172#29172
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12