My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
goclever 4383FM-najnowszy model
Autor Wiadomość
kwazar 
azymut


Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-05, 13:19   goclever 4383FM-najnowszy model

1. Odblokowanie windy ce 5.0 core

w tym modelu odblokowanie windy ce tylko przez plik GPSShell.ini na obcej karcie / nie na tej którą kupiliśmy z urządzeniem /. próba odblokowania poprzez przycisk reset + power konczy się uruchomieniem aktualizacji i kasowaniem plików i gps juz sie nie uruchamia, totalna zawiecha, mozemy pożegnać się z maszynką. po odblokowaniu windowsa nie wrzucac do niego zadnych plikow ani bibliotek, bo to tez konczy sie totalna zawichą i serwisem za który trzeba zapłacić.

2. Instalacja np. automapy bez odblokowywania

po kupieniu gps wyjmujemy orginalną kartę i odkładamy w bezpieczne miejsce. do czytnika kart SDHC wkładamy zakupioną kartę SDHC 4GB, a czytnik wkładamy do gniazda usb. na czystej karcie tworzymy katalog 'mobilenawigator'. do tego katalogu kopiujemy wcześniej pobraną bezinstalacyjną mapę z tego forum. wchodzimy do tego kataologu i zmieniamy nazwę z 'AutomapaPL.exe' lub 'AutomapaEU.exe' na 'mobilenavigator.exe'. karte wkladamy do gps. uruchamiamy przez reset i po wciśnięciu przycisku 'nawigacja' odpala się Automapa.

3. Uwagi

producent nie zaleca wgrywania plików na orginalną kartę
przy kupnie nie sugerujmy się wyglądem interfejsu mapy. orginalna mapa Cardinale ma całkiem inny interfejs i wygląd.
po wgraniu plików poprzez czytnik należy zrobić reset aby gps widział nowe pliki, przy użyciu ActiveSync nie trzeba robić resetu.
aktualizacja orginalnej mapy Cardinale kosztuje 49 euro płatne kartą kredytową prze internet lub na miejscu w Poznaniu.

4. Pytanie

czy ktoś może wie czy ten model obsłuży karty większe od 4 GB?
_________________
kwazar
 
 
leoo
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-10-06, 14:23   

mam na karcie 8GB wrzucony ten plik i wrzucam wszystko inne co chce. Jakos nie mam zadnych zwiech i wszystko chodzi bez problemu. Nie wiem czy sa jakies inne sposoby odblokowania. Nie ma sensu zadnego zmieniania nazwy katalogu. Wszystko wrzucam na karte i odpalam sobie recznie. jak sie wrzuci na karte tamten pliczek to klikajac na nawigacje wchodzimy na przegladarke z ktorej recznie obslugujemy pliki i tam tez mozemy wszystko uruchomic sobie wchodac do odpowiednich katalogow.
_________________
NIE Kupuje AutoMapy - Polityka automapy to zwykle zlodziejstwo i cwaniactwo !
 
 
s0wa 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-06, 21:07   

Witam!
Kupiłem zablokowany GoClecer'a 4384FM (po odpaleniu od razu załącza się panel do wyboru: nawigacji, multimediów, gier i kalkulatora), zainstalowałem na PC program Active Sync żeby podłączyć się przez USB z nawigacją. I tu pojawia się problem - program nie widzi urządzenia, zaznaczona jest opcja Zezwalaj na połączenia USB, porty COM są dostępne jak również USB jest dostępny a program nadal nie widzi nic. Sprawdzałem kabel i połączenie wszystko jest OK a on ślepy.
Z góry dzięki za odpowiedzi
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-07, 06:59   

s0wa napisał/a:
Sprawdzałem kabel
Czasem dopiero po trzeciej wymianie kabelka osiąga się spodziewany efekt... :cry:
Co dziwne, najczęściej zadziała ... na komputerze kolegi :mrgreen:
_________________

 
 
leoo
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-10-07, 16:52   

Witam, a moj goclever wylecial dzisiaj na trasie za okno. Takiego gowna to jeszcze nie widzialem. Zostaje przy swoim MDA , chociaz mniejszy ekran ale dziala normalnie i nie wiesza sie wogole. A to gowno co chwile.
_________________
NIE Kupuje AutoMapy - Polityka automapy to zwykle zlodziejstwo i cwaniactwo !
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-10-08, 09:42   

kwazar, mógłbyś wrzucic fotke tego "cacka" nigdzie nie moge znaleźć takiego modelu goclever 4383FM
a może chodziło Ci o to niezwykłe urządzenie GoClever 4384FM ?
jest już temat poświęcony jemu:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4960
który regularnie śledzę i z każdym nowym postem dziękuje Bogu, że nie pozwolił mi go kupić :lol:


leoo napisał/a:
Wysłany: 2008-10-06, 15:23
Jakos nie mam zadnych zwiech i wszystko chodzi bez problemu. ...

leoo napisał/a:
Wysłany: Wczoraj 17:52
Witam, a moj goclever wylecial dzisiaj na trasie za okno. Takiego gowna to jeszcze nie widzialem. Zostaje przy swoim MDA , chociaz mniejszy ekran ale dziala normalnie i nie wiesza sie wogole. A to gowno co chwile.

:lol: --------------------- :lol: :lol: ------------- :lol:
:lol: ----------------- :lol: ------- :lol: --------- :lol:
:lol: -------------- :lol: ------------ :lol: ------- :lol:
:lol: -------------- :lol: ------------ :lol: ------- :lol:
:lol: -------------- :lol: ------------ :lol: ------- :lol:
:lol: -------------- :lol: ------------ :lol: ------- :lol:
:lol: ----------------- :lol: ------ :lol: ---------- :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: --------- :lol: :lol: -------------- :lol: :lol: :lol: :lol:
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
leoo
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-10-08, 19:22   

O Ironio !
Prawda !?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-08, 19:24   

leoo napisał/a:
Prawda !?
Nas pytasz... :?:
_________________

 
 
majma
azymut


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-17, 11:00   

a ja mam takie pytanko....czy ktos poprostu poda mi jak dokladnie zainstalowac mapy na tym gocleverze??? bo szlak mnie trafia powoli juz ...z gory dzieki
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-17, 11:01   

którą chcesz zainstalować?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
majma
azymut


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-17, 11:16   

no najlepiej tom toma 7..wogole ktoras z tom toma bo napewno bedzie lepsza niz ta co jest wgrana fabrycznie

[ Dodano: 2008-10-17, 12:20 ]
jakby co to zpraszam na gg 9543534...
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-17, 11:31   

s0wa, firewall do sprawdzenia
 
 
cigiel 
Waypoint
cigiel



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 27
Wysłany: 2008-12-19, 18:25   

Zadowolony użytkownik, przeczytajcie moją przygodę.

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=54423#54423
_________________
cigiel
GoClever 4384FM BT
viaGPS 3.0 Goclever-Map
 
 
bykdpta 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 93
Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-14, 19:29   

NO i teraz ja mam problem. Dostałem od kolegi GC 4384FM. Zrobiłem jak trzeba, krok po po kroku jak zostało opisane w punkcie 2. Po przyciśnięciu "Nawigacja" nie odpala się nic! Mrugnie cały ekran i na nowo powraca ten sam. Jakieś podpowiedzi?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2011-12-14, 20:19   

Na pewno masz Karta_pamięci/mobilenavigator/mobilenavigator.exe? Masz włączone pokazywanie rozszerzeń plików?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 11