Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chris_m
2008-09-25, 18:11
Navia nv35 - odblokowanie
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2009-06-07, 13:24   

A jakie rozszerzenie ma plik ? I który? Oryginalny autorun.inf z Nv35 powinien mieć zawartość:
\flash_storage\navia\menu.exe
Oryginalny menu.exe tu:KLIK
_________________

 
 
wax65
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-07, 13:39   

dokładnie tak jest jak napisałeś...po skopiowaniu nowego orginalnego pliku który podałeś, problem pozostaje...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2009-06-07, 14:08   

A co masz w folderze Navia? Powinny być cztery pliki: menu.exe menu.ini Navia2008-NawigacjaOFF.bmp Navia2008-NawigacjaON.bmp
Zawartość menu.ini:

[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 0
_________________

 
 
wax65
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-07, 14:43   

mam 5 plików...menu.exe, Navia2008-NawigacjaOFF.bmp, Navia2008-NawigacjaON.bmp, Navia2008-SplashScreen.bmp i Thumbs.db...nie ma opisywnego przez ciebie menu.ini... kedyś mialem kopie calego flash_storage, ale po formacie przypadkowo wykasowałem...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2009-06-07, 14:46   

To stwórz sobie menu.ini (do pliku txt wkopiuj zawartość z mojego postu i zapisz, potem zmień nazwę) i skopiuj do nawigacji
_________________

 
 
wax65
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-07, 15:45   

ok..pojawia sie ekran powitalny, ale nie wczytuje mapy...jest komunikat nie znaleziono mapy... zaznaczam ze nic nie usuwałem i mapamap jest na swoim miejscu..
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-07, 15:48   

Sprawdź w menu.ini czy masz poprawną ścieżkę do mapymap
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
wax65
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-07, 16:36   

Dziękuje za pomoc...wszystko wróciło do normy... gdzie to sie klika że pomogliscie?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-07, 16:42   

Tylko autor tematu może.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
smootny 
młodszy inspektor GPS
serwis GSM


Wiek: 40
Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 14
Skąd: Chełmno
Wysłany: 2009-08-05, 15:21   

mógłby ktoś z was zrobic backup flash_storage z dziewiczej navii nv35 i wrzucić gdzieś na rapida ??

pilnie potrzebny
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2009-08-05, 15:32   

Jest w dziale Download
_________________

 
 
smootny 
młodszy inspektor GPS
serwis GSM


Wiek: 40
Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 14
Skąd: Chełmno
Wysłany: 2009-08-05, 16:35   

jacekp1313 napisał/a:
Jest w dziale Download


CHODZIŁO MI O TAKI BACKUP :

http://chomikuj.pl/dudus3...nv35+backup.rar

z racji tego że znalazłem i działa - już jest ok.

pozdrawiam.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2009-08-05, 16:43   

No właśnie: http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=41
_________________

 
 
dobrzyn
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7
  Wysłany: 2009-12-26, 23:48   

mam problem probowalem odblokowac navie nv36 i niestetynie udaje mi sie :( robilem tak jak jest napisane na forum... i nie moglem skopiowac w ogole tego pliku autorun.inf... teraz pojawil sie kolejny problem mianowicie pokazuje mi tylko sie napis <navia> i pod nim ten napis zeby na niego kliknac "nawigacja" co mam zrobic pomocy
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2009-12-29, 21:08   

dobrzyn napisał/a:
mam problem probowalem odblokowac navie nv36 i niestetynie udaje mi sie [....] co mam zrobic pomocy
Na początek poczytaj trochę o interpunkcji i zastosowaniu dużych liter

Opisywany przez Ciebie widok ekranu to fabryczne meni Navi Nv35,a po kliknięciu w NAWIGACJA uruchamia się fabryczny program nawigacyjny, czyli MapaMap.

Opisz, jak kopiujesz plik autorun.inf - przez ActiveSync to żaden problem. Po prostu przesuwasz z okna nawigacji na pulpit komputera (jak wszystkie inne w Windowsie).
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10