Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Core Player
Autor Wiadomość
stefanx9999 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-06-08, 22:21   Przesuniecie obrazu w CorePlayer na Akirce 3512...

Zainstalowalem sobie CorePlayer.v.1.02 na Akirce 3512. Niestety - wystepuje przesuniecie filmow na prawo o jakies 2 cm. Pomimo przewertowania roznych forow, nic obok ustawien dla TCPMP nie znalazlem. A ustawien tych dla CorePlayera brak. Moze ktos doradzic?
 
 
ryshard 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 25
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2008-06-09, 09:32   

w menu preferences strona video, zmień z directdraw na Raw, powinno być dobrze.
 
 
 
stefanx9999 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-06-10, 06:30   

Dzieki. W sumie zmiana na GDI tez rozwiazuje problem.
Nie moglem tylko znalezc wejscia do menu... (ale schowali ten guziczek w lewym gornym rogu).
 
 
gawron
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 40
Wysłany: 2008-10-01, 21:20   Core Player

Jaki jest numer seryjny do Core Playera bo nie mogę go nigdzie znaleźćz
Z góry dzięki za odpowiedż.
 
 
kupa555
azymut


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-14, 18:57   

CorePlayer.v1.2.5.Build. z witaminka sprawdzone i zainstalowane na clarion map 780
http://rapidshare.com/files/163765657/pocket.rar

ps. rs premium wazny do Sun, 6. Sep 2009
 
 
krystianus 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-11-16, 20:38   

Witaj kupa555
programik fajny klucz tez działa ale po restarcie akiry stadion woła o ponowne wpisanie kodu.
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2008-11-17, 11:21   

krystianus, CorePlayer zapamiętuje dane w Application Data. Są trzy metody zaradcze:
1. Ustawić (o ile to możliwe - aby katalog "Application Data" znajdował się na nieulotniej pamięci (na SDMMC lub ResidentFlash czy inny Flash Store, itp)
2. Walnąć skrypcik w MortScripcie, który przed uruchomieniem CorePlayera skopiuje stosowną zawartość do Application Data
może to wyglądać np tak:
Kod:

XCopy("\SDMMC\CorePlayer\app_data\*.*","\Application Data\Core Player",True,True)
RunWait("\SDMMC\CorePlayer\player.exe")
XCopy("\Application Data\Core Player\*.*","\SDMMC\CorePlayer\app_data",True,True)

Oczywiście mniej/więce, bo nie mam przy sobie nawigacji i nie pamiętam już, czy dane są przechowywane w Application Data/Core Player - to trzeba sprawdzić ;-) , więc traktuj to bardziej jako idee niż gotowe rozwiązanie.
3. zainstalować wersje preregistered i ona powinna być zwitaminizowana i nie będzie pytać o numerki. Wadą takiego rozwiązania jest brak zapamiętywania Twoich ustawień (equalizery, ustawienia klawiszy itp)
 
 
krystianus 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 33
Wysłany: 2008-11-17, 16:48   

OK dziękuje tobie kolego!!!

[ Dodano: 2008-11-27, 21:47 ]
Witaj walek75
poradziłem sobie z core playerem
zmieniłem w rejestrze ściezke z Application Data na \flash_storage\Application Data i poszło nie traci ustawień ani klucza jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc

pozdrawiam -=krystianus=-
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2009-04-23, 13:59   

CorePlayer 1.3.2 (z 20 kwietnia 2009)posłodzony, wersja bezinstalacyjna: http://rapidshare.com/fil.../CorePlayer.zip
Nowości to:
Version 1.3.2 build 6909 (20090420):
- FIX: Misc CoreUI crashes & fixes
- FIX: Some colour conversions
- FIX: Playback of some MKV files (like the ones from Azureus Vuze)
- FIX: Better timestamp handling in MPEG formats
- FIX: Crash with some BMP files
- FIX: Better multi DPI skin handling
- FIX: Some WinCE file association
- FIX: WinCE: Make the external protocol launcher (RTSP) less blocking
- FIX: MIPS: Mono to Stereo upmixing
- ADD: Handle LATM AAC streams
- ADD: Handle cover art in WMA/ASF/WMV files
- ADD: Handle more greyscale PNG formats
- ADD: Support Login/Password for HTTP proxies (both manual and auto)
- ADD: Store the Cover Art URL in the Media Library for later use
- ADD: Added Polish and Slovak translations
- ADD: WinCE: Use the GPRS connection of the operator when available (if no wlan)
- ADD: WinCE: Use the proxy information from the GPRS connection in use
- ADD: WinCE: Optional windowed mode in native WinCE
- CHG: Adjust the MPEG ES/TS detection threshold for better accuracy
- Hundreds of other changes

Dla Polaków zauważale staje się pojawienie naszego języka w programie. U mnie po uruchomieniu sam się przestawił na polską wersję (zgodnie z Lang z WinCE).
 
 
daro458
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-04-23, 23:43   

Witam. Czy coś takiego się Wam spodoba???Rozpakować i wgrać plik o rozszerzeniu .cps do folderu z odtwarzaczem. Skórka znaleziona gdzieś w sieci. Działa w rozdz. 480x272 :mrgreen:

CorePlayer.jpg
Lark 43.0
Plik ściągnięto 42 raz(y) 59,87 KB

skin.rar
Pobierz Plik ściągnięto 369 raz(y) 213,96 KB

 
 
tomwie6 
Waypoint
Lark 35.3



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 75
Skąd: 3miasto
Wysłany: 2009-04-24, 09:05   

daro458 napisał/a:
Działa w rozdz. 480x272
W 320x240 też wygląda nieźle :-D
_________________
Skowronek WolnyPtak 35.3 (Lark FreeBird 35.3)
 
 
tegesik59
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-24, 12:11   

witam u mnie co ustawię na polski po ponownym uruchomieniu powraca na angielski
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-07-09, 16:09   CorePlayer Mobile v1.1.3 build 2976

Nie chce bana, bo pewnie to oczywiste, ale już sił nie mam i szukam pomocy.
Ściągnąłem CorePlayer Mobile v1.1.3 build 2976. Problem, w tym że po rozpakowaniu jest kilka okienek, które wgrałem na nawigacje w tym setup, a ona ich nie widzi jako program, tylko jako nierozpoznany plik. Chciałem wrzucić na nawigacje, ale za mało miejsca, a na karcie tego nie widzi. Może ktoś ma jakąś sprawdzoną wersje ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-09, 16:18   

wersja z forum??
Pisz jaki model navi.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-07-09, 17:00   

CABy wypakowuje się przez MSCEInf. Jak rozpakujesz przez RAR to musisz zmieniać nazwy i wsadzać do folderów według pliku setup.xml
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 12