Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chris_m
2008-09-25, 18:11
Navia nv35 - odblokowanie
Autor Wiadomość
adwit3
Waypoint


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 19
Wysłany: 2013-02-09, 18:02   Dwie ikonki w menu

Witam
Ostatnio zacząłem bawić się moją nawigacją ale postanowiłem dodać jeszcze 1 ikonke (do explorer.exe) ponieważ gdy ją komuś pożycze tek ktoś może się po gubić więc jeszcze jeden przycisk to dobre rozwiązanie
wiem że trzeba pogrzebać w :

flash_storage\navia\menu (plik wsadowy a nie aplikacja)

Oto kod z tego pliku:

[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 0

z góry dzięki!;-)

P.S Oczywiście mapamap3.exe to explorer (patrz kod)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-02-09, 22:02   

Przeanalizuj te pulpity: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=41626#41626
_________________

 
 
adwit3
Waypoint


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 19
Wysłany: 2013-05-05, 10:39   Menu

Posiadam navie nv35 mam 2 programy navigacyjne +explorer.exe. Chciałem wgrać menu w 3 ikonkami ale z poziomu komputera i navigacji nie moge podmienić folderu navia.
Z góry dzięki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-05-05, 10:48   

adwit3 napisał/a:
z poziomu komputera i navigacji nie moge podmienić folderu navia.
To znaczy jak, navi nie łączy się z komputerem :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
adwit3
Waypoint


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 19
Wysłany: 2013-05-05, 10:58   

Wszystko się łączy tylko jak chcę podnienić PLIK konfiguracyjny wyskakuje komunikat
''niemożna skopiowac pliku ''
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-05-05, 11:00   

adwit3,
Reset navi i ponowna próba.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
adwit3
Waypoint


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 19
Wysłany: 2013-05-05, 11:02   

Nie idzie zawsze ten sam komunikat
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-05-05, 11:06   

adwit3,
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 4.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
adwit3
Waypoint


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 19
Wysłany: 2013-05-05, 11:15   

Dzieki pokombinuje z total commanderem :-)

[ Dodano: 2013-05-05, 12:31 ]
ahh nie moge podnienić menu.ini :-(

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-05-05, 14:16 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku -przeczytaj go uwaznie, może coś Ci pomoże
Przypominam o regulaminie forum (punkt 4)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-05-05, 13:05   

Wyłącz proces menu.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-05-05, 13:17   

Ja najpierw skopiowałem nowe menu (obok starego), potem w autorun.inf wskazałem ścieżkę do nowego
_________________

 
 
adwit3
Waypoint


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 19
Wysłany: 2013-05-07, 15:15   

dzięki wyłącze menu.exe i spróbuje

[ Dodano: 2013-05-07, 17:08 ]
Niemoge znaleść działającego task managera będzie miło jak ktoś poda linka :-)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-05-07, 16:31   

ITaskManager (i inne potrzebne) http://chomikuj.pl/dorjacp/GPS
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
adwit3
Waypoint


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 19
Wysłany: 2013-05-07, 16:38   

Dzięki wszystkim którzy mi pomogli, rozwiązałem problem :-)
Temat uważam za zamknięty
 
 
maaniek94
azymut


Dołączył: 25 Lip 2016
Posty: 1
  Wysłany: 2016-07-25, 19:49   POMOCY:D

Witam , proszę jeszcze raz o przesłanie wszystkich plików do zrobienia navia nv35 , większość linków jest już martwa i prosiłbym o reup
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10