My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odlokowanie Clarion MAP 780
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2009-11-22, 00:28   

Stringi z pliku:
Kod:
\\My Flash Disk\\Utility.ini
Error
[MioST] Wait For MioUtility SetSetting Failed.\r\n
\\Windows\\Settings.exe
-SetSetting
Set VoiceID Reg Failed.
Set LangID Reg Failed.
Set HDD TatolSupport Reg Failed.
TotalSupport
LangID%d
VoiceID%d
Create voice language registry failed.
SOFTWARE\\MiTAC\\SupportedVoice
Create multi language registry failed.
SOFTWARE\\MiTAC\\MultiLang
[MioST] Set Current VoiceID Reg Failed.\r\n
VoiceID
[MioST] Create voice language registry failed.\r\n
SOFTWARE\\MiTAC\\CurrentVoice
[MioST] Set DefaultLCID Reg Failed.\r\n
DefaultLCID
[MioST] Create nls Reg Failed.\r\n
nls
Set HDD DefaultTimeZoneIndex Reg Failed.
ZoneListLoc
Create default timezone registry failed.
SOFTWARE\\MiTAC\\TimeZoneInformation
SZ
\\Windows\\MainShell.exe
SOFTWARE\\MiTAC\\LANGSET
\\Storage Card\\DM.exe
Find taskbar failure!
ERROR
HHTaskBar
key press\r\n
CalibrationData
HARDWARE\\DEVICEMAP\\TOUCH
Do you want to update Image?
Warning
Do you want to update UBoot?
\\My Flash Disk\\_WINCE.CKS
\\My Flash Disk\\_WINCE.BIN
\\Storage Card\\_WINCE.CKS
\\Storage Card\\_WINCE.BIN
\\My Flash Disk\\_UBOOT.CKS
\\My Flash Disk\\_UBOOT.BIN
\\Storage Card\\_UBOOT.CKS
\\Storage Card\\_UBOOT.BIN
\\My Flash Disk\\WINCEIMG.CKS
\\My Flash Disk\\WINCEIMG.BIN
\\Storage Card\\WINCEIMG.CKS
\\Storage Card\\WINCEIMG.BIN
\\My Flash Disk\\UBOOT.CKS
\\Storage Card\\UBOOT.CKS
\\My Flash Disk\\UBOOT.BIN
\\Storage Card\\UBOOT.BIN
Launch tool?
\\Storage Card\\Upgrade.exe
Launch GoCE tool?
Tool
\\Storage Card\\GoCE.exe
Zaciekawił mnie: "\Storage Card\Upgrade.exe". W AM służy do edycji programu nawigacyjnego(dodatek Clarion MAP780)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
leoo
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-01-13, 13:46   

Witam, Informacyjnie - na map 790 nie dziala. Pokazuje sie okienko wyboru nowe ale wszystko jest nieaktywne i trzeba restartowac navi. Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-01-16, 08:30 ]
Witam, mam pytanie. Czy po odblokowaniu nawi np map 780 Wasze nawigacje zapamietuja ustawienia podswietlenia i dzwieku jakie mieliscie przed wylaczeniem? Pozdrawiam
_________________
NIE Kupuje AutoMapy - Polityka automapy to zwykle zlodziejstwo i cwaniactwo !
 
 
RonnyPL
azymut


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-06-13, 20:58   

Doczytałem sie w końcu do strony na ten temat, zrobiłem tak jak napisał komaros22, zmieniając w pliku MainShell.ini odpowiednio ścieżki dostępu. Nie mam w moim Clarionie Map780 ani TomToma ani Amigo, więc zamieniłem je odpowiednio na MapęMap i Autopilota. Niby działa, mam ikonkę Automapy i iGo8, ale...
na ekranie wyboru nawigacji dalej mam nazwy TomTom i Amigo, nad nimi nie ma żadnych ikon ale jak się kliknie to włącza się ta MapaMap i Autopilot. Szukałem w pliku MainShell.ini i tam napewno nigdzie nie zostawiłem słów TomTom i Amigo! Czyli gdzieś to jeszcze jest zapisane dodatkowo. Poza tym, nie wiem co zrobić w pliku podesłanym przez komarosa w liniach:
[DLG0]
dlg = 0,0,480,272,BG,99999,0,,,,
btnfont = 16,0,0,0,600,0,0,0,0,0,0,0,0,Arial,
btncolor = 0,0,0,
btnformat = 17,

ap00 = 15,2,27,81,115,105,,NAVIDLG,,,0,0,,,,
ap00picturename = MIOMAPUP,MIOMAPDOWN,,,
ap00textrect = 0,85,115,20,

itd.
To dalej akurat wiem, ale co mam zrobić z tym MIOMAPUP-em i MIOMAP-downem???
Ja mam Clariona a nie Mio, więc pytam co z tym zrobić? Kasować to czy zostawić?
A jeżeli trzeba zmienić to na co?
Komaros22 pewnie wytrzasnął ten plik z jakiegoś Mio i nie uwzględnił jeszcze jakiegoś innego pliku, w którym są zapisane ten TomTom i Amigo.
Ale nawet po zostawieniu tak jak jest, Bluetooth włącza się dopiero po wejściu w Ustawienia i Bluetooth, Dopiero dwukrotne naciśnięcie przycisku Nawigacja pokazuje ekran wyboru programu do nawigacji. Niby czepiam się pierduł, bo wszystko działa, ale coś temu jednak brakuje. Ogólnie wielkie brawa dla komarosa22 za jego robotę!
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-14, 22:29   

Ja bym poszukal pozostalych plikow ini - takich jak apps czy main - w nich sa zwykle wpisy dot. programow nawigacyjnych

Plik clarion.exe uruchamia menu wyboru
Plik Clarion_2.exe uruchamia mape Clariona.
Aby BT dzialal automatycznie, warto dopisac do skryptu proces BT.exe :)
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
Tardis 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-16, 16:01   

Czy ktoś ma inny link do tego pliku, gdyż ten nie działa?
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-20, 14:34   

co to znaczy "tego" >:)
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-07-21, 06:56   

Tego, którego dotyczy dyskusja, ale http://eupload.pl/files/0IXIRAZB/Clarion.rar działa.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-27, 23:46   Skutki uboczne odblokowania Clarion map 780

Witam. Dziś zgodnie z instrukcją kolegi z tego forum odblokowałem tą nawigację, ale żeby było kolorowo, to po tej operacji przestała mi działać mapa Mobile Map. Nie wiem co robić aby znów działała wyskakuje fatal aplication error. Nawigację potrzebuję na już. Hard reset nie pomógł. Proszę o pomoc, mogę wrócić do stanu fabrycznego byleby mapa działała, co mam zrobić ??

PS. Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale bardzo zależy mi na czasie, bez niej nie mogę jechać. Jeśli źle trafiłem to bardo proszę o przeniesienie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2010-07-28, 06:39   

A jak odblokowałeś?
_________________

 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 09:59   

sposobem Dzakusa. Jednak po hard resecie wszytko wróciło do normy z wyjątkiem mapy. Wyskakuje info o fatal error application. Zauważyłem też, że we f;ashu w folderze clarion, który teraz nagle zajmuje 41 gb jest mnóstwo plików i folderów, których nie da się otworzyć lub są puste. Wszystkie pliki, które przed odblokowaniem w nim były teraz zajmują 0 bajtów. Proszę o pomoc bo muszę jak najszybciej wyjechać !!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-07-28, 10:09   

jacekp1313, RESET + Flaga


David853, musisz sformatować Flash, ale to najlepiej po wyjeździe, bo można uwalić nawigacje, ale FW jest na forum.

David853, zainstaluj Automape na karcie, spatchuj i przez odblokowanie uruchomisz ją.

PS. Ten użytkownik dzisiaj miał wyjazd i pisał do mnie wczoraj na PW. Nie pomogłem i przeniósł wyjazd na dzisiaj. :lol:
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 10:34   

Problem z tym, że jadę do Włoch, a nie dysponuje żadną mapą ( to mój pierwszy wyjazd ) a mam się wpakować w jakieś obrzeża Mediolanu, a ze zwykłą mapą to czysta strata czasu i nerwów, więc wolałbym mieć taką navi przy sobie. Na laptopie pod Vistą jakimś cudem odpalił się backup mapy z oryginalnej płyty za 15 minut koniec zobaczymy co z tego będzie. Jak już was dorwałem, jak po odblokowaniu uzyskać taki na przykład vista style i jak przeglądać rejestr navi ?? Waszą apteczkę pobrałem, jednak nie wiem co dalej.

A więc nie udało się przywrócić mapy nawet pod vistą wyskoczył identyczny błąd co na xp z tym, że w połowie backupa a nie na 1 pliku. Co teraz ?
Ostatnio zmieniony przez David853 2010-07-28, 10:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-07-28, 10:49   

David853, po co chcesz edytować rejestr, którym możesz uwalić nawigacje tuż przed wyjazdem. Rejestr edytuje się programem regedit z Apteczki.

Po co chcesz się zajmować bajerami, jak masz mało czasu i tak podczas nawigacji nie będziesz patrzeć na Vista Style/

Na płycie masz pewnie mapy z 2006-2008 roku, więc to jest strata czasu. Pobierz Automape EU i spatchuj, zainstaluj na karcie

PS. Przywracanie map z płyty na 80% nie powiedzie się poprawnie, bo masz flesh uwalony.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
David853
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-07-28, 10:52   

Wszystko byłoby cacy, gdyby navi była moja :D Dostałem zezwolenie na jej odblokowanie itd i po mimo postępowania zgodnie z instrukcją Mobile Map zdechł. Już nie chodzi o to z którego roku są te mapy, tylko żeby były. Po włączeniu navi wykakuje fatal application error AnWBT.exe chyba dobrze napisałem, że wykrył jakieś nielegalne operacje i zostanie zamknięty. Co z tym robić ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-07-28, 11:04   

David853, sformatować flash tak samo jak w Larkach, a później zainstalować MobileMap

PS. Po co bierzesz się za coś co nie jest twoje i na czym się nie znasz?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10