Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: no_taki
2020-10-10, 18:08
iGO_Luna mi nie działa - czyli watek o problemach
Autor Wiadomość
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 759
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-01-21, 14:33   

Dziwne. Kombinuję na wszystkie sposoby i mam zawsze "Czytaj manewry" tak ja są ustawione. Trzeba znależć przyczynę. Po prostu, w jakich okolicznościach to następuje. Nie będzie łatwo.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 241
Wysłany: 2021-01-21, 17:29   

Ja też mam zawsze "Czytaj manewry"
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-01-21, 18:20   

wal24 napisał/a:
Dziwne.

Próbowałem dokładnie odtworzyć wszystkie czynności jakie robiłem przed wystąpieniem tego buga.
Było dokładnie tak:
Wyznaczyłem trasę do syna z listy ostatnich tras, po dojechaniu na miejsce( i komunikacie dojechałeś ") po prostu zamknąłem program, zostawiając włączoną lokalizację, którą wyłączyłem gdzieś po godzinie.
Następnego dnia uruchomiłem program, Głosowo, z poziomu mapy , podałem adres cmentarza, na który miałem jechać, po wyznaczeniu trasy przypomniałem sobie o włączeniu lokalizacji.
Ruszyłem i doopa.
Próba identycznego odtworzenia całej tej sytuacji ale w symulacji , nic nie dała.
Na chwile obecną opcja jest włączona po kilkunastu uruchomieniach programu
_________________
 
 
ford93
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 24
Wysłany: 2021-01-21, 22:00   

no_taki napisał/a:
ford93 napisał/a:
Mam taki problem że przy każdym włączeniu aplikacji muszę na nowo ustawiać skina


Przede wwzystkim napisz gdzie masz program?
Pamięć, czy karta, czy podzial ?



KARTA
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-01-21, 22:19   

I wszystko jasne. Na karcie program nie zapisze ustawień.
Uruchom program z pamięci, lub zrob opisany na forum podział pamięć/karta i problem zniknie :-)
_________________
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1532
Wysłany: 2021-01-22, 07:35   

no_taki napisał/a:
I wszystko jasne. Na karcie program nie zapisze ustawień.

Zależy jak jest zainstalowane. Z katalogu iGO_Luna nie zapisze, ale z katalogu Android/data/com.nng.igoprimoluna.javaclient/iGO_Luna to zapisze. Jest apka do instalacji na karcie.
Inna sprawa to sprzęt zrootowany.
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-01-22, 18:34   

Czemu Luna nie znajduję w Krakowie ul Hamernia 14 czy tam 14 b ? googlemap wiadome że znajduję ? sprawdzałem w Igo Israel też nie znajduję na tej ulicy nr 14 ?
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 290
Skąd: PL
Wysłany: 2021-01-22, 18:50   

jacula6 napisał/a:
Czemu Luna nie znajduję w Krakowie ul Hamernia 14 czy tam 14 b ? googlemap wiadome że znajduję ? sprawdzałem w Igo Israel też nie znajduję na tej ulicy nr 14 ?






mapy w lunie nie mają tej bocznej ulicy więc nie znajduje czegoś czego nie ma na mapie
Ostatnio zmieniony przez geranium 2021-01-23, 12:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-01-22, 18:53   

Dlaczego nie ma tej ulicy :?: To ulica jest od kupę lat ?Jak to wyszukałeś ? u mnie dopiero jest 16 ,możesz mi powiedzieć dlaczego u mnie nie wyszukuję ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-01-22, 21:18   

Potwierdzam, przy wyszukiwaniu glosowym podanie hasła "Krakow Hamernia 14 "( czy 14 b ) skutkuje wyświetleniem adresu Hamernia 16

PS . jak widzę na screenie ten adres znajduje się poza drogą na mapie
_________________
 
 
ford93
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 24
Wysłany: 2021-01-22, 21:28   

no_taki napisał/a:
I wszystko jasne. Na karcie program nie zapisze ustawień.
Uruchom program z pamięci, lub zrob opisany na forum podział pamięć/karta i problem zniknie :-)


Dzięki, spróbuję :-)
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-01-23, 04:00   

no_taki napisał/a:
Potwierdzam, przy wyszukiwaniu glosowym podanie hasła "Krakow Hamernia 14 "( czy 14 b ) skutkuje wyświetleniem adresu Hamernia 16

PS . jak widzę na screenie ten adres znajduje się poza drogą na mapie


Powiem tak że budynek stoi od lat długich i jest zaraz przy głównej drodze
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1532
Wysłany: 2021-01-24, 15:50   

Zainstalowałem dzisiaj andka 11. Wszystkie programy nawigacyjne działają na nim perfekcyjnie, więc niech się nie martwią ci których czeka aktualizacja. ;-)
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2021-01-26, 08:07   

geranium napisał/a:
jacula6 napisał/a:
Czemu Luna nie znajduję w Krakowie ul Hamernia 14 czy tam 14 b ? googlemap wiadome że znajduję ? sprawdzałem w Igo Israel też nie znajduję na tej ulicy nr 14 ?

[url=https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bac05909891b.png]Obrazek[/url]

[url=https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0118552b3cd8.png]Obrazek[/url]
[url=https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ce8be4547ce.png]Obrazek[/url]

mapy w lunie nie mają tej bocznej ulicy więc nie znajduje czegoś czego nie ma na mapie


Tutaj też dziwne bo 14 a dopiero się miesiąc temu zaczął budować :shock: i jest dopiero świeżo wylane fundamenty a u Ciebie pokazuję ? :idea:

[ Dodano: 2021-01-28, 22:07 ]
Luna w smartfonie na andku 10 wyszukuję adresy po głosie a na radiu2 din tylko mam tak powiedz adres i nic więcej nie wychodzi ta buśka z głosem ? vocalizer mowy mam zainstalowany i odpowiedni voice co jest nie tak ?
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 759
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-01-29, 11:25   

jacula6 napisał/a:

Luna w smartfonie na andku 10 wyszukuję adresy po głosie a na radiu2 din tylko mam tak powiedz adres i nic więcej nie wychodzi ta buśka z głosem ? vocalizer mowy mam zainstalowany i odpowiedni voice co jest nie tak ?

A masz taki wpis w sys.txt?
Kod:
[vr]
disabled=0
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11