Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion MAP 770 fabryczny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
pavoo
azymut


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-06, 21:49   MAP 770 - usunięty program nawigacyjny

Witam

Czy mógłby ktoś mi udostępnić nie przerabiany katalog clarion z katalogu 'My Flash Disk'. Kolega zanim mi przekazał do odblokowania GPSa skasował ten katalog zgodnie z zaleceniami jednego allegrowicza który handluje softem jak odblokować GPSa. Chciałbym przywrócić oryginalne oprogramowanie zanim będę koledze ponownie odblokowywał.

Pozdrawiam
Paweł

#Poprawka tytułu
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-05-04, 15:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-07, 06:16   

Nie ma potrzeby. Naciśnij RESET-> 1 guzik z boku, aby wykonać hard-reset(nie resetuje flasha), a następnie RESET -> 2 guzik z boku, aby odblokować urządzenie.

Jaki model?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pavoo
azymut


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-07, 06:37   

niestety to nie działa. Po kombinacjach jakie uskutecznił kumpel nie można wejść w nawigację. Wszystkie inne opcje działają. zdjęcia, odtwarzacz czy ustawienia. Po wybraniu przycisku nawigacji zachowuje się tak jak by go nie było. GPS to Clayron MAP770.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-07, 06:45   

Naciśnij RESET rysikiem u dołu i przytrzymuj guzik nawigacja podczas startu systemu.

Przeczytaj mój tekst o odblokowaniu tej nawigacji: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=73092#73092

PS. Chcesz koniecznie odblokować czy tylko zmienić program do nawigacji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pavoo
azymut


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-07, 07:10   

Odblokować nawigacji nie trzeba gdyż już to zrobiłem bez żadnego problemu. Fajnie macie to tutaj opisane. Na tą chwilę chce przywrócić to co zostało namieszane czyli wrócić z tym GPS do stanu pierwotnego by wszystko działało. Jak to zostanie rozwiązane to będę kombinować z odblokowaniem. Co do resetów to kombinowałem już z dolnym przyciskiem jak i górnym przyciskiem jak i bez przycisku. Obie kombinacje nie przyniosły efektu. Nadal po normalnym uruchomieniu nawigacji nie można wejść do opcji nawigacja i uruchomić jej. W przypadku wielokrotnego naciśnięcia przycisku 'nawigacja' potrafi się uruchomić odtwarzacz. Oczywiście chodzi mi o przycisk na ekranie GPSa nie boczy. Może rozwiąże to aktualizacja firmware czy jej restart?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-07, 07:15   

Działa ci poprawnie panel dotykowy?

Jak chcesz to możemy pogadać na GG.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2009-07-07, 07:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pavoo
azymut


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-07, 07:26   

Panel dotykowy działa. Podaj nr. na PW odezwę się później gdyż zaraz do pracy muszę lecieć. Zgodnie z instrukcjami na forum podejrzałem plik ppath.txt tam są ścieżki dostępu do tego Clariona i zauważyłem iż odwołanie: [MioMap]\my flash disk\Clarion\Clarion.exe prowadzi do nikąd. tj. brak pliku docelowego.

[ Dodano: 2009-07-12, 21:15 ]
Temat w dalszym ciągu aktualny, poszukuje oryginalnego katalogu clarion lub pliku clarion.exe z w/w GPSa. Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc lub udostępnić soft będę wdzięczny.
 
 
mati21222
azymut


Dołączył: 08 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-12, 23:18   Clarion map770 problemy z wgraniem mapki ... itd

Cześć wszystkim. Dostałem nawigacje , która ma zainstalowaną mape Mobile Map ktora chodzi (jakas stara wersja) i MapaMap 3.0 po włączeniu w navi nie śmiga nie wiem czemu a na karcie w tym pliku widnieją pliczki ... Panowie czy w tej navi trzeba cos odblokowywać itd żeby zainstalować czy wgrać jakąś wersje bezinstalacyjną.Potrzebna mi tylko mapa polski wmiare aktualna i jakas szybka porada czy coś w podobie, będe bardzo wdzięczny jak możecie, umiecie to pomóżcie, Prosze czytałem co nieco nie ze jestem nygusem tylko poprostu człowiek nie wie co jest grane i nie chce spierdzielić :P POzdrawiam.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-13, 03:23   

To i to
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4473
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10229
Później to:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2725
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
mati21222
azymut


Dołączył: 08 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-13, 08:52   

Witam.Mam pytanko jesli mam wgraną jakąś starą mobile map z 2006 roku europe całą... i chce wgrac tylko na clariona map770 nową mape polski to moge sciagnąc tylko jakąś mapke i podmienić pliki czy jak to dokladnie zrobic w tym clarionie... ?Z góry dziękuje za pomoc.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-15, 10:31   

mati21222, do MobileMap nie ma "darmowych mapek".
Przeczytaj: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=73092#73092 Rozdział 2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marcin309 
azymut


Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-19, 13:45   Clarion Map770

Witam szukałem mojego problemu ale niestety albo nie umiem szukać albo po prostu go niema.

Wiec problem mój polega na tym ze wgrywałem auto mapę i coś chyba usunąłem z plików systemowych bo zblokował się z powrotem i mam 4 ikonki nawigacja audio zdjęcia ustawienia i naciskając nawigacja nic się nie dzieje, a chciał bym tez korzystać z mobile map co zrobiłem źle jak go uleczyć?? proszę o pomoc i jeżeli temat był a ja go nie odnalazłem to przepraszam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-19, 13:51   

http://www.my-navia.pl/vi...ht=clarion+menu
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marcin309 
azymut


Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-19, 14:35   

sciagłem ten folder clarion skopiowałem go do my flash disk (niestety u mnie brak oryginalnego folderu o nazwie clarion) i teraz jest tak ze przycisk nawigacja reaguje ale wywala mnie do pulpitu w niebieskim tle z napisem Clarion czyli dalej nic:(


A mówiąc najprościej to chciał bym wrócić do fabrycznego stanu
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-19, 18:08   

Chcesz menu wyboru MobileMap/MapaMap

http://www.my-navia.pl/vi...t=clarion+kopia
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10