Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: no_taki
2020-10-10, 18:08
iGO_Luna mi nie działa - czyli watek o problemach
Autor Wiadomość
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2020-12-12, 10:53   

Głos pobrany od geranium działa bez zastrzeżeń, wielkie dzięki. Dobrze by było jeszcze mieć dla odmiany głos męski.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1525
Wysłany: 2020-12-12, 11:11   

mumingr napisał/a:
Dobrze by było jeszcze mieć dla odmiany głos męski.

Jest i męski.
https://www23.zippyshare.com/v/9QmUwOtk/file.html
Czy to oznacza że nie da się na tym sprzęcie zainstalować i uruchomić syntezatora?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-12-12, 12:44   

szwagier22 napisał/a:
Czy to oznacza że nie da się na tym sprzęcie zainstalować i uruchomić syntezatora?


Przypuszczam, że to nie kwestia syntezatora .
Po pierwsze: jesli kolega ma w ogóle mozliwośc wejścia w ustawienia androida, sprawdzilbym, czy jest zainstakiwany na domyślnym suyntezatorze polski głos i ajkie sa ustawienia syntezatora. U mnie np. w opcjach syntezatora jest przycisk "zwieksz glośność mowy"

Po drugie : pokombinowalbym w kanalach, bo może kolega ustawia glośność na jednym kanale, a glos idzie na calkiem innym ;-)

Kod:
[android]
navigation_audio_stream=3
;STREAM_VOICE_CALL - Value: 0
;STREAM_SYSTEM - Value: 1
;STREAM_RING - Value: 2
;STREAM_MUSIC - Value: 3
;STREAM_ALARM - Value: 4
;STREAM_NOTIFICATION - Value: 5
;STREAM_BLUETOOTH - Value: 6
;STREAM_DTMF - Value: 8
_________________
 
 
jacula6 
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Wiek: 49
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 784
Skąd: kraków
Wysłany: 2020-12-12, 13:16   

szwagier22 napisał/a:
mumingr napisał/a:
głos nawigowania jest wręcz niesłyszalny

Sprawdziłeś w ustawieniach głośności czy nie jest wyciszony?
Luna korzysta z głosów TTS więc w androidzie musi być włączony syntezator.


Ja tez miałem z tym głosem kłopot na moim radiu z Androidem 10 ruszyło dopiero gdy zainstalowałem syntezator mowy i gdy radio dostało dostęp do internetu to wtedy coś ruszyło gadać
 
 
waldek40 
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 116
Skąd: wawka
Wysłany: 2020-12-12, 13:21   

gdzie szukać problemu z wyszukiwaniem głosowym?
gdy wypowiem adres zostaje on wyszukany ale dalej nie chce już wyszukać głosowo który wiersz,przejdź,itp. , muszę ręcznie klikać
_________________
GC-5065 FMBT
GC-5070
przeważnie teraz apki na androidzie
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 80
Skąd: Kielce
Wysłany: 2020-12-12, 13:34   

szwagier22 napisał/a:
mumingr napisał/a:
Dobrze by było jeszcze mieć dla odmiany głos męski.

.........Czy to oznacza że nie da się na tym sprzęcie zainstalować i uruchomić syntezatora?


no_taki napisał/a:
.......Po pierwsze: jesli kolega ma w ogóle mozliwośc wejścia w ustawienia androida, sprawdzilbym, czy jest zainstakiwany na domyślnym suyntezatorze polski głos i ajkie sa ustawienia syntezatora. U mnie np. w opcjach syntezatora jest przycisk "zwieksz glośność mowy"....


Wszedłem w ustawienia androida i uruchomiłem syntezator, dałem również głośność mowy na maksa, po wgraniu i uruchomieniu głosu "Anna" musiałem w ustawieniach syntezatora głos ściszać bo bębenki w uszach pękały.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1525
Wysłany: 2020-12-12, 13:48   

mumingr napisał/a:
Wszedłem w ustawienia androida i uruchomiłem syntezator, dałem również głośność mowy na maksa, po wgraniu i uruchomieniu głosu "Anna" musiałem w ustawieniach syntezatora głos ściszać bo bębenki w uszach pękały.

Nie myl pojęć. Anna to głos audio a syntezatora potrzebujesz do uruchomienia głosu TTS.
Jeżeli działa syntezator to wybierz głos od @wal24 i sprawdź czy działa. Jak nie działa to nie są zainstalowane głosy syntezatora - do tego właśnie jest potrzebny internet.
Ale @wal24 wrzucił całą paczkę syntezatorów, w tym najlepiej działający z jego voice vocalizer i tam już są głosy w paczce, wystarczy je skopiować do głównego katalogu androida.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-12-12, 13:53   

waldek40 napisał/a:
gdzie szukać problemu z wyszukiwaniem głosowym?
gdy wypowiem adres zostaje on wyszukany ale dalej nie chce już wyszukać głosowo który wiersz,przejdź,itp. , muszę ręcznie klikać


-------------------------
wyciagnalem post kolegi " na wierzch", bo po przeniesieniu zginął wsrod innych
_________________
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 241
Wysłany: 2020-12-13, 21:49   

Co zrobić żeby opcja "Ruch drogowy" nie wyłączał się po wyjściu z menu? Dawniej było wszystko dobrze a obecnie po wyjściu z menu się wyłącza.

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2020-12-13, 22:13 ]
---------------------------------------
Pisz w odpowiednim temacie. Po to powstał temat o problemach, by nie mieszać w temacie o rozwoju programu
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2020-12-13, 22:22, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-12-13, 22:23   

Odpowiedź masz na poprzedniej stronie tego wątku. Czytaj zanim coś napiszesz.
_________________
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 241
Wysłany: 2020-12-14, 10:06   

no_taki napisał/a:
Odpowiedź masz na poprzedniej stronie tego wątku. Czytaj zanim coś napiszesz.

Wiem, i wszystko robiłem tak jak napisane ale jak tylko wyjdę z "Usług online" to "Ruch drogowy online" się wyłącza. "Zapisz i resetuj" nic nie daje.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-12-14, 10:25   

j.w-k napisał/a:
ale jak tylko wyjdę z "Usług online" to "Ruch drogowy online" się wyłącza. "Zapisz i resetuj" nic nie daje


Dopiero teraz napisałeś że chodzi o opcję " ruch drogowy online"
Sprawdzałem na ""zwyklym" ruchu drogowym i zapisuje, a w ruchu drogowym online rzeczywiscie jest blad, ktory potwierdzam
_________________
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1525
Wysłany: 2020-12-14, 10:51   

no_taki napisał/a:
a w ruchu drogowym online rzeczywiscie jest blad, ktory potwierdzam

U mnie nie ma żadnego błędu, zarówno na skinie @wal24 jak i @pongo. Nic się nie wyłącza - zapisuje co bym nie włączył.
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1131
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2020-12-14, 11:07   

Ja mam tak samo jak kolega @szwagier22 :-)
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 110
Skąd: Lublin
Wysłany: 2020-12-14, 16:57   

a ja znalazłem takie "cóś"- po wejściu w ustawienia-ostrzeżenia-znaki drogowe-dodatkowe funkcje-wl/wył znaki drogowe to po np. wyłączeniu głosu do jakiegoś znaku on dalej jest słyszalny.Miałem wyłączony głos do znaku "stop" a ten pojawił się kiedy Luna go zobaczyła.Sprawdziłem do każdego znaku.Oczywiście po ustawieniach dałem opcję zapisz i restartuj.Drogi kolego wal24 dotknij proszę swojego dzieła w celu modyfikacji :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11