Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chris_m
2008-09-25, 18:11
Navia nv35 - odblokowanie
Autor Wiadomość
rafQ 
Waypoint
użytkownik


Wiek: 32
Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 51
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2008-09-25, 09:11   Navia nv35 - odblokowanie

OPIS JEDNEGO ZE SPOSOBÓW
ODBLOKOWANIA MODELU Navia nv35
znajdziecie tutaj:
> TUTAJ <




----------------------
Ta instrukcja co do odblokowywania windowsa sie nie zmieniła co do dzisiejszej Nawigacji Navia?

[ Komentarz dodany przez: Hukkle: 2008-09-25, 17:58 ]
Zmieniłem temat oraz oznaczyłem model nawigacji której ten wątek dotyczy.
Ostatnio zmieniony przez chris_m 2008-09-29, 06:47, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
mrDark 
Waypoint



Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 27
Wysłany: 2008-09-25, 09:24   

rafQ napisał/a:
Ta instrukcja co do odblokowywania windowsa sie nie zmieniła co do dzisiejszej Nawigacji Navia?


Dla ścisłości, dzisiaj rzucili model NV35.
_________________
 
 
pesysz
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-25, 10:01   Navia NV35

Witam
jestem tu nowy zakupiłem dziś nawigacje Navia NV35 i nie wiem co dalej aby ja odblokować proszę o wskazówki.

Już nieaktualne sam wziąłem się do roboty i o dziwo udało się nie zdążyłem zrobić edycji postu a tu już pomocne wskazówki ;-)

Bardzo dziękuję za pomoc: m4rc1no5; baal !!!

Musze jeszcze poszukać programów do muzyki i filmów.

Pozdrawiam
My-Navia
Ostatnio zmieniony przez pesysz 2008-09-25, 11:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
m4rc1no5
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-09-25, 10:17   

pesysz Czlowieku - nie podniecaj sie tak mocno tylko poczytaj najpierw posty na forum a pozniej sensownie popros o pomoc bo przez takich jak Ty nikt nie bedzie udzielal informacji uzytkownikom w prawdziwej potrzebie - np. mi. ;-)
 
 
baal 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 11
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2008-09-25, 10:24   Re: Navia NV35

pesysz napisał/a:
Witam
jestem tu nowy zakupiłem dziś nawigacje Navia NV35 i nie wiem co dalej aby ja odblokować proszę o wskazówki.


http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1097 tu jest wszystko i działa OK też kupiłem dzisiaj taką
 
 
niuteq
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-25, 15:55   

u mnie po zastosowaniu tych punktow nic nie dziala
Cytat:
My device>flash_storage>plik autorun
Plik ten kopiujemy na pulpit naszego komputera i otwieramy w notatniku.

5. W otworzonym pliku edytujemy wpis
z \flash_storage\Akira\menu.exe lub odpowiednio \flash_storage\Navia\menu.exe
zmieniamy na
\Windows\explorer.exe
i zapisujemy pliczek kończąc edycję.


po restarcie caly czas wyswietlane logo NAVIA i konic nic wiecej nie dziala wszystko robie DOKLADNIE tak jak jest opisane wrrrrrrrrrrr
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 16:53   

pesysz napisał/a:
sam wziąłem się do roboty i o dziwo udało się

Postawa godna pochwały.

Wątek wydzielony gdyż dotyczy nv35 a nie navii2008. W przyszłości zostanie przeniesiony do nowego działu
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-25, 17:52   

Hukkle napisał/a:
pesysz napisał/a:
sam wziąłem się do roboty i o dziwo udało się

Postawa godna pochwały.....

Kolega powinien być WZOREM dla wszystkich nowych!
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 17:54   

Wedrowca napisał/a:
Kolega powinien być WZOREM dla wszystkich nowych!

...i STARYCH też! :-D
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
niuteq
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-25, 18:06   

jakie ustawic parametry GPS port oraz predkosc dla automapy??
_________________
http://chomikuj.pl/niuteq79
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 18:11   

Cytat:
jakie ustawic parametry GPS port oraz predkosc dla automapy??

To nie gg i podwójny znak zapytania nie zamieni się w takie kręcone g... ;-)

Parametry GPS dla AutoMapy wpisz identyczne jakie masz w MapieMap
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
niuteq
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-25, 18:47   

a czy tak ciezko napisac poprustu ustawienia? niz wypisywac zlosliwosci po co marnowac czas a pewnie takich pytan zaraz bedzie duzo od nowych uzytkownikow takich jak ja :cry:
_________________
http://chomikuj.pl/niuteq79
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 19:14   

Cytat:
a czy tak ciezko napisac poprustu ustawienia?

Dla leniuszków nie ma dróg na skróty. Ja mam Akirę mm512 ze MapąMap. Jest tam plik mapamap3.opt gdzie są wpisane m.in. parametry GPS. Podejrzysz go np. Total Commanderem.
Cytat:
[ G p s ]
G p s P o r t = C O M 7 :
G p s P o r t S p e e d = 3 8 4 0 0

Te są dla Akiry mm512. Ty sprawdź u siebie. Skoro firmowa MapaMap ci działa to AutoMapa będzie też działać na tych samych parametrach.

Edit: 2008-09-26 15:57
Potwierdzam, ustawienia dla Navii nv35 są identyczne jak te wyżej wymienione
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
Ostatnio zmieniony przez Hukkle 2008-09-26, 14:59, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
damianmu
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-09-25, 19:42   Bezpieczne odblokowanie w 10 sek

Dzisiaj kopiłem navie nv35 i znalazłem sposób na bezpieczne odblokowanie w 10 sek:

1:Jeśli mamy już zainstalowany program Microsoft Activesync na komputerze to przechodzimy do punktu 7 .Jeśli nie to musimy go zainstalować na kompie.
2:Ściągamy na komputer ten program.Link: http://www.microsoft.com/...&displaylang=pl
Po wejściu na ta stronę przewijamy na koniec strony i klikamy przycisk pobierz obok:
setup.msi 7.6 MB !pobierz!
3:Po zainstalowaniu programu uruchamiamy ponownie komputer
4:Po włączeniu kompa podłączamy gps włączony przez kabel usb.
5:Po podłączeniu gps wyświetli nam się okno i postępujemy według wskazówek programu.
6:Po skonfigurowaniu urządzenia uruchomi nam sie program
7:W programie activesync klikamy plik następnie exproruj
8: Powinno nam sie wyświetlić nowe okno.
9:W tym oknie wchodzimy do flash_storage/MapaMap30/
10: zmieniamy nazwę pliku "mapamap3" na "-mapamap3"
11: ściągamy i wypakowujemy plik: http://odsiebie.com/pokaz/2029184---47d7.html
12: wstawiamy plik "explorer.exe" do folderu flash_storage/MapaMap30 i zmieniamy nazwę na "mapamap3"
13: Po resecie navi po kliknieciu przycisku nawigacja uruchamia nam się Windows z paskiem zadań.
Poprawiłem poradnik
Piszcie czy działa wam.Bo mi działa pięknie.

Uwaga! Plik z załącznika do pobrania jest widoczny dopiero po zalogowaniu się na tej stronie.
Ostatnio zmieniony przez damianmu 2009-04-02, 15:22, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
mrDark 
Waypoint



Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 27
Wysłany: 2008-09-25, 20:32   Re: Bezpieczne odblokowanie w 10 sek

damianmu napisał/a:
Dzisiaj kopiłem navie nv35 i znalazłem sposób na bezpieczne odblokowanie w 10 sek:
1: podłączamy navie do kompa
2: wchodzimy do flash_storage/MapaMap30
3: zmieniamy nazwę pliku "mapamap3" na "-mapamap3"
4: ściągamy i wypakowujemy plik z załącznika
5: wstawiamy plik "explorer.exe" do folderu flash_storage/MapaMap30 i zmieniamy nazwę na "mapamap3"
6: Po resecie navi po kliknieciu przycisku nawigacja uruchamia nam się Windows z paskiem zadań.

Piszcie czy działa wam.Bo mi działa pięknie.


Je wiem jak w Navi, ale w Akirze po odpaleniu Explorera z oryginalnego menu, nie działa klawiatura ekranowa :(
Jeśli u Was działa, to poproszę plik menu.exe z Waszej Navi.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11