My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odlokowanie Clarion MAP 780
Autor Wiadomość
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 10:15   

Wziąłem się za to bo dostałem na to pozwolenie i znalazłem twoją instrukcję na necie. Nie wiem jak sformatować flash.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2010-07-28, 10:19   

David853, poszukaj w dziale Lark.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-07-28, 10:20   

David853 napisał/a:
Po włączeniu navi wykakuje fatal application error AnWBT.exe chyba dobrze napisałem, że wykrył jakieś nielegalne operacje i zostanie zamknięty. Co z tym robić ??

Tak jak napisal Dzakus, musisz zrobić format flasha.
Tu masz linka jak to się robi w larku ( sam z niego korzystałem na larku, nie wiem czy działa na clarionie bo nie miałem jeszcze okazji na tym sprzęcie robić):
http://www.my-navia.pl/printview.php?t=3070
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 10:23   

no dobra ale jest 100 % szans ze wszystko będzie ok ?? I jak potem spowrotem wrzucić mobile map która jest kaput ?? Z płytki ??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-07-28, 10:29   

Jak napisałem wcześniej na larku to pomogło , na clarionie jeszcze tak nie namieszałem żeby robić format. A przywrócisz z płyty wszystko po formacie.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 10:30   

Namieszałem .. Poprostu go odblokowałem sposobem Dzakusa i takie się jaja podziały. To co teraz ? Robić ?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-07-28, 10:40   

Możesz zrobić dwie rzeczy:
1. Zrobić format i wgrać od nowa z płyty.
2. Zainstalować AM EU na kartę i podczas instalacji zaznaczyć dodatek dla clariona . Powinno dzieki temu ruszyc z karty a format zrobisz po powrocie.

Wybór należy do Ciebie.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 10:43   

Wybieram opcję numer 2.

Mam automape 6.5.0 podejdzie ?? aktualna w miare jest ??
Ostatnio zmieniony przez David853 2010-07-28, 11:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1426
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-28, 11:14   

David853 napisał/a:
Namieszałem .. Poprostu go odblokowałem sposobem Dzakusa i takie się jaja podziały. To co teraz ? Robić ?

Witam
Za radą kolego Dzakusa zrobiłem trzecie wyjście
- BEZ odblokowania
- zrobiłem Backup katalogu Clario
- wymazałem zawartośc katalog Clarion
- do katalogu Clarion wgrałem IGO8 pobrane z forum - Mobile Map w Clarionie, to tak naprawdę IGO

Dodatkowy zysk - mam aktualne mapy

Zobacz do tego wątku (wypowiedź z fotkami)

http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=arturek

2) Jeśli ktoś chce uzywać AutoMapę na Clarionie 780 lub 790, to należy
- znaleźc wersję instalacyjną AutoMapy
(a nie gotowca)
- przy instalacji, wybrać w opcjach - instalację dodatku dla Clariona
(i nie trzeba odblokowaywać Clariona)



pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2014-12-22, 08:12, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 11:26   

Skąd wziąć Igo 8? Tylko nie ze sklepu.. I proszę o poradnik instalacji krok po kroku jak widać specem nie jestem, a czas ucieka ;/

Sprawa wygląda tak, że format trzeba zrobić tak czy tak, ale czy jest to w 100 % bezpieczne i pewne ?? Robił to już ktoś ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2010-07-28, 14:35   

David853, iGo znajdziesz w dziale: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=38

Formatowanie flasha jest wymagane, jeżeli chcesz korzystać z dysku wbudowanego. Bezpieczne to nie jest i nikt tego nie próbował na twojej nawigacji, ale masz FW, jak by co
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 14:47   

Ok a co zrobić z tym komunikatem który cały czas wyskakuje ?? fatal application error dotyczy on aplikacji anwbt.exe która wykrywa jakieś nieporządane działania i się wyłącza.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2010-07-28, 15:13   

David853, to jest aplikacja od BlueTootha. Najprawdopodobniej próbuje coś zapisać na dysk i się nie udaje lub coś podobnego tz. próbuje odczytać i się nie udaje, a nie ma obsługi błędów.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 20:19   

Czyli teraz tylko format tak ?? Czekam na odpowiedź i jadę.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2010-07-29, 16:34   

David853, Tak, ale formatem możesz uwalić nawigacje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10