Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:10
GoClever 4384FM
Autor Wiadomość
~max 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-09-14, 21:00   GoClever 4384FM

Czy ktoś bawił się już nowym modelem nawigacji GoClever 4384FM ?
Pojawiła się właśnie na Allegro u kilku user'ów i jestem ciekaw jak się sprawuje w praktyce.
Urządzenie ma wbudowany transmiter FM, jestem ciekaw jak działa, bo np. w Nokii 500 jak jest włączona muzyka i nawigacja (AutoMapa) to przy komunikatach nawigacji, muzyka jest wyciszana.
No i najważniejsze, czy działa z kartami SDHC ??
Proszę o informacje, jeśli ktoś już miał okazję się spotkać z takim urządzeniem.
 
 
player888
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-16, 01:22   

Witam!
Mam tą navi od 5 dni (zakupiona via allegro). Transmiter działa ok ale tylko ok. 10cm przy antenie (w aucie mam antene z tylu wiec kompletnie nie dzialalo, w domu sprawdzane z radiem - to samo dziala ok ale tylko 10 cm odległości). Posiadam karte 8GB SDHC Transcend i niestety nie dziala z Gocleverkiem. Niestety mam problem, ponieważ od 2 godzin sprzęt przestał działać:(. Mianowicie miałem instalować AM i chciałem zobaczyc czy działa trik z wejsciem do WIN za pomocą metody opisanej w którymś poscie do 4330A tj. trzymac guzik on/off i wcisnąc reset. Po chwili wyskoczyl ekran upgrading cośtamcośtam (juz nie pamietam) 1/4 erase nand flash, przeleciał pasek postępu do 100% i zwis. poczekałem pare minut. nic sie nie zmienialo wiec reset i RIP. Teraz urządzonko nie reaguję na guzik ON/OFF ani na reset. Pali się słabiutko diodka na pomarańczowo. Gdy podłącze USB to normalnie na zielono, ale dalej nic. Winda nie rozpoznaje urządzenia (wcześniej active sync działa ok). Any Ideas?
Poczekam z dzień, może sie rozładuje i zobacze ale raczej i tak bedzie fru na gwarancje...

Hmm. Jednak działa! na cały dzień zostawiłem pod ładowarką i gdy odłączylem nie chciała działac, ale resecik i juz chodzi ! uff kamień z serca, a juz myslalem ze tylko serwis. Wczoraj probowalem tego wszystkich mozliwych juz trików i nic a dzis resecik i dziala elegancko. Doprawdy dziwny ten sprzecik ...
 
 
~max 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-09-19, 09:48   

No i doszła nowa navi :-)
Jeśli chodzi o karty SD, to bez problemu widzi SDHC 16GB produkcji A-Data !
Co do nadajnika FM, to chyba jakiś "pic na wodę". Praktycznie wcale nie działa !
Nie wiem, czy to tylko mój egzemplarz, czy generalnie te modele tak mają, ale
skoro coś jest w specyfikacji danego urządzenia, to mam prawo liczyć na to, że działa.
Ciekawa konstrukcja MENU daje duże pole do popisu ;-)
Niestety sporo aplikacji (głównie gry), które wcześniej działały na Lark'u nie daje się uruchomić na GoClever ze względu na rozdzielczość. Może jest jakiś soft, który pozwala oszukać aplikację i uruchomić ją jak na 3,5" 320x240 ??
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-09-20, 23:50   

Nowa navi to jest to... http://www.allegro.pl/ite...l_euro_hit.html :-P , może ktoś juz ma i chce się pochwalić jak działa ? :-) śmiało pisać... też jestem zainteresowany opiniami na jego temat... :lol:
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-09-23, 14:45   Re: GoClever 4384FM

~max napisał/a:
Czy ktoś bawił się już nowym modelem nawigacji GoClever 4384FM ?

Właśnie jestem po wizycie w sklepie, gdzie mieli 3 egzemplarze tego "cacka", żaden nie załadował mapy - dwa wywaliły błędy a jeden się zawiesił :P
chyba jednak będzie akira 4301 :)
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
cinzdzid
azymut


Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-23, 16:34   

Po jednoczesnym trzymaniu przycisku on/off (power ) i wciśnięciu reset pojawi się ekran upgrading.
Oto sposób na przywrócenie nawigacji GoClever 4384FM do działania podany przez producenta,

http://download.goclever....384fmupdate.zip

1. należy rozpakować pliki na karte sd z w/w strony
2. zresetować urządzenie trzymając cały czas przycisk power.
3. trzymać przycisk aż nie pojawi się ekran z aktualizacją ( białe tło z niebieskim paskiem )
4. odczekać aż urządzenie samoczynnie wejdzie do menu głównego
5. skasować pliki które wgraliśmy na karcie
 
 
adamk
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-09-25, 12:18   

witam
tez posiadam goclever 4384fm musze przyznac ze nic specjalnego.... automapa 505 muli niesamowice.. dlatego postanowilem wgrac tomtom7 wszystko ladnie dziala mapy sie aktywowaly ale jest problem - tt nie widzi odbiornika gps poprostu jakby go nie bylo..
czy ktos moze wie w czym jest problem?
pozdrawiam
 
 
michal575 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 5
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2008-09-25, 19:29   

adamk napisał/a:
witam
tez posiadam goclever 4384fm musze przyznac ze nic specjalnego.... automapa 505 muli niesamowice.. dlatego postanowilem wgrac tomtom7 wszystko ladnie dziala mapy sie aktywowaly ale jest problem - tt nie widzi odbiornika gps poprostu jakby go nie bylo..
czy ktos moze wie w czym jest problem?
pozdrawiam

Ustawiłeś typ odbiornika na inne IMEA , nr. portu COM na 1 i szybkość transmisji na 4800 ?
Chciałem kupić taka nawigację w zamian 4330A lecz martwią mnie negatywne opinie o niej.
 
 
Morak117 
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-25, 21:33   

Mam pytanie.Kupiłem tą nawigację.Niechcący przestawiłem w niej port i szybkość gps.A mam MapaMap 5.2 29.Może ktoś mi podać???Proszę o szybka odpowiedz.Pozdrawiam
 
 
adamk
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-09-25, 23:49   

dzieki wlasnie tez znalzlem przed chwila zanim otworzylem forum :)

teraz jeszcze pytanko jak zrobic zeby tomtom uruchamial mi sie z przycisku nawigacja..??
dzieki
 
 
Apacz99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-09-26, 19:40   

Właśnie, z niewiadomych powodów 4384FM z zainstalowaną AutoMapą 5.0.5 jest bardzo "ociężały" i zbyt powolny, pomimo wgrania tylko trzech map... Urządzenie kupiłem z mapą Polski Cardinali, owszem jest bardzo dokładna, jednak trochę zbyt uboga "technicznie", np. przy pieszych wędrówkach uparcie pokazuje tylko trasy po drogach samochodowych :-? Ma ktoś pomysł na jakąś alternatywną mapę która będzie działać na tym urządzeniu? AutoMapa spełnia moje oczekiwania, ale na tym urządzeniu jak wspomniał Kolega Adamk niesamowicie się muli - nie potrafię dojść co może być tego przyczyną. UWAGA! POD ŻADNYM POZOREM NIE MOŻNA RÓWNOCZEŚNIE TRZYMAĆ PRZYCISKU POWER I WYKONYWAĆ RESETU BEZ KARTY Z WGRANYM SOFTEM RATUNKOWYM, POWODUJE TO NIEODWRACALNE USZKODZENIE W MODELU 4384FM! - tu wielki pozytyw dla poznańskiego serwisu, które sprawę załatwił od reki.
 
 
adamk
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-09-27, 00:16   

zagdza sie automapa ledwo zyje wogle nie da sie jej uzywac.. dlatego wgralem tt7..z nowymi mapami chodzi o wiele lepiej...lzej a nawet powiem ze szybciutko :)
jak dla mnie ta nawigacja to porazka nie polecam nikomu...
dobija mnie jeszcze bateria nie rozumiem dlaczego po wylaczniu nawigacji rozladowuje sie w kilka godzin..
ktos wie dlaczego?
pozdrawiam
 
 
cinzdzid
azymut


Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-27, 10:59   

Zmieniłem 4384FM na Mio Moow 330. Szybkość działania AutoMapy 5.0.5 nie porównywalna na korzyść Mio. Wprawdzie Mio jest droższe o 180 zł, ale chce się z tego urządzenia korzystać.
 
 
michal575 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 5
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2008-09-28, 08:55   

Czy ktoś może sprawdzał działanie nowej Automapy 5.1 na 4384FM . Dalej tak muli?
 
 
kleda 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 11
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2008-09-28, 11:50   

Witam na forum! :)

Ja posiadam GoClevera 4384FM z mapą Goclever Map.

Wczoraj przytrzymałem dłużej przycisk power i lipa... Nie wiem jak to się stało. Pojawił mi się jakiś japoński lub chiński napis na wyświetlaczu i nie chciała się uruchomić nawigacja.
Próbowałem wszystkiego resetu, przywracania kopii zapasowej przez ActiveSync. 2 razy menu navi mi się włączyło, ale później znowu to samo.

Przeczytałem ten temat i dzięki użytkownikowi cinzdzid wykonałem przywrócenie systemu.
Niby wszystko już dobrze, ale wydaje mi się, że navi chodzi troszke wolniej niż chodziła.
W ogóle w ustawieniach pojawiła mi się opcja USB, gdzie mogę wybrać USB Mode lub ActiveSync Mode.
Język wybrałem polski, ale jak wejdę w Transmiter FM, to wszystko w nim jest po angielsku. A przed tym całym zdarzeniem miałem wszystko po polsku.
I jeszcze jedno najważniejsze chyba. Jak wchodzę w Ustawienie -> System to w modelu mam napisane: FPN1043BT i całkiem inną mam wersję niż miałem (inne cyferki i litery). UUID to samo co było. A poprzednio miałem (przed tym nieszczęsnym wydarzeniem): Model: GC4384FM i inny numer wersji.
Sprawdzcie jak macie u siebie. Mnie się wydaje, że ten plik co był ze stronki Goclever.net nie jest w 100% do tej wersji 4384FM updatem.

Co możecie mi poradzić? Jest jakiś inny sposób przywrócenia tej wersji która miałem na początku.

Z góry dzięki za odpowiedzi.


P.S. Może dałoby się uruchomić Win CE i wgrać wcześniej Total Commandera i zamienić pliki z wersji, którą mam na pliki z wersji "dziewiczej", którą ktoś by mi przesłał?

Ostatnia wiadomość :( Nie chce mi w ogóle złapać sygnału GPS. Proszę pomóżcie!!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10