Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:01
asus a696
Autor Wiadomość
FRYCIU 
młodszy inspektor GPS
Jestem Jaki Jestem


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-10-07, 23:29   ASUS A696

Witam jaki port ustawić w gps?? Nie moge sie połączyć z gps.....
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-10-07, 23:59   

Cytat:
Witam jaki port ustawić w gps??

Forum to nie gg i podwójny znak zapytania nie zamieni się w takie kręcone g... ;-)

Masz w tym asusie jakiś "firmowy" program nawigacyjny? Może da się jakoś sczytać z niego ustawienia GPS. (Na przykład dla MapyMap jest to plik mapamap.opt a dla Mio plik sys.txt). W Automapie ustawienia będą identyczne jak w firmowym programie.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
FRYCIU 
młodszy inspektor GPS
Jestem Jaki Jestem


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-10-08, 09:20   

Witam nie w tym asusie nie było oprogramowania, koleś przywiózł to z niemiec.
Jest jeszcze jedna mała sprawa jak spolszczyć tego windowsa mobile?
Ze strony asusa ociągnąłem upgarda ale nie da się go odpalić wyskakuje league not match czy coś takiego
 
 
marreq
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 15
Skąd: stalowa wola
Wysłany: 2010-04-05, 19:49   asus a696

Zainstalowałem TT wersje TomTom Navigator 7.918.9193 QVGA
Do tego sciagnalem mape Western_and_Central_Europe_2GB_845_2647
Aktywowałem za pomoca programu od Alberta
Wyskoczył komunikat ze OK

Odpalam TT i nie widzi mapy

TT jest na karcie pamieci zainstalowany E/programfiles/navigator/tt
Mapa jest w tez na karcie E/Western_and_Central_Europe_2GB_845_2647/mapa

co tu zrobic ?

Mam pda asusa a696 z windows mobile
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2020-01-20, 20:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-04-05, 19:51   

Wszystkie pliki mapy mają być w folderze E/Western_and_Central_Europe_2GB_845_2647
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
marreq
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 15
Skąd: stalowa wola
Wysłany: 2010-04-08, 07:58   

Sa tak jak napisałeś i tez nic.

Wrzucilem juz inna wersje navcore i inne mapy i dalej lipa

Mam pytanie Mapy jak wrzucam na SD to poprzez activsync czy jako dysk twardy ? Ma to jakies znaczenie ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-04-08, 08:07   

Najlepiej przez czytnik USB podpięty do komputera.
ActiveSync potrafi uszkadzać duże pliki, poza tym jest strasznie wolny.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
marreq
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 15
Skąd: stalowa wola
Wysłany: 2010-04-08, 18:34   

wrzuciłem poprzez poloczenie bezposrednio z karta pamieci i wrescie wykryło mapy
działa aż miło.

Mam jeszcze pytanko zainstalowalem wersje mapy Europe 2GB 8.45_2647 niby pisało że najnowsze itd ale ronda co od dwoch lat juz stoja sa jako skrzyzowania.
Jaki nr mapy jest najnowsza wersja ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-04-08, 18:38   

845 jest najnowsza. Pozostałe 4 cyfry to wersja dodatkowych bajerów.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-06-30, 17:02   Asus 696 - jak ustawić Com i jaka predkość

Witam zainstalowałem nową AM na ASUSIE 696 i jest na automacie ale bardzo długo szuka sygnału czy ktoś mógł by mi podać prawidlowy Com i prędkość do tego urządzenia pozdrawiam.
_________________

 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-30, 17:17   

Spróbuj na COM5 i prędkości 4800. Wcześniej wywal w AutoMapie z folderu Settings Files pliki gps.info i gps.settings, odpal AM i pod chmurki na kilka minut. Jeśli nie złapie to wrzuć programik visualgps. Wskaże ci na jakim porcie pracuje ten sprzęt.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
torx98
azymut


Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-07-17, 15:17   tomtom na asus a696

Witam,

jestem tu nowy i na wstepie wszystkich pozdrawiam.

prosze o informacje na temat najnowszej wersji tomtom navigator na asus a696.
w tej chwili uzywam 7.917.9186. probowalem wgrac nowsze, np 7.918.9193 ale bez powodzenia.
czy sa nowsze wersje, niz ta ktora posiada, na asus'a a696?

dzieki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2011-07-17, 18:00   

torx98 napisał/a:
bez powodzenia.
A konkrety? Jakis komunikat, objawy?
Asus ma WinCE, czy WinMobile? Na WM zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14253
_________________

 
 
torx98
azymut


Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-07-17, 18:18   

przejrzalem podane watki. zainstalowalem 7.918.9193, ale i to nie pomoglo.
komunikat to:
this version of tomtom navigator is not compatible with your device
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2011-07-17, 18:24   

Jaki system operacyjny masz?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 12