Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chris_m
2008-09-25, 18:11
Navia nv35 - odblokowanie
Autor Wiadomość
damianmu
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-09-25, 20:38   

mrDark napisał/a:
Je wiem jak w Navi, ale w Akirze po odpaleniu Explorera z oryginalnego menu, nie działa klawiatura ekranowa :(
Jeśli u Was działa, to poproszę plik menu.exe z Waszej Navi.


To jest dział dla navi nv 35.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 20:43   

damianmu napisał/a:
To jest dział dla navi nv 35.

Owszem, ale jeśli kolega akirowiec prosi o menu.exe z Navii nv35 to przecież można mu użyczyć, prawda?
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
pawcio10
Waypoint



Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 47
Wysłany: 2008-09-25, 20:59   

Hukkle napisał/a:
menu.exe (orginalne) z Navii nv35

Daję plik w załączniku.
Ps jest aktualizacja programu mapamap. Do pobrania ze strony:
https://www.mojemapy.imagis.pl/

menu.rar
Pobierz Plik ściągnięto 324 raz(y) 12,02 KB

Ostatnio zmieniony przez pawcio10 2008-09-27, 07:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mrDark 
Waypoint



Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 27
Wysłany: 2008-09-25, 21:10   

pawcio10 napisał/a:
Hukkle napisał/a:
menu.exe z Navii nv35

Daję plik w załączniku.


Dzięki. To jednak dokładnie ten sam plik co w Akirze. Więc i problem ten sam :-|
_________________
 
 
bolo28
Gość
Wysłany: 2008-09-25, 21:12   

Super. Nie mogłem sobie dać rady z opisaną poprzednio metodą, bo nie wiem czemu ale nie chciał się skopiować plik autorun. A tutaj działa wszystko cacy. Dzięki wielkie.
Pozdrawiam
 
 
Adidadi
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 53
Wysłany: 2008-09-25, 21:18   

a mam pytanie czy macie pasek po odblokowaniu tej nowej navi ??? bo odblokowałem kumplowi i nie ma pasta startu
 
 
anibu 
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-25, 21:29   

Adidadi napisał/a:
a mam pytanie czy macie pasek po odblokowaniu tej nowej navi ??? bo odblokowałem kumplowi i nie ma pasta startu


tez nie mam żadnego paska tylko 3 ikonki, ale samemu odblokowałem :D i to bez forum :D tylko z tego co podsłuchałem kiedyś :D

i teraz wgrywam mapke tomka :D

a na marginesie mapamap jest kiepska dzisiaj w centrum wroclawia pokazywalo mi jakbym jechal przez podworka ;p i do tego zle mnie kierowalo myslicie ze to wina egzemplarza czy jednak mapy ?

a w ogole to sory zapomnialem o manierach :) witam wszystkich
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 21:37   

Adidadi napisał/a:
mam pytanie czy macie pasek po odblokowaniu tej nowej navi ???

To jest dział o odblokowaniu nv35. Temat paska znajdziesz zaraz obok, w tym dziale, ale jednak nie tutaj.

[ Dodano: 2008-09-25, 22:42 ]
anibu napisał/a:
a na marginesie mapamap jest kiepska dzisiaj w centrum wroclawia pokazywalo mi jakbym jechal przez podworka ;p i do tego zle mnie kierowalo myslicie ze to wina egzemplarza czy jednak mapy ?

Znajomemu tak spodobała się MM z nv35 że zrezygnowaliśmy na razie z odblokowywania. Może brak paru ulic w miastach ale za to pokazała nowy skrót o którym nie mieliśmy pojęcia a okazał się dość atrakcyjny. ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
anibu 
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-25, 22:14   

juz sobie poradzilem dzieki i sory za mieszanko w tematach :)
 
 
bolo28
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-25, 22:42   Re: Bezpieczne odblokowanie w 10 sek

[quote="mrDark"]
damianmu napisał/a:
Dzisiaj kopiłem navie nv35 i znalazłem sposób na bezpieczne odblokowanie w 10 sek:
1: podłączamy navie do kompa
2: wchodzimy do flash_storage/MapaMap30
3: zmieniamy nazwę pliku "mapamap3" na "-mapamap3"
4: ściągamy i wypakowujemy plik z załącznika
5: wstawiamy plik "explorer.exe" do folderu flash_storage/MapaMap30 i zmieniamy nazwę na "mapamap3"
6: Po resecie navi po kliknieciu przycisku nawigacja uruchamia nam się Windows z paskiem zadań.

Piszcie czy działa wam.Bo mi działa pięknie.


A jeszcze lepiej kiedy zrobimy to samo z plikiem "menu" w "flash_storage/navia", wówczas windowsa będziemy mieli tuż po włączeniu urządzenia, nie trzeba na nic klikać. Plik "explorer" podany przez damianmu w jego poście wrzucamy do "flash_storage/navia", zmieniamy nazwę znajdującego się tam pliku "menu" na inną, dowolną a następnie zmieniamy nazwę pliku "explorer" na "menu". Potem reset i uruchamia się od razu windows z paskiem .Sprawdzałem i działa.
Pozdrawiam
 
 
azbeston 
Waypoint


Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-09-26, 08:27   

mi działa i mam pasek Windy

Polecam Metode

Dzięki damianmu

Ps. Gdzie sie klika pomógł ?
 
 
zawiszowiec
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-26, 08:59   Wgranie nowej Automapy 5.05 na Navie n35

Jestem totalnym laikiem jesli chodzi o navie.

Kupilem N35 oczywiscie z biedrony. Poczytelm te zejebiaszcze forum i odblokowaniem win CE, ale nie mam zielonego pojecia jak wgrac nowa mape.
Chce wgrac automape 5.05, sciagnalem ja z www.chomikuj.pl od SATAN9 i co dalej??

Nadmieniam ze mam karte SD 2GB i chcialbym tam nagrac to automapke, chyba ze ktos poleci mi inna, lepsza mape Polski.

Prosze o rade albo link do postu o instalacji krok po kroku tej mapy na NAVIE n35.
Dziekuje z gory ;)
 
 
kuleszag 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 266
Wysłany: 2008-09-26, 09:51   

zawiszowiec napisał/a:
krok po kroku tej mapy na NAVIE n35.

Wszystko odnośnie AutoMapy, kroku po kroku masz TUTAJ
_________________
Po prostu... Navia
 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-09-26, 10:31   

Witam (jestem tu bardzo nowy i mam nv35)
trochę to uporządkuje, sam nie mogłem się połapać ale udało się...

plik explorer.exe damianmu wkładamy do np (chyba dowolna lokalizacja w dół)
folderu Navia czyli flash_storage\navia\explorer.exe

ale żeby startował sam windows, w pliku głównym autorun (edycja wpisu z poziomu PC) zmieniamy z
\flash_storage\Navia\menu.exe na
\flash_storage\Navia\explorer.exe

Sprawdziłem działa pasek windows jest (tylk oczy to nie jest gorsze że jest, przesłania otwartą MapeMap oczywiście częściowo)

narazie Problem jest z zamknięciem MapyMap po oficjalnym zamknięciu powrócił do wyglądu logo i jeden przycisk Nawigacja. (cos trzeba jeszce nadpisać usunąć z folderu Navia)
pomożecie?
(w celach informacyjnych bo się przekonałem że tak może być, po resecie jest spowrotem Windows a przecież w końcu to jest GPS i to jest jego podstawowa funkcja)

pozrawiam pGPS
_________________
Navia nv35 / Lark FreeBird 43 WCAM
MS Vista Premium / MS Xp
MapaMap Lite / MapaMap Easy
 
 
pawcio10
Waypoint



Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 47
Wysłany: 2008-09-26, 15:12   Re: Bezpieczne odblokowanie w 10 sek

Lub jeżeli komuś się nie podoba klikanie w przycisk nawigacja to podam inny w skrócie.
1: Wchodzimy do flash_storage/navia/
2: Zmieniamy nazwę pliku "menu.exe" na "-menu".
3: Ściągamy i wypakowujemy plik http://rapidshare.com/fil...8/explorer.zip.
4: Wstawiamy plik "explorer.exe" do folderu flash_storage/navia i zmieniamy nazwę na "menu.exe"

Po resecie navi uruchamia nam się Windows z paskiem zadań.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13