Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: no_taki
2020-10-10, 18:08
iGO_Luna mi nie działa - czyli watek o problemach
Autor Wiadomość
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 241
Wysłany: 2020-12-14, 17:00   

I wyświetla Wam wydarzenia na trasie? Ja kasowałem save i sys ale to nic nie pomogło, może jakieś sugestie?
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1532
Wysłany: 2020-12-14, 17:09   

j.w-k napisał/a:
jakieś sugestie?

Testuj moje wpisy w sys.txt
Kod:
[tmc]
enable_side_route_segments=1

[tmc-http]
enabled=1
start=1
;profile_name=nng-igo-tmc-beckerfull
;profile_name="nng-igo-tmc-jci"
profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
;profile_version=2
udp.enabled=0
dt_sleep_on_error=180
;dl_dist_0_km=300.0
;dl_dist_1_km = 500.0 ;coverage radius in kilometers
;dt_dl_0=30
;dl_max_events_added=8000

;[tmc.src.http]
;enabled="1" ;always on tmc

[traffic.settings]
detour_recalc_timeout=10
treat_all_as_incident=1
new_tec_handling=1
hard_event_dropping_limit=8000
soft_event_dropping_limit=15
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2020-12-14, 20:09   

Co ten Twój plik SYS daję gdy bym sobie go zamieniłbym z tym co mam w Luna od kolegi Wal24 ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-12-14, 21:30   

jacula6, czy to taki problem sprawdzić, a potem zapytać ?
Bo - z całym szacunkiem - ten post podpada mi pod czysty spam
_________________
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 241
Wysłany: 2020-12-14, 22:26   

Żadne wpisy nie pomogły więc zainstalowałem Lunę od nowa i dopiero to pomogło, dziękuję za pomoc. Teraz wszystko działa bez problemu.
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2020-12-15, 20:37   

no_taki napisał/a:
jacula6, czy to taki problem sprawdzić, a potem zapytać ?
Bo - z całym szacunkiem - ten post podpada mi pod czysty spam


No właśnie z całym szacunkiem sprawdziłem i pytam ? co on innego wnosi niż Luna
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1532
Wysłany: 2020-12-16, 06:53   

Cytat:
No właśnie z całym szacunkiem sprawdziłem i pytam ? co on innego wnosi niż Luna


Nic innego nie wnosi - ale jest prawidłowy i działa jak trzeba.
A skoro u ciebie nie działało, więc szuka się przyczyny - tak trudno to pojąć?
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2020-12-16, 12:55   

Ja nie napisałem że u mnie nie działa :-/ i nie trzeba tak się unosić bo to jest forum i tu się pomaga czy nie ? A zapytałem bo raz miałem gdy wjeżdzałem na rondo to się powiększało itp taki fajny bajer ;-) A tak po za tym to dla Was Szacun za wkładanie tyle czasu za ulepszanie navigacji :lol:
 
 
ford93
Waypoint


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 24
Wysłany: 2021-01-20, 23:21   

Mam taki problem że przy każdym włączeniu aplikacji muszę na nowo ustawiać skina :-( :-( ,
macie na to jakąś radę ???
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 290
Skąd: PL
Wysłany: 2021-01-21, 04:38   

Wystarczy że prawidłowo zainstalujesz program
A już na pewno nie ma to nic wspólnego ze skinem
Czasami warto użyć przycisku 'zapisz ustawienia'
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1532
Wysłany: 2021-01-21, 08:24   

geranium napisał/a:
Czasami warto użyć przycisku 'zapisz ustawienia'

Ludziska przyzwyczaili się do starych Nextgenów gdzie zapisywanie jest automatyczne.
Po to jest ten przycisk w Lunie by go używać. :mrgreen:
A jak go nie ma, to funkcję zapisywania spełnia przycisk wyłączenia w lewym górnym rogu - krótkie naciśnięcie to wyłączenie, długie naciśnięcie to zapis ustawień i restart. ;-)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-01-21, 13:23   

ford93 napisał/a:
Mam taki problem że przy każdym włączeniu aplikacji muszę na nowo ustawiać skina


Przede wwzystkim napisz gdzie masz program?
Pamięć, czy karta, czy podzial ?
_________________
 
 
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 123
Wysłany: 2021-01-21, 13:44   

A może macie rozwiązanie na problem z wyłączaniem "Czytaj manewry" ?
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 759
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-01-21, 14:14   

Alwin napisał/a:
A może macie rozwiązanie na problem z wyłączaniem "Czytaj manewry" ?

Opisz dokładnie na czym ten problem polega.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-01-21, 14:22   

Mam ten sam problem. Pomimo poprawnego zapisania ustawienia ( właczona opcja "czytaj manewry" ) raz na jakis czas program uruchamia się z wylaczona ta opcją.
Sprawa nie dotyczny tylko skina Pongo, ale także skina @wal24.
Sytuacja jest o tyle denerwująca, że ta przypadłośc pojawia się w bliżej nieokreslonych okolicznościach, mialem ją w poniedziałek w Krakowie jadąc pod kompletnie mi nie znane miejsce . Ruszam, jestem na trzypasmowej ulicy, gdzie nie ma mowy by się zatrzymać , a tu zero komunikatow głosowych.
Dopiero bodajże na trzecich światlach mialem chwile by wejśc w ustawienia i wlaczyć opcję .

Kolejne kilka uruchomień programu - i opcja jest włączona przy starcie, wiec......
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11