My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odlokowanie Clarion MAP 780
Autor Wiadomość
SilverGTA
azymut


Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-12, 17:29   Odlokowanie Clarion MAP 780

Witam.

Chciałem zapytać w jaki sposób odblokować w/w urządzenie. Przeczytałem opis do Map 770, tylko problem taki, że nie ma folderu Windows i Document and setings. Sysetm jaki jest zainstalowany to CE Core 5.0 .
 
 
almuric
azymut


Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-20, 22:45   

wystarczy rysikiem przytrzymać reset i równocześnie trzymać przyciski głośności+ i flagi i po 7 sekundach mamy windows bez odblokowywania
 
 
bialas 
młodszy inspektor GPS
bialas


Wiek: 30
Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-11-19, 21:49   

Witam

SilverGTA jak chcesz zainstalować jakąś inną mapę to zrób tak:

1. Podłącz Clariona do kompa
2. Wejdź w dysk pamięci wewnętrznej.
3. Przekopiuj wszystko z katalogu CLARION np na twardziela swojego lub karę pamięci.
4. Usuń zawartość tego katalogu.
5. Przekopiuj pliki np tak jak ja wersję bez instalacyjną AutoMapy do pustego katalogu Clarion.
6. Po skopiowaniu wszystkiego zmień nazwę pliku (w moim wypadku AutoMapa EU.exe), który uruchamia daną mapę na Clarion.exe.
7. Odłącz urządzenie od kompa.
8. Wciśnij przycisk Nawigacja w menu - odpala się zainstalowana mapa (u mnie AutoMapa EU).


U mnie wszystko śmiga.... Mam oryginalne menu i nie oryginalną mape.....
 
 
c8bra 
azymut


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-22, 20:48   

z tym rysikiem to BZDURA ten windows jest okrojony nic w nim nie mozna zrobić nie mozna zainstalowac czego kolwiek, a i nic prucz eksploratora w nim nie ma!
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-02-20, 11:40   

c8bra napisał/a:
z tym rysikiem to BZDURA ten windows jest okrojony nic w nim nie mozna zrobić nie mozna zainstalowac czego kolwiek, a i nic prucz eksploratora w nim nie ma!


Z tym rysikiem to faktycznie bzdura,natomiast druga część odpowiedzi c8bra to też nie prawda.Wystarczy poświęcić 30zł i Clarion będzie odblokowany.Wiem bo sam tak zrobiłem.Trzeba poszperać na allegro.Mam na swoim Clarionie IGO 8 oraz Auto mapę 5.3.0
(Polski) oraz na karcie SD Mapę map 6.0.10 lub Auto mapę 5.3.0 (Europa)
 
 
kinio25
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-21, 18:35   

czemu z tym rysikiem bzdura?? mam paczuszke wwalilem ja do nawigacji,rysik i 3 przyciski,wchodze w explorer,flash disk i tam jest ta paczuszka ale wywala mi jakies bledy,zmienia mi cale menu ale niemoge w nic wejsc z pulpitu bo jakis bład,moze gdzies musze jakas nazwe zmienic?moze jakies sugestie??
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-02-22, 09:18   

kinio25 napisał/a:
czemu z tym rysikiem bzdura?? mam paczuszke wwalilem ja do nawigacji,rysik i 3 przyciski,wchodze w explorer,flash disk i tam jest ta paczuszka ale wywala mi jakies bledy,zmienia mi cale menu ale niemoge w nic wejsc z pulpitu bo jakis bład,moze gdzies musze jakas nazwe zmienic?moze jakies sugestie??


W związku z tym,że nie wiem co masz w owej paczuszce polecam mój sposób,czyli wklej
link w wyszukiwarkę google http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=561314892
i zapewniam że będziesz odpalał mapki z pulpitu rysikiem.Ma ten program też dwie wady:
1.Komputer nie widzi urządzenia przez program activesync (tylko jako dysk wymienny)
2.Po odblokowaniu Clariona nie można wyłączyć przyciskiem tym którym robiło się to
dotychczas.(wprowadzanie w stan uśpienia,jest na to inny sposób)
Uważam że Clarion to wspaniałe urządzenie,ale dopiero po odblokowaniu pokazuje wszystkie swoje możliwości.
 
 
kinio25
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-22, 09:30   

u mnie tez nie widzi przez program tylko jako dysk wymienny i tak bylo od nowosci i problemy z przyciskiem,mysle ze mozemy miec ta sama paczuszke tylko ja nic nie placilem tylko sciagnelem sobie z tajemniczego zrodła:) no i jej niewgrywalem przez program active tylko jak na dysk wymienny,moze stad moje problemy
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-02-22, 11:02   

kinio25 napisał/a:
u mnie tez nie widzi przez program tylko jako dysk wymienny i tak bylo od nowosci i problemy z przyciskiem,mysle ze mozemy miec ta sama paczuszke tylko ja nic nie placilem tylko sciagnelem sobie z tajemniczego zrodła:) no i jej niewgrywalem przez program active tylko jak na dysk wymienny,moze stad moje problemy



Moja paczka ma 11,2 Mb jest też instrukcja obsługi ,a przez to że firma Clarion zablokowała
urządzenie nie możemy łączyć się przez activesync potrzebne są wersje w przypadku Mapy map bezinstalacyjne v.6.0.10 natomiast Auto mapę Eu 5.3.0 mam zainstalowaną na karcie SD,trzeba tam wskazać lokalizację gdzie ma być zainstalowana.następnie wysyłamy ikonkę startową na pulpit i w drogę.
 
 
kinio25
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-22, 16:25   

wiec moze podzielisz sie swoja paczuszka? :mrgreen: z checia przyjze sie jej bardziej :mrgreen:
 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-02-22, 17:57   

kinio25 napisał/a:
wiec moze podzielisz sie swoja paczuszka? :mrgreen: z checia przyjze sie jej bardziej :mrgreen:


Jej autor i właściciel nie byłby z tego zadowolony,a wiem że przegląda to forum,przesiedział
przy tym dużo czasu, teraz robi na tym kasę.No sorry nie zrobię mu tego. :roll: :roll: :roll:
 
 
dusidlo 
azymut


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-18, 14:38   

posiadam map780. odblokowanie zajmuje okolo 1 minuty:
1. wlaczamy glownym wlacznikiem (od dolu)
2. wciskamy i przytrzymujemy dwa srodkowe klawisze (flaga i sila glosu +)
3. pojawia sie pulpit z logo CLARION
4. rysikiem "pukamy" w lewy dolny rog ekranu jest tam ukryty ("start" tak jak w zwyklym windowsie)
 
 
overconscious 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-12, 19:05   

Mam pytanie.
Czy ktoś mógłby mi zrobić kopię oprogramowanie z Clariona.
Chodzi mi tu o jego menu, z którym chciałbym poeksperymentować z odpaleniem na innym PNA (GPS Blow) o tych samych parametrach technicznych.
Robię to dla innej osoby z rodziny, która nie chce czystego Windowsa, a w oryginalnym menu GPS Blow brakuje mi np. importu książki adresowej do oprogramowania zestawu głośnomówiącego.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-06-12, 19:42   

Jak siąde do drugiego PC. To ci wyśle katalog Windows z Clarion MAP770
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jAZZMAN
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-03, 08:38   

Zważywszy na fakt, iż jest to mój pierwszy post na Waszym forum pragnę sie przywitać: Dzień dobry :)

Mam problem z nawigacją Clarion map780, chciałbym wgrać inną mapę niż oryginalna...

dusidlo napisał/a:
posiadam map780. odblokowanie zajmuje okolo 1 minuty:
1. wlaczamy glownym wlacznikiem (od dolu)
2. wciskamy i przytrzymujemy dwa srodkowe klawisze (flaga i sila glosu +)
3. pojawia sie pulpit z logo CLARION
4. rysikiem "pukamy" w lewy dolny rog ekranu jest tam ukryty ("start" tak jak w zwyklym windowsie)


Wszystko ładnie tak jak napisałeś ale co dalej??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 10